Τρίτη 23 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Εικόνες ντροπής στον Ελαιώνα πριν την επέμβαση των υπηρεσιών του δήμου Αιγάλεω

Εικόνες ντροπής στον Ελαιώνα πριν την επέμβαση των υπηρεσιών του δήμου Αιγάλεω

Απέραντοι σκουπιδότοποι

Σε πολλούς δήμους παρατηρείται το φαινόμενο εναπόθεσης ογκωδών αντικειμένων και ρύπων με αποτέλεσμα οι υπηρεσίες καθαριότητας να προσπαθούν να ανταποκριθούν αφού ο κίνδυνος της δημόσιας υγείας είναι ορατός. Πολίτες επιλέγουν – χωρίς προηγουμένως να συνεννοηθούν με τις αρμόδιες υπηρεσίες – να αδειάσουν ότι δεν τους χρειάζεται σε κεντρικούς και μη δρόμους με συνέπεια αν δεν γίνουν αντιληπτά τα απορρίμματα και τα μπάζα να παραμένουν στο σημείο για πολύ καιρό. Ειδικότερα μετά τη λήξη της καραντίνας, το φαινόμενο έλαβε τεράστιες διαστάσεις σε πολλούς δήμους μεταξύ των οποίων ο Διόνυσος και το Κορωπί όπου οι δημοτικές αρχές κατέβαλλαν υπεράνθρωπες προσπάθειες.

Ένα ακόμη παράδειγμα ανεύθυνης στάσης παρουσιάστηκε στο δήμο Αιγάλεω στην οδό Σαλαμινίας στον Ελαιώνα-από όπου και οι φωτογραφίες πριν και μετά τον καθαρισμό. Καμία πολιτική ηγεσία και καμία δημοτική αρχή δεν μπορεί να βρίσκεται παντού σε μια πόλη. Ούτε να δείχνουμε με το δάχτυλο τους δημάρχους όταν υπάρχουν σκουπίδια χωρίς να αντιλαμβανόμαστε έως που φτάνουν οι δυνατότητες που έχουν σε ανθρώπινο δυναμικό, πόρους και μηχανήματα. Κάθε πολίτης που σέβεται εαυτόν και άλλους οφείλει να έχει υπεύθυνη στάση ώστε κάποια στιγμή να μπορεί να δείξει με το δάχτυλο και με την ψήφο του την εκάστοτε ηγεσία κεντρική η τοπική που δεν κάνει σωστά την δουλειά της.

Στην επίσημη ιστοσελίδα του δήμου Αιγάλεω αναφέρεται μεταξύ άλλων: «Σας ενημερώνουμε ότι, ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ ΑΥΣΤΗΡΑ η εναπόθεση ογκωδών αντικειμένων (έπιπλα, στρώματα, ηλεκτρικές συσκευές , μπάζα κλπ) και κλαδιά – χόρτα σε πεζοδρόμια, κοινόχρηστους χώρους, δίπλα σε κάδους απορριμμάτων κ.λπ. Οι παραβάτες θα εντοπίζονται και θα τιμωρούνται με χρηματικό πρόστιμο βάσει του κανονισμού καθαριότητας του Δήμου. Για να πετάξετε ογκώδη αντικείμενα, ΣΕ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΕΣ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ, να επικοινωνείτε με την Υπηρεσία Καθαριότητας στο τηλέφωνο  210 3427066, η οποία, μετά από έγκριση, θα φροντίζει για τη συλλογή τους.» Είναι ευθύνη όλων μας να τηρούνται οι ισχύοντες κανόνες για ένα καθαρόν περιβάλλον υπογράμμισε ο Δήμαρχος Γιάννης Γκίκας.

Ουδέν σχόλιο περαιτέρω δεδομένου πως αν δεν αλλάξουμε εμείς οι πολίτες πάντα θα παράγουμε το ίδιο αποτέλεσμα.

Sports in

Από τον Ολυμπιακό στη Χιροσίμα

Τα γιεν της JT Thunders έπεισαν τον Ντανιέλ Καστελάνι να πάρει το αεροπλάνο για την Ιαπωνία.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 23 Απριλίου 2024