Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Δήμαρχος Καρύστου: Αυτοσκοπός μας δεν είναι οι καρέκλες

Δήμαρχος Καρύστου: Αυτοσκοπός μας δεν είναι οι καρέκλες

Λευτέρης Ραβιόλος: Το πρόβλημα του ενός είναι και πρόβλημα του άλλου

Ο Λευτέρης Ραβιόλος διοικεί τον δήμο Καρύστου με κάποια αξιώματα. Ένα από αυτά διέπεται από την αναγκαιότητα της ισορροπίας. Είναι της άποψης πως κανένας κλάδος δεν πρέπει να ευημερεί σε βάρος κάποιου άλλου. «Στόχος μου από την πρώτη θητεία μου μέχρι και σήμερα είναι η ταυτόχρονη ισόρροπη ανάπτυξη όλων των οικονομικών δραστηριοτήτων. Δεν επέτρεψα και δεν θα επιτρέψω ποτέ ένας παραγωγικός τομέας να λειτουργεί εις βάρος κάποιου άλλου» υποστηρίζει στη συνέντευξη που ακολουθεί. Του αρέσουν επίσης και οι συνεργασίες σε θεσμικό επίπεδο και για αυτό εντάχθηκε στην νέα αναπτυξιακή εταιρία που δημιούργησαν από κοινού οι δήμοι Ραφήνας-Πικερμίου, Λαυρεωτικής και Μαραθώνα. «Ενώνουμε τις δυνάμεις για να μπορέσουμε να δημιουργήσουμε νέες προϋποθέσεις ουσιαστικής και αποτελεσματικής  ανάπτυξης σε διάφορους τομείς.

Άλλωστε στις μέρες μας οι συνέργειες είναι απαραίτητες και αναγκαίες. Εμείς ως μοναδικός δήμος από την Εύβοια προσδοκούμε να συμμετέχουμε σε μια συνολική προσπάθεια ανάδειξης και αξιοποίησης της ευρύτερης περιοχής.» δηλώνει.

Σχετικά με την πανδημία το δικό του αξίωμα παραμένει η προστασία της δημόσιας υγείας. «Η αλήθεια είναι πως η κατάσταση που βιώνουμε είναι πρωτόγνωρη με συνέπεια να μην γνωρίζουμε ακριβώς τις συνέπειες της. Βέβαια το σημαντικό και πρώτο από όλα ήταν και παραμένει η προστασία της δημόσιας υγείας που προφανώς για να επιτευχθεί αυτό θα υπάρξουν επιπτώσεις και σε άλλους σημαντικούς τομείς της καθημερινότητας» δηλώνει. Στο μήνυμα που απευθύνει από την ιστοσελίδα του δήμου ίσως αντανακλάται όλη η φιλοσοφία της διακυβέρνησης του: Αυτοσκοπός μας δεν είναι οι καρέκλες. Οι πολίτες μας επέλεξαν για να τους υπηρετήσουμε και να σταθούμε δίπλα τους. Αυτό είναι το χρέος και η μοναδική μας αποστολή.

 

Κύριε Ραβιόλο, ο δήμος Καρύστου λόγω της πανδημίας, είναι σε θέση να αντιμετωπίσει τις αυξημένες απαιτήσεις που έχουν δημιουργηθεί;

Η αλήθεια είναι πως η κατάσταση που βιώνουμε είναι πρωτόγνωρη με συνέπεια να μην γνωρίζουμε ακριβώς τις συνέπειες της. Βέβαια το σημαντικό και πρώτο από όλα ήταν και παραμένει η προστασία της δημόσιας υγείας που προφανώς για να επιτευχθεί αυτό θα υπάρξουν επιπτώσεις και σε άλλους σημαντικούς τομείς της καθημερινότητας. Σε κάθε περίπτωση είμαι αισιόδοξος πως με συνεργασία τοπικής αυτοδιοίκησης και κεντρικής διοίκησης και με παράλληλη αξιοποίηση των πλεονεκτημάτων του τόπου μας θα βγούμε από την κρίση με τις λιγότερες απώλειες.

Ως περιφερειακός δήμος, του οποίο ο πληθυσμός πολλαπλασιάζεται τους θερινούς μήνες, οι δομές υγείας στη Κάρυστο επαρκούν;

Κοιτάξτε αν και περιφερειακός δήμος έχουμε μετά από πολύ και επίπονη προσπάθεια πολλών, συμπεριλαμβανομένου και του Δήμου, ένα γενικό νοσοκομείο επανδρωμένο σε ικανοποιητικό βαθμό  που μπορεί να καλύψει τις φετινές αυξημένες ανάγκες. Φυσικά είμαστε σε επαγρύπνηση ώστε να συνδράμουμε με όποιο τρόπο μπορούμε σε περίπτωση που οι συνθήκες το απαιτήσουν.

Ο δήμος που διοικείτε έχει περιθώρια περαιτέρω ανάπτυξης και δεν αναφέρομαι μόνο στο κλάδο του τουρισμού αλλά συνολικά και με ποιες δράσεις θα προσπαθήσετε να συνδράμετε;

Ο Δήμος Καρύστου, αποτελείται από τους πρώην Δήμους Καρύστου, Μαρμαρίου , Στυρέων και την κοινότητα Καφηρέα. Είναι ευλογημένος τόπος με αστείρευτες δυνατότητες και πολλές ευκαιρίες. Στόχος μου από την πρώτη θητεία μου μέχρι και σήμερα είναι η ταυτόχρονη ισόρροπη ανάπτυξη όλων των οικονομικών δραστηριοτήτων. Δεν επέτρεψα και δεν θα επιτρέψω ποτέ ένας παραγωγικός τομέας να λειτουργεί εις βάρος κάποιου άλλου.  Είναι πεποίθηση μου πως σε μια κοινωνία το πρόβλημα του ενός είναι και πρόβλημα του άλλου. Σκοπός μου είναι –στα πλαίσια αμοιβαίου σεβασμού και αλληλοκατανόησης- να δημιουργηθεί μια κοινωνία όπου μεταξύ των μελών της θα έχει αναπτυχθεί κουλτούρα συνεννόησης και συνεργασίας, αφού όπως προανέφερα το καλό μπορεί να αναπαραχθεί προς όφελος όλων.

Πρόσφατα δημιουργήσατε μαζί με την Ραφήνα, την Λαυρεωτική και τον Μαραθώνα μια αναπτυξιακή εταιρία. Τι θα κάνετε εκεί;

Ενώνουμε τις δυνάμεις για να μπορέσουμε να δημιουργήσουμε νέες προϋποθέσεις ουσιαστικής και αποτελεσματικής  ανάπτυξης σε διάφορους τομείς. Άλλωστε στις μέρες μας οι συνέργιες είναι απαραίτητες και αναγκαίες. Εμείς ως μοναδικός δήμος από την Εύβοια προσδοκούμε να συμμετέχουμε σε μια συνολική προσπάθεια ανάδειξής και αξιοποίησης της ευρύτερης περιοχής. Εξετάζουμε κάθε περίπτωση που μπορεί να οδηγήσει τον δήμο σε ανώτερα στρώματα προόδου και ευημερίας με αξιοπιστία και γρήγορες διαδικασίες. Η αναπτυξιακή αυτή έχει σκοπό την ενδυνάμωση και την συνεργασία ώστε να φέρουμε το «μέλλον» στο «παρόν» αναφορικά σε έργα και δράσεις.

Οικονομική ανασυγκρότηση στους ΟΤΑ. Χρηστή διαχείριση των πόρων και δημιουργία νέων εσόδων. Τι σημαίνουν για εσάς όλα αυτά;

Τα απαραίτητα συστατικά για να μπορεί η τοπική αυτοδιοίκηση να απαντά στις καθημερινές προκλήσεις και να επιτελέσει αποτελεσματικά και ουσιαστικά το ρόλο της.

Αποκέντρωση αρμοδιοτήτων και πόρων μπορεί να σημάνει  πραγματική ανάπτυξη; Η οικονομική αυτοτέλεια των ΟΤΑ μπορεί να συντελεστεί;

Μπορεί και επιβάλλεται. Τα τελευταία χρόνια υπάρχει πρόοδος σε ότι αφορά την αποκέντρωση αλλά πρέπει ακόμα να γίνουν πολλά περισσότερα. Ισχυρή και αυτόνομή τοπική αυτοδιοίκηση σημαίνει περισσότερο δημοκρατία.

Η Κάρυστος είναι ένας θωρακισμένος δήμος έναντι ακραίων καιρικών φαινομένων;

Είναι αλλά και αυτό δεν σημαίνει πως δεν εργαζόμαστε καθημερινά ώστε να είμαστε έτοιμοι σε κάθε απρόβλεπτη περίπτωση ή ότι δεν χρειαζόμαστε πόρους για παραπάνω υποδομές.

Sports in

Βασίλης Σπανούλης: Γεννημένος νικητής (vids)

Ο Βασίλης Σπανούλης ήταν κορυφαίος ως παίκτης. Και ήδη σε 1,5 χρόνο έχει καταφέρει σπουδαία πράγματα ως προπονητής, καταρρίπτοντας έναν πολύ ιδιαίτερο... μύθο.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Απριλίου 2024