Η ιστιοπλοΐα αποτελούσε από τις πρώτες και υπέρτατες μορφές ταξιδιού καθώς στην βάση της δεν χρειαζόταν μηχανή για να ταξιδέψει το σκάφος. Σήμερα παρότι έχουν γίνει τεράστιες αλλαγές στην εξέλιξη των σκαφών, ακόμα όταν ακούμε την λέξη ιστιοπλοΐα την συνδυάζουμε είτε με αγώνες είτε με «ταλαιπωρία». Κάτι που είναι απολύτως εσφαλμένο.

Οι διακοπές με ιστιοπλοϊκό είναι ένας εναλλακτικός, φέτος πιο ασφαλής από πότε και μοναδικός τρόπος για να ταξιδέψεις σε μαγευτικά τοπία που μπορείς να γνωρίσεις μόνο με σκάφος. Αυτό διότι σου παρέχει πλήρη ελευθερία κινήσεων αλλά και μοναδική ιδιωτικότητα όταν το επιθυμείς. Επιπλέον, δεν χρειάζεται να έχεις προηγούμενη εμπειρία για το συγκεκριμένο τρόπο διακοπών, καθώς υπάρχουν έμπειροι καπετάνιοι που γνωρίζουν τρομερές τοποθεσίες που θα σου μείνουν αξέχαστες.

Αυτό ακριβώς υπόσχεται η Yachtsailing.gr, η οποία δημιουργήθηκε με σκοπό την παροχή εξειδικευμένων διακοπών με σκάφος στα μέτρα των πελατών της.

Στόχος της εταιρίας είναι να επικοινωνήσει στο ευρύτερο κοινό πως οι διακοπές με σκάφος είναι ένας εναλλακτικός, ασφαλής και μοναδικός τρόπος διακοπών για όλους. Η εταιρία υπόσχεται στον επισκέπτη της πως ανεξαρτήτου ηλικίας ή γνώσης θα ζήσει μια μοναδική εμπειρία, με την βοήθεια του εξειδικευμένου προσωπικού της, των έμπειρων πληρωμάτων της, αλλά και της βαθιάς γνώσης του αντικειμένου.

Πρόκειται για μια Ελληνική επιχείρηση που εδρεύει στον Άλιμο. Και επειδή καμία εταιρία δεν θα ήταν τίποτα χωρίς τους ανθρώπους της, η ομάδα της  Yachtsailing.gr μετρά 20 χρόνια παρουσίας στον χώρο ενοικίασης σκαφών και οργάνωσης θαλάσσιων εκδρομών και έναν ιδιόκτητο στόλο 30 σκαφών στην αποκλειστική διαχείριση της. Διαθέτει από τις πιο έμπειρες ομάδες καπετάνιων, πλήρες τμήμα και μια από τις πιο καταρτισμένες ομάδες κρατήσεων με βασική έμφαση την σχεδίαση ταξιδιών καθώς και μεγάλη ομάδα μόνιμων μηχανικών / τεχνικών για την υποστήριξη κατά την διάρκεια των διακοπών των επισκεπτών της.

Όλοι οι συνεργάτες αυτής της ομάδας διαθέτουν πάθος για αυτό που κάνουν και μοιράζονται τις ίδιες αξίες. Ευγένεια, αξιοπιστία και ποιότητα με σκοπό να σας παρέχουν εξειδικευμένες υπηρεσίες για μια αξέχαστη εμπειρία διακοπών.

Όλα τα παραπάνω τα επιβεβαιώνουν με τον καλύτερο τρόπο οι περισσότεροι από 5.500 χιλιάδες επισκέπτες τον χρόνο που ταξιδεύουν με ασφάλεια στα Ελληνικά νησιά.

Οι βασικές υπηρεσίες της εταιρείας:

  • Ενοικίαση σκαφών με πλήρωμα
  • Ενοικίαση σκαφών χωρίς πλήρωμα σε περίπτωση που ο πελάτης είναι κάτοχος διπλώματος ανοικτής θαλάσσης και έχει εμπειρία γύρω από την ενοικίαση ιστιοπλοϊκού σκάφους
  • Επιλογή των πιο κατάλληλων (σύμφωνα με τις δικές μας προδιάγραφες) καπετάνιων για το εκάστοτε ταξίδι
  • Σχεδίαση ταξιδιού ανάλογα με τις προδιαγραφές του εκάστοτε γκρουπ

Πρόκειται για μια από τις λίγες εταιρείες που:

  • Έχει ιδιόκτητο στόλο 30 σκαφών σε αποκλειστική της διαχείριση
  • Είναι εγκεκριμένη και αναγνωρισμένη από το Υπουργείο Τουρισμού της Ελλάδας
  • Λειτουργεί με την έγκριση του Υπουργείου Ναυτιλίας
  • Έχει όλα της τα σκάφη πιστοποιημένα από τον διεθνή οργανισμό των Lloyds με έλεγχο που γίνεται σε ετήσια βάση
  • Παρέχει υποστήριξη κατά την διάρκεια του ναύλου με μια ομάδα 15 ατόμων και γραμμή βοήθειας που λειτουργεί 24 ώρες το 24ωρο
  • Οι πελάτες της την έχουν κατατάξει ως την καλύτερη, στην κατηγορία του ταξιδιού με καπετάνιο βάσει των κριτικών που έχουν καταθέσει στο TripAdvisor (Certificate of excellence 2016, 2017, 2018 και 2019) – Εκατοντάδες κριτικές διαθέσιμες

Σε μια εποχή που ο Covid 19 έχει επηρεάσει τα πάντα γύρω μας, τα ταξίδια δεν αποτελούν εξαίρεση. Γι’αυτόν τον λόγο η Yachtsailing.gr έχει θέσει ως προτεραιότητά της τα μέτρα πρόληψης κατά της πανδημίας.

Έτσι, έχει φροντίσει να ακολουθεί πιστά το πρωτόκολλο του ΕΟΔΥ σχετικά με τον COVID 19, να χρησιμοποιεί πιστοποιημένα συνεργεία καθαρισμού, εγκεκριμένα από τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας, να δίνει πιστοποιητικό απολύμανσης του σκάφους πριν από την επιβίβαση, να υπάρχει πρόβλεψη διαχείρισης θετικού κρούσματος, να χρησιμοποιεί μόνο εγκεκριμένα υλικά καθαρισμού, να παρέχει όλες οι βασικές ποσότητες καθαριστικών σε πλήρη συμμόρφωση με το υπουργείο Τουρισμού αλλά και τους αρμοδίους φορείς, να παρέχει γραπτές οδηγίες αντιμετώπισης οποιουδήποτε κρούσματος καθώς και συμβουλές για τους κανόνες υγιεινής επι του σκάφους

Πριν προγραμματίσετε το ταξίδι σας πρέπει να ξέρετε τα εξής:

Οι διακοπές με ιστιοπλοϊκό είναι μοναδικές είτε για παρέες αλλά και για οικογένειες είναι σημαντικό όμως να αναφερθεί ότι ανάλογα με την ηλικία των παιδιών της κάθε οικογενείας θα πρέπει να προτιμηθεί και ο αντίστοιχος τύπος σκάφους. Προφανώς και η λέξη «παιδιά» είναι πολύ γενική και διαφέρει η απάντηση ανάλογα την ηλικία του κάθε παιδιού. Οι περισσότεροι από τους εμπλεκόμενους από την εταιρεία μας έχουμε παιδιά και έχουμε βιώσει την κάθε ηλικία ξεχωριστά πολύ ευχαρίστως να μοιραστούμε τις εμπειρίες μας και να σας κατευθύνουμε αναλόγως.

Πέντε μέρες είναι ο ελάχιστος χρόνος για να έχει κάποιος που δεν είναι εξοικειωμένος με σκάφος την καλύτερη δυνατή εμπειρία. Ο λόγος είναι ότι χρειάζεται τις 2-3 πρώτες μέρες να εξοικειωθεί με τον ρυθμό πάνω στο σκάφος και τις υπόλοιπες 2 μέρες να μπορέσει να χαλαρώσει και να ξεκουραστεί. Από την άλλη για εμάς δεν πρέπει να μπερδεύεται το ταξίδι των διακοπών με σκάφος με έναν αγώνα για το πόσα νησιά θα προλάβει να δει κανείς. Ο ρυθμός είναι μοναδικός για κάθε παρέα και οικογένεια και είναι σημαντικό να καθορίζεται ανάλογα με τα χαρακτηριστικά των επισκεπτών.

Πολλοί από εμάς θεωρούμε ότι οι Κυκλάδες είναι πιο όμορφες από το Σαρωνικό, αυτή είναι μια παρανόηση (μύθος) όταν ταξιδεύεις με σκάφος. Ωστόσο τις καλύτερες διακοπές συνθέτει ένας συνδυασμός τοποθεσίας και καιρού. Ο Σαρωνικός έχει το μεγάλο πλεονέκτημα να έχει πιο ήπιο καιρό, πιο ήρεμες θάλασσές τις περισσότερες μέρες του καλοκαιριού. Επίσης οι αποστάσεις είναι πιο κοντινές, που έχει σαν αποτέλεσμα να χρειάζεται λιγότερος χρόνος ταξιδιού από το ένα μέρος στο άλλο. Θεωρείται ότι είναι ιδανικός για οικογένειες και σίγουρα προσφέρει την ίδια ιδιωτικότητα όταν ταξιδεύεις με σκάφος πιο ζεστά νερά καθώς και περισσότερη ώρα στο νερό για τους επισκέπτες του.

Η κάθε διαδρομή ορίζεται από τα χαρακτηριστικά του κάθε group. Σε 5 μέρες μπορεί να δει κάποιος μεταξύ άλλων την Ύδρα τον Πόρο το Αγκίστρι την Μονή αλλά και την Αίγινα άμα κινηθεί στον Σαρωνικό ενώ άμα κινηθεί στις Κυκλάδες θα μπορούσε να δει μεταξύ άλλων την Τζια την Κύθνο την Σέριφο αλλά και το Σούνιο κατά την επιστροφή του.

Τιμές για όλα τα βαλάντια

Τα κόστη ενός ιστιοπλοϊκού (monohull ή catamaran) καλύπτουν ένα ευρύ φάσμα για όλες τις τσέπες.

Για την διαδρομή του Σαρωνικού υπάρχουν επιλογές από 60€ το άτομο την ημέρα που περιλαμβάνουν τα πάντα πλην φαγητού, catamaran από 80€ το άτομο την μέρα και όπως καταλαβαίνεται μπορεί να φτάσουν μέχρι 150€ το άτομο την ημέρα άμα κάποιος θέλει τις ανέσεις ενός πεντάστερου ξενοδοχείου.

Για την διαδρομή των Κυκλάδων το κόστος είναι κατά κάτι πιο ακριβότερο.

Είναι κρίμα να χάνουμε την ευκαιρία…

Το ιστιοπλοϊκό χωρίζεται σε δυο βασικούς τύπους στα monohull και στα catamaran. Υπάρχουν σημαντικές διαφορές θα λέγαμε το catamaran είναι πιο φιλικό για κάποιον που δεν έχει ταξιδέψει καθώς θυμίζει περισσότερο ένα πλωτό σπίτι από ότι το monohull. Σε κάθε περίπτωση στις μέρες μας και οι δυο τύποι προσφέρουν ικανοποιητικές ανέσεις, κοντινές σε αυτές του ξενοδοχείου.

Οι διακοπές με ιστιοπλοϊκό είναι ένας τύπος διακοπών που χρησιμοποιείται (είναι κυρίως γνωστός) από κόσμο που έρχεται στην χώρα μας από το εξωτερικό. Θα λέγαμε ότι είναι κρίμα εν μέρη να γνωρίζουν άνθρωποι εκτός Ελλάδας καλύτερα την πατρίδα μας.

Φέτος περισσότερο από ποτέ είναι μια μεγάλη ευκαιρία για τους Έλληνες να ταξιδέψουν με σκάφος καθώς οι τιμές θα είναι πιο προσιτές από ποτέ.

Όπως αντιλαμβάνεται κανείς παρότι ένα σκάφος είναι απόλυτα ασφαλές γύρω από ένα ταξίδι συντρέχουν αμέτρητες λεπτομέρειες, καθώς η θάλασσα είναι κάτι που απαιτεί το αμέριστο σεβασμό όλων μας, για αυτό είναι καλό η εταιρεία που θα επιλέξετε να ταξιδέψετε να πληροί κάποιες προδιαγραφές.

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο