Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
H εντεκάδα του Ολυμπιακού κόντρα στον Παναθηναϊκό

H εντεκάδα του Ολυμπιακού κόντρα στον Παναθηναϊκό

Ο Πέδρο Μαρτίνς δεν αλλάζει τον σχηματισμό, αλλά επιλέγει να αλλάξει τους ακραίους του ενόψει Παναθηναϊκού. Στο αρχικό σχήμα Φορτούνης και Λοβέρα

Το 4-3-3 είναι ο σχηματισμός της μετά-Ποντένσε εποχής στον Ολυμπιακό. Σχηματισμός που έφερε μεγάλες προκρίσεις και μεγάλες νίκες. Σχηματισμός που ταιριάζει στους Ερυθρόλευκους, τους δίνει ασφάλεια, σταθερότητα, στιβαρότητα, αλλά και τη δυνατότητα να έχουν περισσότερο την μπάλα στα πόδια τους. Κυρίως, τους δίνει αποτελέσματα. Και για αυτόν τον λόγο ο Πέδρο Μαρτίνς δεν αλλάζει το 4-3-3, ούτε ενόψει του ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό.

Εντούτοις, ο Πορτογάλος τεχνικός αλλάζει πρόσωπα. Και συγκεκριμένα, αλλάζει δύο πρόσωπα. Τους δύο ακραίους του. Στο αριστερό άκρο της επίθεσης, στη θέση του Βαλμπουενά, που έμεινε εκτός αποστολής, επιλέχθηκε να ξεκινήσει ο Μάξι Λοβέρα. Και σε αυτήν του Γιώργου Μασούρα, που επιλέχθηκε να μείνει στον πάγκο, ο Κώστας Φορτούνης.

Ο Μαρτίνς επιλέγει να βάλει στην άκρη δύο ποδοσφαιριστές που λατρεύουν να παίξουν στον άξονα και κυρίως στο «10», παρά να κινούνται στα «φτερά». Δείγμα του ότι «κάτι» έχει στο μυαλό του. Επιλέγοντας να επενδύσει στην ποιότητα και την ικανότητα στο γκολ του Φορτούνη, αλλά και στο ένας εναντίον ενός του Αργεντινού, που βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση το τελευταίο διάστημα.

Για την ιστορία, αυτό είναι το πρώτο παιχνίδι που ξεκινάει βασικός ο Φορτούνης, μετά τις 15 Φεβρουαρίου και την εντός έδρας νίκη επί του Πανιωνίου με 4-0, όταν και είχε σκοράρει. Σε ό,τι έχει να κάνει με τον Λοβέρα, ξεκινάει βασικός από τις 12 Φεβρουαρίου και την εντός έδρας νίκη επί της Λαμίας (3-2), στο Κύπελλο.

Σε ό,τι έχει να κάνει με τις υπόλοιπες 9 θέσεις της 11άδας, τα πρόσωπα δεν αλλάζουν. Ο Σα ξεκινάει κάτω από τα δοκάρια. Δεξιά στην άμυνα ο Ελαμπντελαουί, στο κέντρο ο Σεμέδο επέστρεψε και παίρνει τη θέση του Σισέ και θα έχει παρτενέρ τον Μπα, ενώ αριστερά ο Τσιμίκας δεν αλλάζει ποτέ. Η τριάδα της μεσαίας γραμμής αποτελείται από τους Γκιγιέρμε, Καμαρά, Μπουχαλάκη, ενώ στην επίθεση ο Γιουσέφ Ελ Αραμπί σκοπεύει να αυξήσει τον φετινό λογαριασμό του.

Αναλυτικά η 11άδα του Ολυμπιακού για το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό αποτελείται από τους εξής παίκτες: Σα, Ελαμπντελαουί, Σεμέδο, Μπα, Τσιμίκας, Γκιγιέρμε, Καμαρά, Μπουχαλάκης, Φορτούνης, Λοβέρα, Ελ Αραμπί.

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024