Τετάρτη 17 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Η παραγγελία που του άλλαξε τη ζωή - Πώς υπάλληλος καφέ κέρδισε 80.000 δολάρια

Η παραγγελία που του άλλαξε τη ζωή – Πώς υπάλληλος καφέ κέρδισε 80.000 δολάρια

Ο Γκουτιέρεζ λέει ότι σκοπεύει να χρησιμοποιήσει μέρος των χρημάτων για να κυνηγήσει το όνειρό του να γίνει χορευτής. Θέλει επίσης να δωρίσει κάποια από τα χρήματα σε κάποιους οργανισμούς της κοινότητας του Σαν Ντιέγκο

Ο Λένεν Γκουτιέρεζ, υπάλληλος σε κατάστημα αλυσίδα καφέ στο Σαν Ντιέγκο της Καλιφόρνια, εργαζόταν στη συνηθισμένη του βάρδια όταν ένα πρωί μία γυναίκα, η οποία δεν φορούσε προστατευτική μάσκα, θέλησε να του παραγγείλει καφέ.

Ο 24χρονος τη ρώτησε αν διαθέτει μάσκα αλλά πριν καλά καλά προλάβει να της δείξει τις οδηγίες, σύμφωνα με τις οποίες η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική τόσο για υπαλλήλους όσο και για πελάτες, η γυναίκα άρχισε να τον βρίζει χυδαία.

Έπειτα, σύμφωνα με το CNN, η γυναίκα τον τράβηξε μία φωτογραφία. «Γνωρίστε τον Λένεν, ο οποίος αρνήθηκε να με εξυπηρετήσει επειδή δεν φοράω μάσκα. Την επόμενη φορά θα περιμένω για την αστυνομία και θα φέρω ιατρική εξαίρεση» έγραψε σε ανάρτηση στο Facebook, την οποία συνόδευσε με τη φωτογραφία του Γκουτιέρεζ να φοράει μάσκα και να κοιτάζει στην κάμερα.

Αντί να δημιουργήσει περισσότερες αντιδράσεις, η ανάρτηση του οδήγησε πραγματικά σε «έκρηξη» υποστήριξης προς τους baristas. «Όταν συνειδητοποίησα τι έγινε σκέφτηκα ‘ουάου, στ’ αλήθεια με ξεφτίλισε στο facebook’. Άρχισα να διαβάζω τα σχόλια και απλώς γελούσα με τα σχόλια των ανθρώπων».

Μια ευγενική κίνηση που του άλλαξε τη ζωή

Πολλοί ήταν οι χρήστες που έσπευσαν να εκφράσουν τη συμπαράστασή τους στον υπάλληλο, σχολιάζοντας ότι ήλπιζαν να μπορούσαν να επισκεφτούν το κατάστημα για να του αφήσουν ένα ειδικό φιλοδώρημα.

Ένας από εκείνους που συγκινήθηκαν από την ανάρτηση ήταν ο Ματ Κόουαν. Ο 26χρονος, ο οποίος δεν γνωρίζει προσωπικά τον Γκουτιέρεζ, είπε ότι το γεγονός ότι ο baristas «έπεσε θύμα εκφοβισμού επειδή έκανε το σωστό» τον αναστάτωσε.

Έτσι αποφάσισε να δημιουργήσει μια σελίδα στο GoFundMe, την οποία ονόμασε «Φιλοδώρημα για τον Λένεν ο οποίος όρθωσε το ανάστημά του» δίνοντας τη δυνατότητα σε όποιον ήθελε να προσφέρει ένα φιλοδώρημα στον υπάλληλο, να το κάνει ψηφιακά.

«Δεν σου ζητούν να κάνεις πολλά, σου ζητούν να φορέσεις μία μάσκα για την ασφάλεια τη δική σου και των άλλων» είπε ο Κόουναν στο CNNi. «Τα Starbucks σου δίνουν και άλλους τρόπους για να πάρεις καφέ αν δεν αισθάνεσαι άνετα φορώντας μάσκα».

Η έκπληξη

Ο αρχικός στόχος της καμπάνιας ήταν 1.000 δολάρια, όμως λιγότερο από μία εβδομάδα αργότερα χιλιάδες άνθρωποι είχαν ανεβάσει το ποσό της δωρεάς σε σχεδόν 80.000 δολάρια.

«Ήταν ήδη συγκινητικό να μαθαίνω ότι ο Ματ, ένας άνθρωπος που δεν γνώριζα, διοργάνωσε για μένα έναν ψηφιακό έρανο. Αισθάνθηκα τιμή για την αγάπη και τη στήριξα που έλαβα όταν συγκεντρώθηκαν 1.000 δολάρια. Τώρα που το ποσό έχει ξεπεράσει τις 65.000 δολάρια δεν ξέρω πώς μπορώ να εκφράσω το πόσο ευγνώμων και ευλογημένος αισθάνομαι για αυτή την ευκαιρία που μου δόθηκε» είπε ο Γκουτιέρεζ, ο οποίος προχώρησε στο εν λόγω σχόλιο πριν το ποσό μεγαλώσει ακόμη περισσότερο.

Ο Γκουτιέρεζ λέει ότι σκοπεύει να χρησιμοποιήσει μέρος των χρημάτων για να κυνηγήσει το όνειρό του να γίνει χορευτής. Θέλει επίσης να δωρίσει κάποια από τα χρήματα σε κάποιους οργανισμούς της κοινότητας του Σαν Ντιέγκο.

I’ve received numerous messages asking for my side of the story. Since this seems to be the most popular thread I decided to post my personal experience here. Thank you all for the love and support.

Δημοσιεύτηκε από Lenin Gutierrez στις Τετάρτη, 24 Ιουνίου 2020

Sports in

LIVE: Ντόρτμουντ – Ατλέτικο Μαδρίτης

LIVE: Ντόρτμουντ – Ατλέτικο Μαδρίτης. Παρακολουθήστε live την εξέλιξη της αναμέτρησης Ντόρτμουντ – Ατλέτικο Μαδρίτης για τα προημιτελικά του Champions League.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 17 Απριλίου 2024