Φανταστικά έργα τέχνης πάνω σε φρούτα και λαχανικά
Ιάπωνας σεφ και καλλιτέχνης δημιουργεί λεπτομερή έργα τέχνης πάνω σε φρούτα και λαχανικά.
Spotlight
-
Αρνήθηκε τις χημειοθεραπείες για να γεννήσει το παιδί της - Έζησε μαζί του μόλις 8 μήνες
-
Δημοσιογράφος δολοφονήθηκε μέσα σε εμπορικό κέντρο - Μάρτυρες τουλάχιστον δέκα άτομα
-
Η Αθήνα έχει την καλύτερη... μυρωδιά από κάθε άλλη πόλη στον κόσμο - Μπορείτε να φανταστείτε τον λόγο;
-
Πώς απάντησε ο Κασσελάκης στα σχόλια για τον σταυρό από λάδι στη βάπτισή του
Ένας Ιάπωνας σεφ και καλλιτέχνης συνδυάζει την αισθητική με τη γεύση, μετατρέποντας τις πρώτες ύλες του σε βρώσιμα έργα τέχνης.
Ο Τακεχίρο Κισιμότο εμπνέεται από την παραδοσιακή ιαπωνική τέχνη της διακοσμητικής γαρνιτούρας (mukimono) και τη γλυπτική φρούτων της Ταϊλάνδης.
Η ταϊλανδέζικη τέχνη της γλυπτικής φρούτων αναπτύχθηκε αρχικά για να διακοσμήσει τα τραπέζια της βασιλικής οικογένειας. Η γιαπωνέζικη τέχνη mukimono έχει ηλικία εκατοντάδων ετών και προτείνει θεαματικές γαρνιτούρες.
Ο Κισιμότο έκανε μια ανάμειξη των δύο παραδόσεων, καλλιεργώντας το δικό του, υβριδικό στυλ. Χρησιμοποιώντας μια κοφτερή λεπίδα, σμιλεύει αβοκάντο, μήλα, καρότα, μπρόκολα και άλλα φρούτα και λαχανικά, μεταμορφώνοντάς τα άλλοτε σε λουλούδια και άλλοτε σε γεωμετρικά σχέδια που μοιάζουν βγαλμένα από τυπώματα γιαπωνέζικων υφασμάτων.
Κάθε δημιουργία μπορεί να απαιτεί πολλές ώρες από τον χρόνο του, αλλά όσο κοπιαστική κι αν είναι, όσο όμορφο κι αν είναι το αποτέλεσμα, η διάρκεια ζωής της είναι εξαιρετικά εφήμερη, καθώς προορίζεται, ανελέητα, για κατανάλωση.
Δείτε τα βρώσιμα έργα τέχνης του Κισιμότο:
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις