Τρίτη 16 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ούτε με δύο πέναλτι η Ξάνθη

Ούτε με δύο πέναλτι η Ξάνθη

Η Ξάνθη είδε τον διαιτητή Διαμαντόπουλο να της δίνει δύο πέναλτι, αλλά δεν κατάφερε ούτε με αυτό τον τρόπο να κερδίσει τον Παναιτωλικό, παραμένοντας στην προτελευταία θέση.

Της έδωσαν δύο πέναλτι. Ένα στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου κι ένα δεύτερο στο 60’, που χρειάστηκε περίπου έξι λεπτά διαβουλεύσεων και VAR για να αποφασίσουν οι διαιτητές. Κατάφερε να ανοίξει το σκορ με την εκτέλεση του Τζουρίτσκοβιτς, αφού στο πρώτο ο Κάστρο αστόχησε. Παρ’ όλα αυτά η Ξάνθη δεν κατάφερε να πάρει μια νίκη που ήταν… ο θάνατος σου η ζωή μου.

Ο Παναιτωλικός κατάφερε να αντιδράσει, κατάφερε να φτάσει στην ισοφάριση, κατάφερε να παραμείνει αήττητος σε ένα από τα πιο κρίσιμα παιχνίδια. Και μαζί να παραμείνει στο +2 από την Ξάνθη, με τους Ακρίτες να έχουν ένα ματς λιγότερο.

Στάθηκε όρθιος λόγω της… χρυσής αλλαγής του Μάκη Χάβου. Ο Αντμίρ Μπαΐροβιτς μπήκε στο ματς στο 81’. Δύο λεπτά αργότερα, ο Λισγάρας έκανε αχρείαστο φάουλ στο ημικύκλιο της μεγάλης περιοχής. Ο Σουηδός επιθετικός με αριστοτεχνική εκτέλεση φάουλ έστειλε την μπάλα στο αριστερό παραθυράκι, ισοφαρίζοντας για τον Παναιτωλικό, με την Ξάνθη μάλιστα να αγωνίζεται και με δέκα παίκτες από το 69’ λόγω αποβολής του – μοιραίου – Κάστρο (χαμένο πέναλτι και αποβολή).

Στα λεπτά που απέμεναν είναι αλήθεια ότι η Ξάνθη ήταν εκείνη που παρά το αριθμητικό μειονέκτημα απείλησε περισσότερο με δεύτερο γκολ. Δεν το σημείωσε κυρίως γιατί ο Στάρτζεον ήταν άστοχος και κουρασμένος.

Το φινάλε βρήκε τους Αγρινιώτες να πανηγυρίζουν για έναν βαθμό που ίσως αποδειχτεί ο πιο «χρυσός» απ’ όλους. Και την Ξάνθη να διαμαρτύρεται για τη διαιτησία, άγνωστο για ποιο λόγο: δύο πέναλτι έδωσαν στους Ακρίτες, ενώ η αποβολή ήταν ο ορισμός της κόκκινης κάρτας.

Ξάνθη: Άμπαντ, Μπαξεβανίδης, Καρασαλίδης, Λισγάρας, Κασάδο, Τερκί, Κοβάτσεβιτς (90’ Φασίδης), Ντουρίτσκοβιτς (77’ Στάρτζεον), Ντε Αμορίμ (77’ Φοσέ), Μπαριέντος (90’ Μουλέν), Κάστρο

Παναιτωλικός: Φερνάντεθ, Τσιγγάρας (81’ Μπαϊροβιτς), Λιάβας, Μαλής, Κέβιν, Ντάλσιο, Ντίας, Μουνιέ, Ρόσα, Άλβαρεζ (70’ Ντουάρτε), Ντάουντα

Sports in

8 Ιουλίου-15 Απριλίου: τόσο διάστημα περίμενε ο Σλούκας…

Η μετακίνηση του Κώστα Σλούκα στον Παναθηναϊκό και η ανακοίνωση στις 8 Ιουλίου ήταν μια στιγμή που έφερε δονήσεις στο ελληνικό και ευρωπαϊκό μπάσκετ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 16 Απριλίου 2024