Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
H Underground Youth Orchestra πρεσβευτής στην καμπάνια #greecefromhome του ΕΟΤ

H Underground Youth Orchestra πρεσβευτής στην καμπάνια #greecefromhome του ΕΟΤ

Η Underground  Youth Orchestra συμμετέχει ως Greek Ambassador στην καμπάνια #greecefromhome του Υπουργείου Τουρισμού και του ΕΟΤ. Το περιεχόμενο της πλατφόρμας του ΕΟΤ αναπτύσσεται γύρω από την ιδέα του σπιτιού (home)

Η Underground  Youth Orchestra συμμετέχει ως Greek Ambassador στην καμπάνια #greecefromhome του Υπουργείου Τουρισμού και του ΕΟΤ. Το περιεχόμενο της πλατφόρμας του ΕΟΤ αναπτύσσεται γύρω από την ιδέα του σπιτιού (home).

Δεδομένου ότι ο κορωνοϊός έχει περιορίσει στο σπίτι σχεδόν 1 δις ανθρώπους στον πλανήτη, όπως και τους ίδιους τους Έλληνες, ανοίγουμε σε όλο τον κόσμο, διαδικτυακά, το σπίτι μας, δηλαδή τη χώρα μας και όσα η Ελλάδα πρεσβεύει σε ιδέες, αξίες, εμπειρίες. Ταυτόχρονα ανοίγουμε διαδικτυακά και τα ίδια μας τα σπίτια ως Έλληνες για να καλωσορίσουμε όσους δεν μπορούν πλέον να βρεθούν κοντά μας, ξένους και Έλληνες. Σημαντικές προσωπικότητες από τους χώρους των Τεχνών, του Αθλητισμού, κ.ά., συμμετέχουν σε αυτή την προσπάθεια.

Η Ορχήστρα ξανά σε πρόβες

«Στόχος μας η σταδιακή επαναφορά της ορχήστρας στην πολιτιστική δραστηριότητα μέσα από τις καινούργιες συνθήκες που διαμορφώνονται από τον κορωνοϊό…» αναφέρει ο καλλιτεχνικός διευθυντής της UYO, Κώστας Ηλιάδης.

Η UYO ξεκίνησε από ένα σύνολο παιδιών, που επιθυμούσαν να βρίσκονται και να κάνουν μουσική μαζί. Οι πρόβες άρχισαν σε ένα υπόγειο του σπιτιού του μαέστρου (εξ ου και το όνομα της ορχήστρας) και τα πρώτα χρόνια οι συναυλίες είχαν εκπαιδευτικό χαρακτήρα. Γρήγορα, η μουσική ομάδα κατάφερε να διακριθεί, να συμμετέχει σε Φεστιβάλ, να πραγματοποιεί συναυλίες, κερδίζοντας την αγάπη των φιλόμουσων.

Το σχήμα σήμερα αποτελείται από 45 σπουδαστές μουσικής, ηλικίας 10-25 ετών και από το 2019 στεγάζεται στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.

Η υπεύθυνη για την εκπαίδευση  ομάδα καθηγητών αποτελείται από τους επαγγελματίες μουσικούς: Ευσταθία Παπαγεωργοπούλου,  Franc Shestani, Όσβαλντ Αμιράλη, Μιχάλη Ραμό, Κώστα Σίσκο και Μαρίνο Τρανουδάκη. Καλλιτεχνικός διευθυντής, μαέστρος και ενορχηστρωτής της UYO είναι ο Κώστας Ηλιάδης.

Μέχρι τώρα η δραστήρια Νεανική Συμφωνική Ορχήστρα έχει πραγματοποιήσει περισσότερες από 60 συναυλίες στην Αθήνα και σε άλλες πόλεις της Ελλάδας. Το 2016 πραγματοποίησε την πρώτη της εμφάνιση στο εξωτερικό δίνοντας μια συναυλία στη Γερμανία στο Πανεπιστήμιο του Tübingen και το 2018 στο Πανεπιστήμιο Τεχνών του Βερολίνου σε συνεργασία με το Julius Stern Institute.

Το 2019 προσκαλείται στο Διεθνές Φεστιβάλ Νεανικών Ορχηστρών Young Euro Classic στο Βερολίνο. Τιμώμενη χώρα του Φεστιβάλ για την συγκεκριμένη χρονιά ήταν η Ελλάδα και την συναυλία διηύθυνε ο διάσημος αρχιμουσικός Christoph Eschenbach.

Sports in

«Τρέλα»: Οι πανηγυρισμοί των Ερυθρόλευκων για την ιστορική πρόκριση (pics+vids)

Οι Ερυθρόλευκοι προκρίθηκαν στον τελικό του UEFA Youth League, με τους παίκτες της πειραϊκής ομάδας να πανηγυρίζουν με την ψυχή τους την θρυλική πρόκριση.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024