Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Κοροναϊός : Μπορεί να επιβιώσει μέχρι και 20 χρόνια σε θερμοκρασία 20 βαθμών υπό το μηδέν

Κοροναϊός : Μπορεί να επιβιώσει μέχρι και 20 χρόνια σε θερμοκρασία 20 βαθμών υπό το μηδέν

Σύμφωνα με την κινέζα επιδημιολόγο Λι Λαντζουάν, απαιτείται ιδιαίτερη προσοχή όσον αφορά τα κατεψυγμένα τρόφιμα, καθώς ο κοροναϊός μπορεί να αντέξει ακόμα και 20 χρόνια σε θερμοκρασίες που αγγίζουν τους 20 βαθμούς Κελσίου υπό το μηδέν

Στην επισήμανση ότι ο κοροναϊός μπορεί να επιβιώσει μέχρι και 20 χρόνια σε θερμοκρασία 20 βαθμών υπό το μηδέν προέβη κινέζα επιδημιολόγος.

Σύμφωνα με την επιδημιολόγο Λι Λαντζουάν, που έκανε τις σχετικές δηλώσεις στον ιστότοπο ειδήσεων Zhongguo Xinwen Wang, απαιτείται ιδιαίτερη προσοχή όσον αφορά τα κατεψυγμένα τρόφιμα, καθώς ο κοροναϊός μπορεί να αντέξει ακόμα και 20 χρόνια σε θερμοκρασίες που αγγίζουν τους 20 βαθμούς Κελσίου υπό το μηδέν.

«Ο κοροναϊός είναι ιδιαίτερος, δε φοβάται το κρύο και μπορεί να επιβιώσει επί αρκετούς μήνες σε θερμοκρασία -4°C και έως 20 χρόνια σε θερμοκρασία -20°C. Το γεγονός αυτό εξηγεί γιατί ο ιός έχει επανειλημμένα ανακαλυφθεί σε αγορές ψαριών και θαλασσινών, ανάμεσα σε μεγάλες ποσότητες προϊόντων που φυλάσσονται σε ψυγεία. Ο ιός μπορεί να διασχίσει τα σύνορα» ανέφερε η κινέζα επιδημιολόγος.

Σύμφωνα με τις δηλώσεις της Λι Λαντζουάν, αφού ο ιός μπορεί να επιβιώσει για ένα πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα σε αρκετά χαμηλές θερμοκρασίες, τα τελωνεία υποχρεούνται να ενισχύσουν τους ελέγχους στα κατεψυγμένα προϊόντα, ενώ πρέπει να παρακολουθούν τα εισαγόμενα προϊόντα των οποίων τα δείγματα έχουν διαγνωστεί θετικά για κοροναϊό.

Βεβαίως, η κινέζα επιδημιολόγος τόνισε  ότι δεν υπάρχει ζήτημα παράλειψης ελέγχων ή μέτρων πρόληψης και επιδημιολογικού ελέγχου στον τομέα της μεταφοράς κατεψυγμένων αντικειμένων.

Πρόσθεσε, μάλιστα, ότι οι τελωνειακές δραστηριότητες θα έχουν μεγάλη σημασία και ότι είναι απαραίτητο να ληφθούν προληπτικά μέτρα και μέτρα ελέγχου κατά των προϊόντων που εισέρχονται στη χώρα ως εισαγόμενα εμπορεύματα.

Sports in

Οριστικό: Απορρίφθηκε το αίτημα της Φενέρμπαχτσε πριν τον Ολυμπιακό

Οριστική απόφαση για τον αγώνα Σούπερ Καπ της Φενέρμπαχτσε πριν τα ματς με τον Ολυμπιακό για το Europa Conference League

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024