Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ένα γλωσσάρι για τη βιώσιμη μόδα

Ένα γλωσσάρι για τη βιώσιμη μόδα

Το νέο γλωσσάρι για τη βιώσιμη μόδα, περιλαμβάνει όλα τα στάδια της ζωής ενός υφάσματος, βιομηχανικές πρακτικές, πρώτες ύλες, παραγωγή και καταναλωτικές συνήθειες και φροντίδα

Ο Όμιλος Condé Nast συνεργάστηκε με το Κέντρο για τη Βιώσιμη Μόδα (CSF) της Σχολής Μόδας του Πανεπιστημίου Τεχνών του Λονδίνου (UAL) για να δημιουργήσει ένα γλωσσάρι για τη βιώσιμη μόδα.

Ο εύχρηστος οδηγός, ο οποίος περιλαμβάνει συνεισφορές από συντάκτες της Vogue και σύμφωνα με το ΑΠΕ – ΜΠΕ έχει ελεγχθεί από ένα δίκτυο ακαδημαϊκών και ερευνητών βιωσιμότητας απ’ όλο τον κόσμο, στοχεύει να προσφέρει «κορυφαίες ερευνητικές και εκπαιδευτικές πρακτικές στον κόσμο» και θα ενημερώνεται σε ετήσια βάση για να αντικατοπτρίζει τις καινοτομίες και την εξελισσόμενη περιβαλλοντική, κοινωνική, πολιτιστική και οικονομική διαβούλευση.

Ο ψηφιακός πόρος, που περιγράφεται ως «ζωντανό έγγραφο» είναι ανοιχτός σε όλους και διατίθεται στο Condenast.com, είναι χωρισμένος σε κατηγορίες που σχετίζονται με τη βιωσιμότητα στη μόδα: Τους πολιτισμούς, τα υλικά, την παραγωγή, τις αγοραστικές συνήθειες και τις πρακτικές φροντίδας και παρουσιάζει περισσότερους από 250 όρους.

Υπάρχουν τέσσερα βασικά θέματα: έκτακτη ανάγκη για το κλίμα, περιβαλλοντικές επιπτώσεις της μόδας, κοινωνικές, πολιτιστικές και οικονομικές επιπτώσεις και βασικά στοιχεία της μόδας και της αειφορίας και δέκα επιμέρους θέματα .

Το γλωσσάρι επιτρέπει επίσης στο χρήστη να πραγματοποιήσει αναζήτηση από A έως το Z.

Περιλαμβάνει όλα τα στάδια της ζωής ενός υφάσματος, βιομηχανικές πρακτικές, πρώτες ύλες, παραγωγή και καταναλωτικές συνήθειες και φροντίδα.

Το γλωσσάρι αποτελεί μέρος της δέσμευσης της εταιρείας να γίνει φωνή για αλλαγή και έχει σχεδιαστεί για να ενισχύσει και να αναπτύξει τον γραμματισμό βιωσιμότητας παρέχοντας καθοδήγηση σε βασικούς όρους αειφορίας και αναδυόμενα θέματα.

Sports in

LIVE: Ολυμπιακός – Προμηθέας Πάτρας

Παρακολουθήστε live στις 17:15 την εξέλιξη της αναμέτρησης Ολυμπιακός – Προμηθέας Πάτρας για την 4η αγωνιστική του Top-6 της Stoiximan Basket League. Τηλεοπτικά από ΕΡΤ3.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Απριλίου 2024