Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Dixie Chicks : Αλλάζουν όνομα στην σκιά της δολοφονίας Φλόιντ

Dixie Chicks : Αλλάζουν όνομα στην σκιά της δολοφονίας Φλόιντ

Tο αμερικανικό γυναικείο συγκρότημα της κάντρι Dixie Chicks αλλάζει όνομα σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τη δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ

Tο αμερικανικό γυναικείο συγκρότημα της κάντρι «Dixie Chicks» μετονομάστηκε σε «The Chicks», όπως ανακοινώθηκε στον λογαριασμό του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Το γκρουπ σχηματίστηκε το 1989. Τριάντα χρόνια και πλέον μετά και με φόντο τις ογκώδεις διαδηλώσεις που πυροδότησε -μεταξύ άλλων- η δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ από αστυνομικούς στη Μινεάπολη, το συγκρότημα αποφάσισε να αλλάξει ονομασία, αποχωριζόμενο το «Dixie» – που είναι ένα συνώνυμο του Αμερικανικού Νότου της εποχής του Εμφυλίου.

Οι τρεις γυναίκες, μάλιστα, παρουσίασαν πρόσφατα ένα νέο τραγούδι, το «March March,» στο οποίο παρουσιάζονται εικόνες από τις ιστορικές διαδηλώσεις που βρίσκονται σε εξέλιξη αυτές τις μέρες στις ΗΠΑ, υπέρ των δικαιωμάτων μαύρων, γυναικών, μειονοτήτων, του κινήματος Black Lives Matter, αλλά και υπέρ του περιβάλλοντος.

Η αλλαγή αυτή που ανακοινώθηκε και στην ιστοσελίδα και τα social media του συγκροτήματος, όπως εξηγεί το ΑΠΕ έρχεται εν μέσω πανεθνικών κινητοποιήσεων και της λαϊκής απαίτησης για την απομάκρυνση διαφόρων μνημείων και αγαλμάτων που σχετίζονται με την Συνομοσπονδία ή πρόσωπα που υποστήριζαν τη δουλεία και την αποικιοκρατία.

Προηγήθηκε το αμερικάνικο συγκρότημα της κάντρι ποπ Lady Antebellum, που επίσης άλλαξε το όνομα του νωρίτερα αυτό τον μήνα σε Lady A, επειδή ο όρος Antebellum συνδέεται και αυτός με την περίοδο της δουλείας στον αμερικανικό νότο.

Sports in

Σάλος με τον Ρούντιγκερ: Αντιδράσεις για ποστάρισμά του που παραπέμπει σε… ISIS

Ο Αντόνιο Ρούντιγκερ έχει ξεσηκώσει αντιδράσεις με ένα ποστάρισμά του με αφορμή το Ραμαζάνι.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024