Τρίτη 19 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Μπιγιονσέ : Ξεσπά για τη δολοφονία της Μπριόνα Τέιλορ - «Καμία δικαιοσύνη εδώ και τρεις μήνες»

Μπιγιονσέ : Ξεσπά για τη δολοφονία της Μπριόνα Τέιλορ – «Καμία δικαιοσύνη εδώ και τρεις μήνες»

Η Μπιγιονσέ ζητά άμεση απονομή δικαιοσύνη για τη δολοφονία της Μπριόνα Τέιλορ

Η διάσημη τραγουδίστρια Μπιγιονσέ έστειλε επιστολή στον γενικό εισαγγελέα της πολιτείας του Κεντάκι, ζητώντας να αποδοθεί δικαιοσύνη για την Μπριόνα Τέιλορ, μια αφροαμερικανίδα που σκοτώθηκε από την αστυνομία στο διαμέρισμά της τον Μάρτιο.

Το χρονικό της δολοφονίας και η παρέμβαση της Μπιγιονσέ

Η τραυματιοφορέας, ηλικίας 26 ετών, βρισκόταν στο σπίτι της με τον σύντροφό της στο Λούισβιλ, όταν αστυνομικοί σε αυτήν την πόλη στις κεντρικές ΗΠΑ εισέβαλαν, χωρίς καμία προειδοποίηση, σύμφωνα με τον δικηγόρο της οικογένειας.

Οι αστυνομικοί, οι οποίοι είχαν ένταλμα έρευνας, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ – ΜΠΕ  είχαν επέμβει, καθώς αναζητούσαν λανθασμένα έναν ύποπτο που δεν διέμενε πλέον στο κτίριο και ο οποίος είχε ήδη συλληφθεί. Πυροβόλησαν τη νεαρή γυναίκα τουλάχιστον 8 φορές, σύμφωνα με τον δικηγόρο.

«Τρεις μήνες πέρασαν και η οικογένεια της Μπριόνα Τέιλορ ακόμα περιμένει να αποδοθεί δικαιοσύνη», έγραψε η Μπιγιονσέ σε επιστολή προς τον εισαγγελέα, η οποία δημοσιεύτηκε η Μπιγιονσέ στον ιστότοπό της.

«Τρεις μήνες πέρασαν και δεν έχει γίνει καμία σύλληψη, κανένας από τους αστυνομικούς δεν έχει απολυθεί (…). Τρεις μήνες πέρασαν και οι έρευνες της αστυνομίας εγείρουν περισσότερα ερωτήματα παρά απαντήσεις», συμπληρώνει.

Η Μπιγιονσέ ζήτησε από τον γενικό εισαγγελέα Ντάνιελ Κάμερον να ασκήσει διώξεις σε βάρος των τριών αστυνομικών που εμπλέκονται στην υπόθεση, να «δεσμευτεί ώστε η έρευνα και οι διώξεις να είναι διαφανείς» και να ξεκινήσει έρευνα σχετικά με την απάντηση από την αστυνομία του Λούισβιλ «στη δολοφονία της Μπριόνα Τέιλορ», όπως και στις «πρακτικές που οδηγούν επανειλημμένως στον θάνατο άοπλων μαύρων πολιτών».

«Σας δίνεται ευκαιρία να βάλετε τέλος σε αυτόν τον κύκλο. Ενεργείστε γρήγορα και αποφασιστικά απαγγέλλοντας κατηγορίες σε βάρος των αστυνομικών», προτρέπει η Μπιγιονσέ, επισημαίνοντάς του ότι έχει «την εξουσία και την ευθύνη (…) να καταδείξει την αξία της ζωής μιας μαύρης γυναίκας».

Ο θάνατος της Μπριόνα Τέιλορ ξαναβρέθηκε στο προσκήνιο στον απόηχο των αντιρατσιστικών διαδηλώσεων που συγκλονίζουν τις ΗΠΑ μετά τον θάνατο την 25η Μαΐου του Τζορτζ Φλόιντ, κατά τη διάρκεια των οποίων οι διαδηλωτές φώναζαν συχνά το όνομα της άτυχης 26χρονης.

Δικαιοσύνη για τον Τζορτζ Φλόιντ

Υπενθυμίζεται ότι η Μπιγιονσέ με ανάρτησή της στα social media και στην σκιά της δολοφονία του 46χρονο αφοραμερικανού Τζορτζ Φλόιντ, είχε υπογραμμίσει ότι είναι ανάγκη να απονεμηθεί δικαιοσύνη για τη δολοφονία του.

«Χρειαζόμαστε δικαιοσύνη για τον Τζορτζ Φλόιντ. Δεν μπορούμε να κανονικοποιήσουμε αυτό τον πόνο», διαμήνυσε μέσω δημοσίευσής της στο Instagram η Μπιγιονσέ, υπογραμμίζοντας ότι δεν απευθύνεται μόνο σε μαύρους.

«Αν είσαι λευκός, μαύρος, καφέ ή οτιδήποτε ενδιάμεσα, είμαι σίγουρη ότι αισθάνεσαι απελπισμένος με τον ρατσισμό που συνεχίζεται στην Αμερική αυτή τη στιγμή», αναφέρει χαρακτηριστικά και συνεχίζει σημειώνοντας:

«Όχι άλλοι παράλογοι σκοτωμοί ανθρώπων. Να αντιμετωπίζονται πια μαύροι ως λιγότερο άνθρωποι. Δεν μπορούμε πλέον να κοιτάζουμε από την άλλη. Ο Τζορτζ είναι όλη μας η οικογένεια και η ανθρωπότητα. Είναι η οικογένειά μας, γιατί είναι Αμερικανός.

«Έχουν υπάρξει τόσες πολλές φορές που είδαμε αυτούς τους βίαιους σκοτωμούς και χωρίς συνέπειες. Ναι, κάποιος κατηγορήθηκε, αλλά απέχουμε πολύ από το να αποδοθεί δικαιοσύνη».

Sports in

Η Φενέρμπαχτσε σκέφτεται να αποχωρήσει από το πρωτάθλημα Τουρκίας

Η Φενέρμπαχτσε συγκάλεσε έκτακτο διοικητικό συμβούλιο και εξετάζει το ενδεχόμενο αποχώρησης από το πρωτάθλημα, μετά τα επεισόδια στην Τραπεζούντα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Τρίτη 19 Μαρτίου 2024