Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Μάγκας στην Κρήτη ο Άρης (1-0)

Μάγκας στην Κρήτη ο Άρης (1-0)

Με κορυφαίο τον Κουέστα και σκόρερ τον Φετφατζίδη η ομάδα του Ένινγκ κέρδισε (1-0) τον ΟΦΗ αλλά και τα προβλήματα της και απέκτησε τεράστιο προβάδισμα για τη πέμπτη θέση.

Ένας Άρης που δεν λύγισε από τα προβλήματα του. Μια ομάδα που πήγε στη Κρήτη υπό συνθήκες κάθε άλλο παρά ιδανικές και έβγαλε ψυχή και καρδιά στον αγωνιστικό χώρο. Η ομάδα του Μίχαελ Ένινγκ κέρδισε με 1-0 τον ΟΦΗ στη Κρήτη και είναι πλέον το μεγάλο φαβορί για τη κατάκτηση της πέμπτης θέσης.

Με τον Γιάννη Φετφατζίδη να σκοράρει για δεύτερο συνεχόμενο παιχνίδι, πετυχαινοντας το γκολ που έκρινε τη αναμέτρηση και τον Χουλιαν Κουέστα να είναι ο κορυφαίος παίκτης της ομάδας του, πραγματοποιώντας εντυπωσιακές επεμβάσεις με αποκορύφωμα το πέναλτι του Φιγκεϊρέντο.

Ο ΟΦΗ πραγματοποίησε στο πρώτο μισό του παιχνιδιού μια από τις χειρότερες εμφανίσεις του τη τρέχουσα αγωνιστική περίοδο. Στο δεύτερο ημίχρονο οι παίκτες του Γιώργου Σίμου ανέβασαν την απόδοση τους και πήραν τον έλεγχο του αγώνα, χωρίς όμως να καταφέρουν να σκοράρουν.

Η σκακιέρα της τακτικής

Οι επιλογές του Μίχαελ Ένινγκ πριν την έναρξη του παιχνιδιού ήταν μετρημένες. Ο Γερμανός τεχνικός παρέταξε την ομάδα του με σύστημα 4-4-1-1 και τον Μανσίνι στη κορυφή της επίθεσης.

Ο Κόρχουτ κατάφερε να ξεπεράσει το πρόβλημα τραυματισμού που αντιμετώπιζε και ξεκίνησε στο βασικό σχήμα και στο αριστερό άκρο της αμυντικής γραμμής. Ο Γιώργος Σίμος άλλαξε το σύστημα της ομάδας του σε 4-3-3 , με τους Μεγιάδο, Στάικο και Νέιρα στη μεσαία γραμμή και τον Φιγκεϊρέντο στη κορυφή της επίθεσης.

Πίεση από τον Άρη

Οι παίκτες του Άρη ξεκίνησαν δυνατά και κατάφεραν να πάρουν τον έλεγχο του παιχνιδιού στα πρώτα λεπτά. Οι φιλοξενούμενοι άσκησαν πίεση ψηλα και κατάφεραν να εμποδίσουν την επιθετική ανάπτυξη του ΟΦΗ. Αρκετες φορές, μάλιστα, οι παίκτες του Ένινγκ κατάφεραν να κλέψουν τη μπάλα και προσπάθησαν να βγουν στην αντεπίθεση με τους Φετφατζίδη και Μανσίνι.

Χάθηκε η μπάλα

Ο Άρης ήταν καλύτερος στον αγωνιστικό χώρο και κατάφερε να εξαργυρώσει την υπέροχη του με ενα καταπληκτικό σε εκτέλεση και δημιουργία γκολ από τον Γιάννη Φετφατζίδη.

Σε μια φάση που χάθηκε η μπάλα στο 14ο λεπτό της αναμέτρησης, ο Κόρχουτ άλλαξε τη μπάλα με τον Μανσίνι, αυτός με τακουνάκι γύρισε τη μπάλα στον Ούγγρο, που βρήκε μέσα στη μεγάλη περιοχή και δεξιά τον Φετφατζίδη και ο Έλληνας μεσοεπιθετικός με πλασέ στη κίνηση έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα, ανοίγοντας το σκορ.

Εξαιρετικό στήσιμο από τον Ένινγκ

Ο ΟΦΗ προσπάθησε να αντιδράσει και πέντε λεπτά αργότερα ο Φιγκεϊρέντο έχασε σημαντική ευκαιρία, όταν μετά από φάουλ του Ναμπί, πρόλαβε τον Κουέστα, όμως με κεφαλια από το ύψος της μικρής περιοχής έστειλε τη μπάλα σουτ.

Ο Άρης, όμως ήταν εξαιρετικά στημένος στον αγωνιστικό χώρο και έφτασε κοντά και σε ενα δεύτερο γκολ , απαντώντας με τεσσερις ευκαιρίες. Στο 25ο λεπτό, μετά από κάθετη πάσα του Μαρτίνες, ο Γκάμα μπήκε από αριστερά στη μεγάλη περιοχή και σούταρε δυνατά, όμως η μπάλα κατέληξε άουτ.

Στο 34′ οι Μαρτίνες και Μανσίνι δεν κατάφεραν να νικήσουν τον Γουάλι, ενώ ενα λεπτό αργότερα μετά από φάουλ του Μαρτίνες, ο Ρόουζ με κεφαλιά από τη μικρή περιοχή, έστειλε τη μπάλα άουτ. Οι φιλοξενούμενοι θα μπορούσαν να σκοράρουν και στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου, καθώς έχασαν μεγάλη ευκαιρία με τον Γκάμα.

Ο Κουέστα νίκησε τον Φιγκεϊρέντο

Οι δύο ομάδες ξεκίνησαν χωρις αλλαγές το δεύτερο ημίχρονο. Στη πρώτη του προσπάθεια για να γίνει επικίνδυνος, στο 50ο λεπτο, ο ΟΦΗ κέρδισε πέναλτι, μετά από μαρκάρισμα του Μπαγκαλιάνη στον Φιγκεϊρέντο μέσα στη μεγάλη περιοχή.

Ο Βραζιλιάνος επιθετικός ήταν αυτός που ανέλαβε να το εκτελέσει, όμως ο Κουέστα τον νίκησε και απέκρουσε εντυπωσιακά. Ο Βραζιλιάνος έχασε νέα μεγάλη ευκαιρία οκτώ λεπτά αργότερα, όταν πλασαρε άστοχα σε τετ α τετ με τον Κουέστα.

Δεν άντεξε ο Κόρχουτ

Ο Κόρχουτ ήταν αμφίβολος πριν την έναρξη της αναμέτρησης και η συμμετοχή του στο βασικό σχήμα αποφασίστηκε λίγο πριν την έναρξη. Ο Ούγγρος αμυντικός δεν κατάφερε να ολοκληρώσει το παιχνίδι, καθώς αισθάνθηκε ενοχλήσεις και στο 68ο λεπτό ζήτησε αλλαγή, με τον Σόουζα να περνάει στη θέση του.

Νωρίτερα, ο Γιώργος Σίμος θέλησε νσ κάνει πιο επιθετική τη ομάδα του, έβγαλε τον Στάικο και πέρασε στη θέση του τον Σεμεδο.

Δοκάρι για τον ΟΦΗ

Ο ΟΦΗ κέρδισε τον έλεγχο του παιχνιδιού στο δεύτερο ημίχρονο , εκμεταλλευόμενος και τη κόπωση των ποδοσφαιριστών του Άρη. Οι γηπεδούχοι έχασαν τεράστια ευκαιρία στο 77ο λεπτό να φτάσουν στην ισοφάριση, με τον Φιγκεϊρέντο να στέλνει τη μπάλα στο δοκάρι με δυνατό σουτ μέσα από τη μεγάλη περιοχή.

Τέσσερα λεπτά αργότερα, είναι η σειρά του Άρη να φτάσει μια ανάσα από το δεύτερο γκολ, με τον Μανσίνι να αστοχεί σε τετ α τετ με τον Γουάλι. Ο ΟΦΗ ολοκλήρωσε το παιχνίδι με δέκα παίκτες, εξαιτίας της σωστής αποβολής του Φιγκεϊρέντο με δεύτερη κίτρινη κάρτα στο τέταρτο λεπτό των καθυστερήσεων.

ΟΦΗ (Γ. Σίμος): Γουάλι, Κουτρουμπής, Γιαννούλης (87’ Βίκτορ), Μαρινάκης (90’ Μπράουν), Κοροβέσης, Μεγιάδο, Στάικος (66’ Σεμέντο), Νέιρα, Ναμπί (78’ Νοικοκυράκης), Βαζ, Φιγκεϊρέντο.

Άρης (Μ. Ένινγκ): Κουέστα, Ρόουζ, Μπαγκαλιάνης, Δεληζήσης, Κόρχουτ (71’ Σόουζα), Σάσα, Ματίγια, Μαρτίνες (81’ Μπακούτσης), Φετφατζίδης (85’ Διαμαντόπουλος), Γκάμα, Μανσίνι.

Sports in

Υπόθεση Καρλίτο: Συγγνώμη Πεπ, αλλά ο Αντσελότι… (vids, pics)

Ο Πεπ Γκουαρντιόλα είναι πιθανότατα ο κορυφαίος προπονητής στον κόσμο, όμως ο Κάρλο Αντσελότι είναι ο «βασιλιάς» του Champions League...

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Απριλίου 2024