Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Οι 10 πιο ακριβές ταινίες τρόμου όλων των εποχών

Οι 10 πιο ακριβές ταινίες τρόμου όλων των εποχών

Οι πιο ακριβές παραγωγές ταινιών τρόμου που έγιναν ποτέ (έως σήμερα) αλλά και τα έσοδα που αποκόμισαν

Μια καλή ταινία τρόμου δεν χρειάζεται πάντα μια μεγάλη και ακριβή παραγωγή.

Τα παραδείγματα ταινιών τρόμου που έγιναν μεγάλες επιτυχίες με μηδαμινούς προϋπολογισμούς και τεράστια έσοδα, είναι άλλωστε πολλά.

Ωστόσο και καθώς το είδος αυτών των ταινιών θα έχει πάντα το δικό του φανατικό κοινό, δεν είναι λίγες οι φορές που για την παραγωγή τους δαπανώνται αρκετά εκατομμύρια δολάρια.

Σε αυτό το άρθρο θα σας παρουσιάσουμε τις 10 πιο ακριβές παραγωγές ταινιών τρόμου που έγιναν ποτέ (έως σήμερα) αλλά και τα έσοδα που αποκόμισαν.

10) The Haunting (1999)

Πρόκειται για ένα υψηλού προϋπολογισμού remake της κλασικής ταινίας του 1963.

Το A-list cast που περιελάμβανε τις Catherine Zeta-Jones, Liam Neeson και Owen Wilson, εκτόξευσε τον budget της ταινίας από τα 80 στα 160 εκατ. δολάρια.

Αν και οι κριτικές που έλαβε η ταινία ήταν απογοητευτικές, με κάποιο περίεργο τρόπο κατάφερε να κερδίσει περισσότερα από 170 εκατομμύρια δολάρια παγκοσμίως.

9) Prometheus (2012)

To prequel του Ρίντλεϊ Σκοτ για το θρυλικό Alien «δαφνοστεφανώθηκε» για τα γραφικά του και τη δράση του, αν και οι κριτικοί αμφισβήτησαν ορισμένες από τις εξελίξεις της πλοκής.

Ο ταινία κόστισε 141 εκατ. δολάρια, εξασφαλίζοντας  403 εκατ. δολάρια παγκοσμίως.

8) Sphere (1998)

Η ταινία με ένα εντυπωσιακό cast ηθοποιών (Ντάστιν Χόφμαν, Σάρον Στόουν, Σάμιουελ Λ.Τζάκσον, Λιβ Σράιμπερ, Πίτερ Κογιότ) αν και κόστισε 148 εκατ. κέρδισε μόλις 50 εκατ. παγκοσμίως στο box office. Εμείς θα θυμόμαστε πάντα την Σάρον Στόουν σε μία sci – fi ταινία πιο cool από ποτέ.

7) Hollow Man (2000)

Όσο πιο ειδικά και πολλά τα εφέ σε μια ταινία, τόσο η αύξηση του προϋπολογισμού της είναι μονόδρομος.

Αυτός είναι ένας λόγος που το «Αόρατο Άγγιγμα» κόστισε στους παραγωγούς της ταινίας τόσο πολύ.

Συγκεκριμένα, η ταινία κόστισε 90 εκατομμύρια δολάρια, από τα οποία τα 50 δαπανήθηκαν για την χρήση οπτικών εφέ.

Η ταινία κατάφερε να κερδίσει 191 εκατομμύρια δολάρια παγκοσμίως, ενώ δεν υπάρχει περίπτωση να μην εντυπωσιαστεί κάποιος παρακολουθώντας τα ομολογουμένως εκπληκτικά οπτικά της εφέ.

6) What Lies Beneath (2000)

Όταν σε μια ταινία πρόκειται να πρωταγωνιστήσει ο Χάρισον Φορντ, η επιτυχία είναι σίγουρη. Αυτό συνέβη και με το «Ένοχο Μυστικό», το οποίο κατάφερε να γίνει blockbuster.

Ο διάσημος ηθοποιός είχε ως συμπρωταγωνίστρια την Μισέλ Πφάιφερ, με το μισθό τους να φτάνει συνολικά τα 30 εκατομμύρια δολάρια.

Βάση λοιπόν του μισθού των δύο ηθοποιών, δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι ο προϋπολογισμός της ταινίας ήταν τριπλάσιος, φτάνοντας τα 100 εκατομμύρια δολάρια.

Το «Ένοχο Μυστικό» δεν ήταν η εμπορικότερη ταινία τρόμου όλων των εποχών, ωστόσο κέρδισε 291 εκατομμύρια δολάρια στο παγκόσμιο box office.

5) The Wolfman (2010)

Ο «Λυκάνθρωπος» κυκλοφόρησε στους κινηματογράφους το 2010 και αποτελεί ένα remake της ομότιτλης ταινίας του 1941, η οποία εξακολουθεί να θεωρείται μια από τις καλύτερες ταινίες τρόμου όλων των εποχών.

Δυστυχώς το remake δεν τα πήγε και τόσο καλά, καθώς αν και ο προϋπολογισμός της ταινίας έφτασε τα 150 εκατομ. δολάρια κέρδισε μόνο 140 εκατομμύρια δολάρια.

Ωστόσο η ταινία κέρδισε το Όσκαρ Καλύτερου Μακιγιάζ και χάρισε στο κοινό έναν μοναδικό κινηματογραφικό λυκάνθρωπο (Άντονι Χόπκινς).

4) End of Days (1999)

Όταν ο  Άρνολντ Σβαρτζενέγκερ παλεύει με τον εξαποδώ για να σώσει την ψυχή του και για να μην έρθει το «Τέλος του Κόσμου» ε, θα κοστίσει λίγο παραπάνω…

Η ταινία είχε αρχικό budget 100 εκατ. δολάρια, κόστισε τελικά 168 για να κερδίσει στο παγκόσμιο box office περί τα 212. Όχι κι άσχημα…

3) I Am Legend (2007)

Ο «Ζωντανός Θρύλος» ήταν μια από τις ταινίες που έστειλαν τον Γουίλ Σμιθ στην κορυφή του Χόλιγουντ, με τον ρόλο του να θεωρείται αξιομνημόνευτος.

Κόστισε 150 εκατ. δολάρια, με τον Σμιθ να πληρώνεται με 25 εκατ. δολάρια.

Η ταινία ήταν ένα μεγάλο στοίχημα για τους παραγωγούς, καθώς πριν την κυκλοφορία της είχαν αρκετούς ενδοιασμούς για την επιτυχία της.

Τελικά κέρδισαν το στοίχημα, καθώς η ταινία έλαβε πολύ θετικές κριτικές και κέρδισε το εκπληκτικό ποσό των 585 εκατομμυρίων δολαρίων παγκοσμίως.

2) World War Z (2013)

Οποιαδήποτε ταινία με παραγωγό καιπρωταγωνιστή τον Μπραντ Πιτ, σίγουρα δεν θα ήταν φθηνή.

Αρχικά η ταινία είχε προϋπολογισμό 125 εκατομμύρια δολάρια, αλλά λόγω κάποιων δυσκολιών που αντιμετώπισε η παραγωγή, ο προϋπολογισμός αυξήθηκε γρήγορα, με αποτέλεσμα να αυξάνεται και η πίεση για να γίνει επιτυχία.

Τελικά κόστισε 190 εκατ. δολάρια.

Ευτυχώς το «Wolrd War Z » τα πήγε θαυμάσια στο box office, κερδίζοντας 504 εκατομμύρια δολάρια παγκοσμίως, ενώ συγκαταλέγεται ανάμεσα σε μια από τις μεγαλύτερες επιτυχίες του Μπραντ Πιτ και μία από τις καλύτερες ταινίες με ζόμπι.

1) Van Helsing (2004)

Η ταινία η οποία κυκλοφόρησε το 2004 και είχε πρωταγωνιστή τον Χιου Τζάκμαν, κόστισε 160 εκατομμύρια δολάρια.

Μετά την επιτυχία των ταινιών «Η Μούμια», ο σκηνοθέτης Στίβεν Σόμερς σκέφτηκε ότι μια ταινία με τον θρυλικό κυνηγό βρικολάκων Βαν Χέλσινγκ θα γίνει μεγάλη εισπρακτική επιτυχία, ωστόσο μάλλον τα πράγματα δεν πήγαν όπως τα υπολόγιζε, καθώς η ταινία έφερε κέρδη μόνο 120 εκατομμύρια δολάρια και κέρδισε ανάμεικτες κριτικές.

Sports in

Γιατί δεν παίζουν στην Αγγλία ο Μασούρας και ο Ντόη

Ο Ολυμπιακός θα κοντραριστεί με την Άστον Βίλα στις 2 Μαϊου χωρίς τους δύο ποδοσφαιριστές του.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024