Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Οι προϋποθέσεις που κάνουν μια σχέση να κρατήσει για χρόνια

Οι προϋποθέσεις που κάνουν μια σχέση να κρατήσει για χρόνια

Κάθε σχέση είναι ξεχωριστή και αυτό την καθιστά ιδιαίτερη και μοναδική ως προς την προσέγγιση που χρειάζεται

Είναι σημαντικό να κατανοήσουμε ότι μια σχέση για να είναι ολοκληρωμένη και υγιής έχει ορισμένες προϋποθέσεις.

Τι κάνει μια υγιή σχέση;

Κάθε σχέση είναι μοναδική και οι άνθρωποι κάνουν δεσμό για πολλούς διαφορετικούς λόγους. Μέρος αυτού που καθορίζει μια υγιή σχέση είναι να μοιράζεστε έναν κοινό στόχο για ακριβώς αυτό που θέλετε να είναι η σχέση σας. Το μέλλον της.

Αυτό είναι κάτι που θα γνωρίσετε μόνο μιλώντας σοβαρά, ουσιαστικά και ειλικρινά με τον σύντροφό σας. Ωστόσο, υπάρχουν ορισμένα χαρακτηριστικά που έχουν οι περισσότερες υγιείς σχέσεις.

Η γνώση αυτών των βασικών αρχών μπορεί να σας βοηθήσει να διατηρήσετε τη σχέση σας ουσιαστική, εκπληκτική και συναρπαστική για τους κοινούς σας στόχους ή τις προκλήσεις που αντιμετωπίζετε μαζί.

Αγάπη

Υπάρχει μια διαφορά μεταξύ της αγάπης και της αίσθησης ότι αγαπιέστε. Όταν αισθάνεστε ότι σας αγαπούν, νιώθετε αποδεκτοί και ότι σας εκτιμά ο σύντροφός σας.

Μερικές σχέσεις συνδέονται στην ειρηνική συνύπαρξη, αλλά χωρίς τους συντρόφους να σχετίζονται πραγματικά συναισθηματικά.

Ενώ η ένωση μπορεί να φαίνεται σταθερή στην επιφάνεια, η έλλειψη συνεχιζόμενης εμπλοκής και συναισθηματικής σύνδεσης καταλήγει μόνο να προσθέτει απόσταση μεταξύ δύο ανθρώπων.

Δε φοβάστε τη (με σεβασμό) διαφωνία.

Μερικά ζευγάρια λένε τα πράγματα ήσυχα, ενώ άλλα μπορεί να υψώνουν τις φωνές τους και να διαφωνούν με πάθος.

Το κλειδί σε μια ισχυρή σχέση, ωστόσο, δεν είναι να φοβόμαστε τις συγκρούσεις. Πρέπει να αισθάνεστε ασφαλείς για να εκφράσετε πράγματα που σας ενοχλούν χωρίς φόβο για αντίποινα και να είστε σε θέση να επιλύσετε τις συγκρούσεις χωρίς ταπείνωση, υποβάθμιση ή να επιμείνετε στο σωστό.

Έχετε την προσωπική σας καλοπέραση

Κανένα άτομο δε μπορεί να καλύψει όλες τις ανάγκες σας. Στην πραγματικότητα, το να περιμένεις πάρα πολλά από τον σύντροφό σου μπορεί να ασκήσει ανθυγιεινή πίεση σε μια σχέση.

Για να τονώσετε και να εμπλουτίσετε τη ρομαντική σας σχέση, είναι σημαντικό να διατηρήσετε τη δική σας ταυτότητα εκτός της σχέσης, να διατηρήσετε δηλαδή τις σχέσεις με την οικογένεια και τους φίλους σας, καθώς και τα χόμπι και τα ενδιαφέροντά σας.

Επικοινωνείτε ανοιχτά και ειλικρινά

Η καλή επικοινωνία αποτελεί βασικό μέρος κάθε σχέσης. Όταν και οι δύο άνθρωποι γνωρίζουν τι θέλουν από τη σχέση και αισθάνονται άνετα εκφράζοντας τις ανάγκες, τους φόβους και τις επιθυμίες τους, αυτό μπορεί να αυξήσει την εμπιστοσύνη και να ενισχύσει τον δεσμό μεταξύ σας.

Πηγή: helpguide.org

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024