Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
«Κόρες»: Η νέα ταινία διεθνούς παραγωγής με φόντο το απέραντο γαλάζιο της Αμοργού

«Κόρες»: Η νέα ταινία διεθνούς παραγωγής με φόντο το απέραντο γαλάζιο της Αμοργού

Η μαγευτική Αμοργός ετοιμάζεται να μπει ξανά στο διεθνή κινηματογραφικό χάρτη με την ταινία «Tochter» (Κόρες) μια ελληνο-γερμανο-ιταλική παραγωγή, ακριβώς 32 χρόνια μετά το «Απέραντο Γαλάζιο» του Luc Besson που την έκανε γνωστή σε όλο τον κόσμο.

Η μαγευτική Αμοργός ετοιμάζεται να μπει ξανά στο διεθνή κινηματογραφικό χάρτη με την ταινία «Tochter» (Κόρες) μια ελληνο-γερμανο-ιταλική παραγωγή, ακριβώς 32 χρόνια μετά το «Απέραντο Γαλάζιο» του Luc Besson που την έκανε γνωστή σε όλο τον κόσμο.

Η νέα ταινία με άρωμα Ελλάδας

Το ελληνικό σκέλος έχει αναλάβει η Heretic των Γιώργου Καρναβά και Κωνσταντίνου Κοντοβράκη. Σημειώνεται, ότι είναι η πρώτη διεθνής παραγωγή που ξεκινά γυρίσματα εκτός της χώρας παραγωγής της σε ολόκληρη την Ευρώπη.

Η ταινία «Θυγατέρες» ή «Κόρες» βασίζεται στο μπεστ σέλερ «Θυγατέρες» της Γερμανίδας συγγραφέως Lucy Fricke.Ο γερμανικός Τύπος το έχει χαρακτηρίσει «συναρπαστικό road movie σε μορφή βιβλίου, τόσο κωμικό και τόσο ευαίσθητο, που ξεσπάς ταυτόχρονα σε γέλια και κλάματα».

View this post on Instagram

📣Η γερμανίδα συγγραφέας Lucy Fricke θα παρουσιαστεί για πρώτη φορά μπροστά στο ελληνικό κοινό στη @thessalonikibookfair διαβάζοντας από το επιτυχημένο μυθιστόρημά της «Töchter», μέρος του οποίου διαδραματίζεται στην Ελλάδα! 📖😊 Σας περιμένουμε το Σάββατο 11/05, στις 14:00, στην αίθουσα «Δον Κιχώτης», περίπτερο 14! Γλώσσα: Γερμανικά με ταυτόχρονη μετάφραση Είσοδος ελεύθερη ——————————————– 📣Im Rahmen der 16. Internationalen Buchmesse Thessaloniki wird Lucy Fricke ihren u.a. auch in Griechenland spielenden Bestseller-Roman erstmals vor griechischem Publikum präsentieren! 📖👌 Die Veranstaltung wird am Samstag, dem 11.05 um 14:00 Uhr im Raum "Don Quijote", Pavillon 14 stattfinden. Eintritt frei! Foto: ©Dagmar Morath #thessbookfair2019 #Lesung #LucyFricke #Krimi #Literatur #Buchliebe #GoetheInstitut #Veranstaltung #PameGoethe #GoetheInstitut #Lesen #Roman #Buch #InternationalBookFair #Buchmesse

A post shared by Goethe-Institut Thessaloniki🇬🇷 (@goetheinstitut_thess) on

View this post on Instagram

*Anzeige | selbst gekauft Dieses Buch ist definitiv eines meiner Lesehighlights aus diesem Jahr. Mir hat die Geschichte so gut gefallen. Die Sprache der Autorin fand ich einfach unglaublich toll. Sie schafft es Gefühle auszudrücken, für die manche keine Worte finden und bringt dabei alles auf den Punkt. Ich mochte den Humor und die Ironie, mit der die Protagonisten ausgestattet wurden. Auch ein wichtiges Thema wird in der richtigen Art und Weise sensibel behandelt. Ich weiß gar nicht wie ich in Worte fassen kann, wie gut ich diesen Roman fand. Definitiv einer meiner #top5 in diesem Jahr. Eine ganz klare Empfehlung meinerseits! #lucyfricke #töchter #roman #roadtrip #rowohltverlag #books #bookstagram #instabooks #igreads #read #reading #booklover #lesen #bücher #bücherliebe #leselust #bibliophilie #seitenbummlerin

A post shared by Annika (@seitenbummlerin) on

Η ταινία, σε σκηνοθεσία της Γερμανίδας σκηνοθέτη Nana Neul θα πραγματοποιήσει γυρίσματα στην Αμοργό, αλλά και στη Γερμανία και την Ιταλία. Το διεθνές καστ στελεχώνουν η Birgit Minichmayr στον πρωταγωνιστικό ρόλο (βασική συνεργάτιδα του σπουδαίου Burgtheater της Βιέννης), η πολυβραβευμένη Alexandra Maria Lara (Control, Youth Without Youth, The Reader), αλλά και οι Josef Bierbichler, Giorgio Colangeli, Ανδρέας Κωνσταντίνου, Μιχάλης Σαράντης, Αλεξανδρος Μυλωνάς, Ζωή Ρηγοπούλου και Δημήτρης Βερύκιος, μεταξύ άλλων.

View this post on Instagram

#amorgos 💙

A post shared by Alexandra Maria Lara (@alexandramarialara) on

Η υπόθεση

Με έναν πατέρα που υποφέρει από ανίατη ασθένεια στο πίσω κάθισμα του αυτοκινήτου, δύο γυναίκες ξεκινούν για την Ελβετία. Η Μάρθα και η Μπέττυ, καλύτερες φίλες και περίπου 40 ετών, γνωρίζονται μία ολόκληρη ζωή. Καθώς το βιολογικό της ρολόι έχει αρχίσει να χτυπάει, η μία, παντρεμένη, υποβάλλεται σε ακόμα έναν γύρο θεραπείας γονιμότητας. Η άλλη, ελεύθερη, στηρίζεται σε αντικαταθλιπτικά. Τις δύο τους συνδέουν βαθύτερα ανεπίλυτα «πατρικά συμπλέγματα». Ο Κερτ, πατέρας της Μάρθας είναι αυτός που τις έπεισε να τον οδηγήσουν σε κλινική ευθανασίας στην Ελβετία.

Όμως η Μάρθα και η Μπέττυ σύντομα θα ανακαλύψουν πως ο Κερτ δεν είναι ακόμα έτοιμος να αφήσει την τελευταία του πνοή. Τουλάχιστον όχι πριν επισκεφθεί, μετά από τόσα χρόνια, τον πρώτο του έρωτα. Όπως αποδεικνύεται η νεανική του αγάπη, η Φραντζέσκα, τον έχει προσκαλέσει στη Στρέσα της Ελβετίας, όπου σχεδόν 50 χρόνια νωρίτερα τον παράτησε για κάποιον άλλο. Το ραντεβού στην κλινική ήταν εξ’ αρχής ένα κόλπο, και το σχέδιο του άνδρα ήταν να φτάσει στη λίμνη Ματζόρε. Αφού οι δύο γυναίκες αφήσουν τον Κερτ στη μικρή πανσιόν της εκκεντρικής Φραντζέσκας, αποφασίζουν να συνεχίσουν το ταξίδι τους στην Ιταλία για να καταλήξουν τελικά στην Αμοργό, λίγο πριν ξεκινήσουν οι εορτασμοί για το Ελληνικό Ορθόδοξο Πάσχα. Σύμφωνα με το YouFly θα είναι μια γιορτή ανάστασης και αποχωρισμού…

Sports in

«Δεν περίμενα να ζήσω τέτοιο πάθος» – Τρελάθηκε ο Μεντιλίμπαρ με την υποδοχή στο «Βενιζέλος»

Ο Ισπανός τεχνικός του Ολυμπιακού ζει ένα όνειρο στο μεγάλο λιμάνι και δεν κρύβει τον θαυμασμό του για τους οπαδούς των «ερυθρόλευκων»

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024