Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Το λάθος που καταστρέφει τη μπαταρία του κινητού μας

Το λάθος που καταστρέφει τη μπαταρία του κινητού μας

Είναι πολύ συνηθισμένο για τους περισσότερους από εμάς να αφήνουμε το κινητό μας να φορτίζει όλο το βράδυ

Αναπόσπαστο κομμάτι έχει γίνει για όλους μας το κινητό τηλέφωνο. Η μεγάλη χρήση του κινητού τηλεφώνου κατά τη διάρκεια της ημέρας έχει μεγάλο αντίκτυπο και στην μπαταρία.

Είναι πολύ συνηθισμένο για τους περισσότερους από εμάς να αφήνουμε το κινητό μας να φορτίζει όλο το βράδυ.

Έτσι θεωρούμε ότι θα το έχουμε πλήρως φορτισμένο για να διατηρηθεί η μπαταρία του όλη τη μέρα. Η αλήθεια είναι πως το κάνουμε αυτό γιατί δεν έχουμε το χρόνο ή τη διάθεση να περιμένουμε να φτάσει η μπαταρία σε ένα ικανοποιητικό και να αφαιρέσουμε τον φορτιστή.

Όταν λοιπόν το κινητό μας είναι έτοιμο για να μπει στην φόρτιση συνηθίζουμε να επιλέγουμε να το κάνουμε πριν κοιμηθούμε. Αυτό το κάνουμε προκειμένου να έχουμε 100% μπαταρία όταν ξυπνήσουμε. Ωστόσο μαζί με αυτό κάνουμε ζημιά στην μπαταρία χωρίς να το γνωρίζουμε. Οι ώρες που θα κοιμηθούμε συνήθως είναι περισσότερες από αυτές που απαιτούνται για να φορτιστεί πλήρως η συσκευή μας.

​Όταν φτάνει στο 100% η θερμοκρασία του αυξάνεται και αυτό δεν είναι καλό. Μια ακόμη συνήθεια που καταστρέφει το κινητό μας είναι ότι το αφήνουμε να αποφορτιστεί τελείως ή να φτάσει πολύ κοντά στο να κλείσει. Είναι αυτό μία καλή κίνηση για το κινητό μας ή του αφαιρούμε χωρίς να ξέρουμε ημέρες «ζωής»; Στην πραγματικότητα και αυτή είναι μια κακή πρακτική.

Σύμφωνα με τους ειδικούς το σωστό είναι να φορτίζει κάποιος το κινητό από το 40% μέχρι το 80% και να φροντίζει να βρίσκεται πάντα πιο πάνω από το 50%. Όσο περισσότερο προσέχεις το κινητό σου, τόσο περισσότερο θα ζήσει η μπαταρία του

Sports in

Βαθμολογία UEFA: O Ολυμπιακός κρατάει το όνειρο της Ελλάδας ζωντανό

Η ιστορική πρόκριση του Ολυμπιακού στα ημιτελικά δίνει έξτρα βαθμούς στην Ελλάδα και κρατάει το μεγάλο όνειρο της 15ης θέσης ζωντανό.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024