Το να τσακώνεσαι με τον/την  σύντροφό σου και έπειτα να κάνετε το γνωστό «make up sex», είναι σίγουρο ότι δεν έχει πάντοτε τα καλύτερα αποτελέσματα.

Κάνει καλό, λένε…

Δεν ισχύει κάτι τέτοιο, όταν τσακώνεσαι με τον σύντροφό σου, υπάρχει κάποιος λόγος. Κάποια θέματα που δεν έχετε συζητήσει και οι δύο και που τα οποία θα βγούνε στην επιφάνεια όσο περνάει ο καιρός.

Δεν προχωράς συναισθηματικά

Η συναισθηματική ένταση που βιώνεις κατά τη διάρκειά του μπορεί να σε κάνει να μη δώσεις σημασία σε πράγματα που πάνε λάθος. Αυτό πρακτικά θα σε κάνει να βρίσκεσαι σε ψυχολογική άρνηση.

Το make up sex μπορεί να είναι τόσο καλό που να σε κάνει να ξεχνάς τα προβλήματα της σχέσης και να συνεχίζεις να είσαι με ένα άνθρωπο με τον οποίο έχεις διαφορετικές φιλοδοξίες για το μέλλον και τη ζωή.

Μένεις δεμένη συναισθηματικά

Αν ο σύντροφός σου επιδιώκει το σεξ απλά για να προσπερνά τις εντάσεις μεταξύ σας τότε μπορεί να αρχίσει να συμπεριφέρεται με καταχρηστικό τρόπο και να χρησιμοποιεί το σεξ για να σε κάνει να νιώσεις καλύτερα.

Αυτό είναι σίγουρα μια χειριστική συμπεριφορά που πρέπει οπωσδήποτε να την κατανοήσεις από νωρίς πριν γίνει η νέα σου κανονικότητα και δυσκολεύεσαι να φύγεις ακόμη περισσότερο.

Αυτοεικόνα

Το σεξ είναι ένας τρόπος για να νιώσεις ότι σε αγαπούν ή έστω να νιώσεις ικανοποίηση. Δεν είναι κακό ότι θέλεις να κάνεις συχνά σεξ με τον σύντροφό σου αλλά όταν αυτό συμβαίνει γιατί παίρνεις αυτού του είδους την επιβεβαίωση τότε υπάρχει παγίδα.

Το να γίνεται το σεξ για να ξεχνιούνται τα όποια εσωτερικά προβλήματα της σχέσης, είναι εντελώς λάθος. Το σεξ δε θα έπρεπε να έχει καμία απολύτως σχέση με συμπεριφορές χειρισμού, σε ψυχολογικό και συναισθηματικό επίπεδο.

Από όλο αυτό μπορεί να επηρεάζεται και η αίσθηση αυτοεκτίμησης και να νομίζεις ότι για να νιώθεις όμορφη αυτό θα γίνει μέσα από την επιβεβαίωση που θα σου προσφέρει το σεξ μαζί του.

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο