Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Ο Κωνσταντίνος Βήτα live από τον Θόλο του ΚΠΙΣΝ

Ο Κωνσταντίνος Βήτα live από τον Θόλο του ΚΠΙΣΝ

Με ένα ειδικά σχεδιασμένο πρόγραμμα, ο Κωνσταντίνος Βήτα θα τραγουδήσει το Σάββατο 13 Ιουνίου από τον Θόλο του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος

Με τον Κωνσταντίνο Βήτα συνεχίζεται το Σάββατο 13 Ιουνίου στις 21.00 η διαδικτυακή σειρά συναυλιών του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ) #snfccAtHome: music.

Με ένα πρόγραμμα ειδικά σχεδιασμένο για τη σειρά, ο Κωνσταντίνος Βήτα θα τραγουδήσει από τον Θόλο, την εγκατάσταση στον Λαβύρινθο του Πάρκου Σταύρος Νιάρχος.

Με τον Κωνσταντίνο Βήτα συνεχίζεται το Σάββατο 13 Ιουνίου στις 21.00 η διαδικτυακή σειρά συναυλιών του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ) #snfccAtHome: music.
Με ένα πρόγραμμα ειδικά σχεδιασμένο για τη σειρά, ο Κωνσταντίνος Βήτα θα τραγουδήσει από τον Θόλο, την εγκατάσταση στον Λαβύρινθο του Πάρκου Σταύρος Νιάρχος.

Ο Κωνσταντίνος Βήτα επιστρέφει στο ΚΠΙΣΝ μετά από τρία χρόνια και επιλέγει μουσική και τραγούδια από όλη του τη δισκογραφία. Hip hop και ηλεκτρονικοί ρυθμοί, πειραματικές προσεγγίσεις και συνθέσεις, όλα αποτελούν στοιχεία που συνθέτουν την ιδιαίτερη μουσική και τους στίχους του αγαπημένου δημιουργού.

Στίχοι που συνδυάζουν τον λυρισμό και την πρόζα και αγγίζουν πολιτικά και κοινωνικά θέματα με μια σπάνια ευαισθησία, η οποία χαρακτηρίζει το σύνολο της δουλειάς του. Μαζί με τους στενούς συνεργάτες του Βάϊο Μαχμουντέ στα πλήκτρα και Γιάννη Λαμπρόπουλο στον σχεδιασμό του ήχου, ο Κωνσταντίνος Βήτα θα μεταφέρει το κοινό σ΄ έναν κόσμο γεμάτο μουσική, χρώματα και ποίηση που πολλές φορές αγκαλιάζει το χάος με μια μελωδική ευαισθησία.

Η σειρά #snfccAtHome: music, στην οποία αγαπημένοι καλλιτέχνες παρουσιάζουν συναυλίες σε ζωντανή αναμετάδοση από εμβληματικούς χώρους του ΚΠΙΣΝ, χωρίς την παρουσία κοινού και τηρώντας όλα τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας, έχει φιλοξενήσει μέχρι τώρα με μεγάλη επιτυχία συναυλίες της Δήμητρας Γαλάνη, της Νατάσσας Μποφίλιου, του Παύλου Παυλίδη, της Σαβίνας Γιαννάτου, του Δημήτρη Καμαρωτού, των Katerine Duska & Leon of Athens, του Σταύρου Λάντσια και του Theodore.

Η σειρά #snfccAtHome: music, όπως και όλο το ψηφιακό πρόγραμμα του ΚΠΙΣΝ, πραγματοποιείται χάρη στη δωρεά προγραμματισμού του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ).

Ο Κωνσταντίνος Βήτα ξεκίνησε τις μουσικές σπουδές του έφηβος στο Παλλάδιο Ωδείο.

Σπούδασε τυπογραφία και γραφικές τέχνες. Τη δεκαετία του 1980 πειραματίστηκε με την ηλεκτρονική μουσική όταν ένα συγγενικό πρόσωπο του χάρισε ένα φτηνό Casiosampler και ένα CrumarDS2 του 1978.

Έγραφε μουσική για πολλά χρόνια σε ένα τετρακάναλο εγγραφέα ήχου. Παράλληλα, εργαζόταν σε τυπογραφεία και περιοδικά.

Η αφορμή για να ασχοληθεί με την ηλεκτρονική μουσική ήρθε ένα βράδυ σε ένα τυπογραφείο όπου δούλευε, όταν ένα φωτοτυπικό μηχάνημα χάλασε. Έτσι, ξεκίνησε να γράφει τα πρώτα του τραγούδια.

Το 1992 δημιούργησε την ηλεκτρονική μπάντα Στέρεο Νόβα και συνέθεσε μουσική για 5 άλμπουμ. Το 1996 το συγκρότημα διαλύθηκε και ο Κωνσταντίνος Βήτα ακολούθησε έκτοτε τη δική του μουσική πορεία. Μέχρι σήμερα έχει ηχογραφήσει δέκα προσωπικά άλμπουμ και έχει γράψει μουσική για ντοκιμαντέρ, ταινίες και θέατρο. Ζει και εργάζεται στην Αθήνα.

Συντελεστές:

Κ. Βήτα: φωνή, πλήκτρα

Βάιος Μαχμουντές: πλήκτρα

Γιάννης Λαμπρόπουλος: σχεδιασμός ήχου

Παρακολουθήστε τη συναυλία live στο snfcc.org/kbhta καθώς και στη σελίδα του ΚΠΙΣΝ στο Facebook @SNFCC το Σάββατο 13/06 στις 21.00.

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024