Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ιστορικό βιβλιοπωλείο ξεπουλά στα βιβλία για τον ρατσισμό

Ιστορικό βιβλιοπωλείο ξεπουλά στα βιβλία για τον ρατσισμό

Το βιβλιοπωλείο Marcus Books στο Όκλαντ της Καλιφόρνια εξυπηρετεί τη μαύρη κοινότητα στην Bay Area προσφέροντας βιβλία αφροαμερικανών συγγραφέων τα τελευταία 60 χρόνια

Το βιβλιοπωλείο Marcus Books στο Όκλαντ της Καλιφόρνια εξυπηρετεί τη μαύρη κοινότητα στην Bay Area προσφέροντας βιβλία αφροαμερικανών συγγραφέων τα τελευταία 60 χρόνια.

Οι πόρτες του ήταν ανοιχτές κατά τη διάρκεια όλων των φυλετικών αναταραχών στις ΗΠΑ. Από τη δολοφονία του Malcolm X και του Μάρτιν Λούθερ Κινγκ έως τον Ρόντνει Κινγκ και το κίνημα «Black Lives Matter» στη μνήμη του Τζορτζ Φλόιντ.

Σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, τώρα σημειώνει αύξηση στις πωλήσεις των βιβλίων με θεματικές όπως ο φυλετικός ρατσισμός στις ΗΠΑ. Η Μπλανς Ρίτσαρντσον, η οποία διευθύνει το Marcus Books, δήλωσε πως «οι άνθρωποι ζητούν απλώς κάτι που θα εξηγήσει τι συμβαίνει και πώς μπορούν να κάνουν τη διαφορά για να το αλλάξουν».

Οι περισσότερες πωλήσεις

Τα βιβλία σχετικά με την καταπίεση των μαύρων και τον φυλετικό ρατσισμό βρίσκονται στη λίστα με τις καλύτερες πωλήσεις της Amazon.com, συμπεριλαμβανομένων των παιδικών βιβλίων, όπως το «Είμαστε διαφορετικοί, είμαστε οι ίδιοι».

Ήδη τα βιβλία της Marcus, «White Fragility» του Robin DiAngelo, «How To Be Antiracist» του Ibram X. Kendi και το «Between the World and Me» του Ta-Nehisi Coates έχουν εξαντληθεί και στις παραγγελίες.

Η Ρίτσαρντσον κάνει λόγο για θετική εξέλιξη στην εθνική συζήτηση για την αντιρατσιστική βία. «Είναι πολύ ενθαρρυντικό να βλέπεις λευκούς που αναζητούν ειλικρινείς απαντήσεις και θέλουν να κάνουν αλλαγές. Και αυτό είναι διαφορετικό από αυτό που έχουμε δει στο παρελθόν, σε συντριπτικό βαθμό. Μας κάνει προσεκτικά ελπιδοφόρους αλλά και αισιόδοξους».

Sports in

Έτοιμος για θρυλικό μπρέικ ο Ολυμπιακός στη Βαρκελώνη

Με στόχο να σπάσει την έδρα της Μπαρτσελόνα με το… καλημέρα ο Ολυμπιακός στο πρώτο παιχνίδι της σειράς με τους Καταλανούς.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024