Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Κοροναϊός : Απίστευτη επιπλοκή σε 62χρονο Γάλλο - Έπαθε πριαπισμό και... είχε στύση για τέσσερις ώρες

Κοροναϊός : Απίστευτη επιπλοκή σε 62χρονο Γάλλο – Έπαθε πριαπισμό και… είχε στύση για τέσσερις ώρες

Αντιμέτωποι με μια... διαφορετική και σίγουρα όχι αναμενόμενη επιπλοκή του κοροναϊού βρέθηκαν γάλλοι γιατροί, οι οποίοι χειρίστηκαν έναν 62χρονο ασθενή που νόσησε βαριά από τον φονικό ιό

Αντιμέτωποι με μια… διαφορετική και σίγουρα όχι αναμενόμενη επιπλοκή του κοροναϊού βρέθηκαν γάλλοι γιατροί, οι οποίοι χειρίστηκαν έναν 62χρονο ασθενή που νόσησε βαριά από τον φονικό ιό.

Όπως αναφέρει οι Daily Mail, οι γιατροί ανέφεραν στο «The American Journal of Emergency Medicine» ότι 62χρονος υπέστη πριαπισμό, μια οδυνηρή δηλαδή κατάσταση στύσης που διαρκεί πάνω από τέσσερις ώρες.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, η στύση του προκλήθηκε από παγιδευμένο αίμα στο πέος, το οποίο βρέθηκε να είναι γεμάτο θρόμβους.

Σημειώνεται, δε, πως η πήξη του αίματος ή η θρόμβωση, έχει αναφερθεί ως επικίνδυνη επιπλοκή για το 1/3 των ασθενών που έχουν μολυνθεί από τον κοροναϊό. Όταν οι θρόμβοι εμποδίζουν τις αρτηρίες ή τις φλέβες, οι αποφράξεις μπορούν να προκαλέσουν θανατηφόρες καρδιακές προσβολές και εγκεφαλικά επεισόδια.

Αρχικά στον ασθενή εφαρμόστηκε παγοκύστη στην περιοχή του πέους και μετά από τέσσερις ώρες επίμονης στύσης, οι γιατροί απομάκρυναν το αίμα χρησιμοποιώντας βελόνα.

Ο γιατρός εντατικής θεραπείας, Myriam Lamamri δήλωσε ότι είναι η 1η φορά που έχει αναφερθεί «θρόμβωση του πέους» σε έναν ασθενή με Covid-19. Από την άλλη ο Δρ Richard Viney, σύμβουλος ουρολογικός χειρουργός στο Νοσοκομείο Queen Elizabeth στο Μπέρμιγχαμ, δήλωσε ότι η υπόθεση ήταν «ενδιαφέρουσα» και δεν είχε συναντήσει ο ίδιος ασθενείς με Covid-19 με πριαπισμό.

Ο 62χρονος, ο οποίος νοσηλεύτηκε σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας για διάστημα δύο εβδομάδες, έχει πλέον πάρει εξιτήριο και έχει αναρρώσει.

Sports in

«Έχουμε πίστη για κάτι μεγάλο»

Ο προπονητής της γυναικείας ομάδας πόλο του Ολυμπιακού, Δημήτρης Κραβαρίτης, μίλησε στο In.gr για το φαϊναλ φορ του Τσάμπιονς Λιγκ και τον στόχο των «ερυθρολεύκων».

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Απριλίου 2024