Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Λυκόσκυλα εν δράσει : Πώς βοηθούν στην ανίχνευση του κοροναϊού

Λυκόσκυλα εν δράσει : Πώς βοηθούν στην ανίχνευση του κοροναϊού

Το ποσοστό επιτυχίας των σκύλων, στον εντοπισμό κρουσμάτων κοροναϊού κυμάνθηκε από 83% έως 100%.

Βελγικά λυκόσκυλα, εκπαιδεύτηκαν να «οσμίζονται» τον κοροναϊό και είχαν μεγάλο ποσοστό επιτυχίας στην ανίχνευσή του. Μάλιστα εντόπισαν τον ιό και σε δύο θεωρούμενα υγιή άτομα που όταν επανεξετάστηκαν βρέθηκαν θετικά στη νόσο.

Σύμφωνα με νέα μελέτη Γάλλων επιστημόνων, τα σκυλιά ενδέχεται να είναι σε θέση να μυρίσουν τον Covid-19 σε μολυσμένους ασθενείς.

Ερευνητές, από την Εθνική Κτηνιατρική Σχολή στο Aλφορντ εκπαίδευσαν οκτώ σκυλιά ράτσας Mαλινουά να εντοπίσουν ασθενείς με κοροναϊό από δείγματα οσμής που ελήφθησαν από τις μασχάλες περισσότερων από 360 ατόμων, τόσο υγιών όσο και ασθενών, όπως αναφέρει η ιστοσελίδα scmp.com.

Το ποσοστό επιτυχίας των σκύλων, στο να εντοπίσουν τους πάσχοντες, κυμάνθηκε από 83% έως 100%.

«Καταλήγουμε στο συμπέρασμα ότι υπάρχουν ισχυρές ενδείξεις ότι τα σκυλιά μπορούν να εντοπίσουν ένα άτομο που έχει μολυνθεί από τον κοροναϊό», δήλωσε ο καθηγητής Dominique Grandjean, ο οποίος ήταν μέλος της ερευνητικής ομάδας.

Σύμφωνα με το περιοδικό Science, η μύτη ενός σκύλου είναι περίπου 100 εκατομμύρια φορές πιο ευαίσθητη από ό, τι ενός ανθρώπου και προηγούμενες μελέτες έχουν αποδείξει την ικανότητά τους να μυρίζουν μια ποικιλία ασθενειών, συμπεριλαμβανομένου του διαβήτη και ορισμένων καρκίνων.

Ως ερέθισμα στα σκυλιά δόθηκε, να μυρίσουν δείγματα οσμών ασθενών με κοροναϊό. Μάλιστα εντόπισαν τον ιό και σε δύο θεωρούμενα υγιή άτομα που όταν επανεξετάστηκαν βρέθηκαν θετικά στη νόσο.

Ο Grandjean δήλωσε ότι παρόλο που η μελέτη ήταν μικρή σε κλίμακα, έδωσε την απόδειξη ότι ο σκύλος μπορεί να ανιχνεύσει τον Covid-19. Πρόσθεσε ότι εκπαιδεύονται περισσότερα σκυλιά, ώστε να πραγματοποιηθούν πειράματα μεγαλύτερης κλίμακας.

Sports in

Άγριο ξύλο ανάμεσα σε μαθήτριες Γυμνασίου στον Πύργο

Το επεισόδιο έγινε μπροστά στα μάτια των υπόλοιπων μαθητών οι οποίοι όχι μόνο παρακολουθούν αμέτοχοι, αλλά με επευφημίες και επιφωνήματα βιντεοσκοπούν το συμβάν.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024