Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ένα εκατομμύριο επιταγές σε... πεθαμένους από την κυβέρνηση Τραμπ

Ένα εκατομμύριο επιταγές σε… πεθαμένους από την κυβέρνηση Τραμπ

Το υπουργείο Οικονομικών δαπάνησε συνολικά 270 δισ. δολάρια για την άμεση οικονομική τόνωση των Αμερικανών με 160 εκατομμύρια επιταγές, ωστόσο ένα μέρος αυτών είχε... λάθος παραλήπτη

Πάνω από ένα εκατομμύριο επιταγές αξίας 1,4 δισ. δολαρίων σε… ανθρώπους που έχουν πεθάνει έστειλε η αμερικανική κυβέρνηση την άνοιξη, όπως ανακοίνωσε η Υπηρεσία Λογοδοσίας της Κυβέρνησης.

Το υπουργείο Οικονομικών δαπάνησε συνολικά 270 δισ. δολάρια για την άμεση οικονομική τόνωση των Αμερικανών με 160 εκατομμύρια επιταγές, ωστόσο ένα μέρος αυτών είχε… λάθος παραλήπτη.

Σύμφωνα με τους New York Times, η Υπηρεσία Λογοδοσίας της Κυβέρνησης ανέφερε σε έκθεσή της ότι η κυβέρνηση δεν συμβουλεύτηκε τα πιστοποιητικά θανάτου στα ληξιαρχεία σε κάποιες πληρωμές στο πλαίσιο του προγράμματος τόνωσης.

Τι συνέβη

Οι Αμερικανοί που δικαιούνταν οικονομική στήριξη έλαβαν επιταγές με βάση τις φορολογικές δηλώσεις του 2018 ή 2019.

Σύμφωνα με την Υπηρεσία Λογοδοσίας της Κυβέρνησης, αξιωματούχοι του υπουργείου Οικονομικών ανέφεραν ότι στην προσπάθεια τους να τηρήσουν την οδηγία να στείλουν τις πληρωμές «όσο το δυνατόν γρηγορότερα», οι τρεις πρώτες σειρές πληρωμών έγιναν με τη χρήση προηγούμενων διαδικασιών οι οποίες δεν περιλάμβαναν ως φίλτρο τα πιστοποιητικά θανάτου.

Επιπλέον, η έκθεση επισημαίνει ότι ο νομικός σύμβουλος της εφορίας αποφάνθηκε ότι δεν είχε τη δικαιοδοσία να μπλοκάρει πληρωμές σε όσους είχαν υποβάλλει φορολογική δήλωση το 2019, ακόμα και αν είχαν πεθάνει την περίοδο που θα γινόταν η πληρωμή.

Αξιωματούχος του υπουργείου Οικονομικών, υπό το καθεστώς ανωνυμίας, προέβη σε αντιφατικά σχόλια σχετικά με τον τρόπο με τον οποίο η υπηρεσία έμαθε τις πληρωμές, αναφέρει η έκθεση, λέγοντας ότι δεν γνώριζε το ζήτημα «μέχρι να αναφερθεί σε διάφορα μέσα ενημέρωσης».

Sports in

Ο Ολυμπιακός είναι η μεγαλύτερη διαφήμιση για το ελληνικό ποδόσφαιρο στην Ευρώπη

Μια τεράστια βραδιά για τον Ολυμπιακό, με τους «ερυθρόλευκους» να κάνουν την διαφορά

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024