Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Πάτμος: Η Ιερά Νήσος προσελκύει χιλιάδες τουρίστες από όλο τον κόσμο

Πάτμος: Η Ιερά Νήσος προσελκύει χιλιάδες τουρίστες από όλο τον κόσμο

Η Πάτμος είναι ένας ευλογημένος τόπος, χαρακτηρισμένη με νόμο του κράτους ως Ιερά Νήσος. Το Σπήλαιο της Αποκάλυψης, το Μοναστήρι του Αγίου Ιωάννη Θεολόγου, ο ιστορικός οικισμός της Χώρας συγκαταλέγονται στα Μνημεία Παγκόσμιας Κληρονομιάς της Unesco

Η Πάτμος είναι ένας ευλογημένος τόπος, χαρακτηρισμένη με νόμο του κράτους ως Ιερά Νήσος. Το Σπήλαιο της Αποκάλυψης, το Μοναστήρι του Αγίου Ιωάννη Θεολόγου, ο ιστορικός οικισμός της Χώρας συγκαταλέγονται στα Μνημεία Παγκόσμιας Κληρονομιάς της Unesco.

Σύμφωνα με την χριστιανική παράδοση, η Πάτμος είναι ένας από τους δύο τόπους στον κόσμο που ακούστηκε η φωνή του Θεού. Πιο συγκεκριμένα στο «Ιερό σπήλαιο της Αποκάλυψης», που υπάρχει ακόμα και σήμερα, ο Ευαγγελιστής Ιωάννης συνομίλησε με τον Θεό και εκείνος του απήγγειλε το ιερό βιβλίο της Αποκάλυψης που ο Ιωάννης κατέγραψε με τη βοήθεια του μαθητή του Πρόχορου. Το βιβλίο αυτό έχει προκαλέσει τον θαυμασμό και το δέος μεταξύ των Χριστιανών πιστών, οι οποίοι το θεωρούν προφητικό και προσέρχονται από τα πέρατα του κόσμου για να επισκεφθούν και προσκυνήσουν τούτο τον τόπο.

Το «νησί της Αποκάλυψης» ή «η Ιερουσαλήμ του Αιγαίου» που αποτελεί πόλο έλξης για χιλιάδες επισκέπτες και πιστούς από όλα τα μήκη και πλάτη του κόσμου με νόμο του Ελληνικού Κράτους ανακηρύχθηκε το 1981 «Ιερά Νήσος», ενώ το 1999 η «UNESCO» ενέταξε τη Χώρα της Πάτμου, τη Μονή του Αγίου Ιωάννη του Θεολόγου και το Σπήλαιο της Αποκάλυψης στα Μνημεία Παγκόσμιας Κληρονομιάς.

Η Πάτμος είναι ένας τόπος ευλογημένος από τον Θεό με αξιοθαύμαστη φυσική ομορφιά και πλούσια πολιτισμική και κυρίως θρησκευτική κληρονομιά. Είναι ένας πνευματικός «φάρος» που ακτινοβολεί στα πέρατα του κόσμου, καλώντας τους πιστούς να προσέλθουν για να βιώσουν την μοναδική του θεϊκή και μυστηριακή αύρα βιώνοντας μία μοναδική εμπειρία στο Μοναστήρι, το Ιερό Σπήλαιο και τις δεκάδες εκκλησίες του νησιού!

«Σε απόλυτη αρμονία με τη θρησκευτική κατάνυξη, βρίσκεται η απαράμιλλη ομορφιά του τόπου και της φύσης του. Η ακτογραμμή της Πάτμου εμφανίζει μια εντυπωσιακή ποικιλία από ακτές, κόλπους, λιμενίσκους, ακρωτήρια, όρμους και βράχους με τα πιο περίεργα σχήματα που εντυπωσιάζουν τον επισκέπτη. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε που μεγάλες προσωπικότητες από το εξωτερικό έχουν βρει τον προσωπικό τους παράδεισο και καταφύγιο στην Πάτμο. Τα Μονοπάτια πολιτισμού με τις διαδρομές τους που διασχίζουν σχεδόν ολόκληρο το νησί, δίνουν ακόμη μία μοναδική εμπειρία στον επισκέπτη να γνωρίσει τη διαχρονική Πάτμο της φύσης, του πολιτισμού και την παράδοσης. Χωρίς αμφιβολία η Πάτμος διαθέτει τα συστατικά στοιχεία να δημιουργήσει και να διαπρέψει σε όλα τα πεδία μένοντας για πάντα στη μνήμη και την καρδιά του ταξιδιώτη.» αναφέρει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο αντιδήμαρχος τουρισμού της Πάτμου Νικήτας Τσαμπαλάκης.

Sports in

«Τελικός» για Παρτιζάν και Ολυμπιακό στο Βελιγράδι

Ο Ολυμπιακός φιλοξενείται απόψε (28/3, 21:30) στο Βελιγράδι από την Παρτιζάν για την 32η αγωνιστική της Euroleague.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024