Τετάρτη 17 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Κραυγή αγωνίας από CFDA και BFC για το μέλλον της μόδας

Κραυγή αγωνίας από CFDA και BFC για το μέλλον της μόδας

Δύο από τους μεγαλύτερους οργανισμούς μόδας στον κόσμο καλούν τους σχεδιαστές να επιβραδύνουν τους ρυθμούς

Το Συμβούλιο Σχεδιαστών Μόδας της Αμερικής (CFDA) και το Βρετανικό Συμβούλιο Μόδας (BFC) εξέδωσαν κοινή δήλωση για τον μεγάλης διάρκειας αντίκτυπο της πανδημίας του κοροναϊού στους σχεδιαστές, το λιανικό εμπόριο και τη βιομηχανία γενικότερα και ζητούν αλλαγές.

Οι δύο μη κερδοσκοπικές ενώσεις απευθύνουν συστάσεις που αποσκοπούν στην ενθάρρυνση της μεγαλύτερης δημιουργικότητας για τους σχεδιαστές που παρεμποδίζονται από τη συνεχή ανάγκη παράδοσης νέων συλλογών, καθώς και προτάσεις για τον περιορισμό των περιβαλλοντικών επιπτώσεων της βιομηχανίας.

Τονίζουν την ανάγκη μεγαλύτερης προσοχής και στόχων όσον αφορά την παραγωγή και προβολή των συλλογών.

«Ενθαρρύνουμε τα brand μας, τους σχεδιαστές και τα καταστήματα λιανικής πώλησης, που έχουν συνηθίσει στον γρήγορο, αδυσώπητο ρυθμό της μόδας, να επιβραδύνουν» αναφέρουν και επισημαίνουν ότι η παράδοση των ενδυμάτων στα καταστήματα είναι καλύτερο να γίνεται «όταν ο πελάτης τα χρειάζεται πραγματικά», συνεπώς «πιο κοντά στην εποχή για την οποία προορίζονται».

Μία από τις ιδιαιτερότητες της βιομηχανίας είναι ότι τα χειμερινά ρούχα παραδίδονται συχνά σε καταστήματα τη θερινή περίοδο και το αντίστροφο.

«Για μεγάλο χρονικό διάστημα, υπήρξαν πάρα πολλές παραδόσεις και πολλά προϊόντα που έχουν παραχθεί. Με τη συσσώρευση του υπάρχοντος αποθέματος, οι σχεδιαστές και τα καταστήματα πρέπει επίσης να δουν τον κύκλο των συλλογών και να υιοθετήσουν στρατηγική στάση για τα προϊόντα τους και το πώς και πότε σκοπεύουν να τα πουλήσουν» τονίζεται στην ανακοίνωση.

Οι δύο οργανισμοί προτείνουν στους σχεδιαστές μόδας να επικεντρωθούν σε «όχι περισσότερες από δύο κύριες συλλογές το χρόνο».

Ένας βραδύτερος ρυθμός θα επιτρέψει στους υπεύθυνους δημιουργικού να επικεντρωθούν στην ποιότητα έναντι της ποσότητας, καθώς και να μειώσουν το άγχος των σχεδιαστών και των ομάδων τους.

Τα brand ενθαρρύνονται επίσης να επικεντρωθούν στη βιωσιμότητα μέσω της «δημιουργίας λιγότερων προϊόντων, με υψηλότερα επίπεδα δημιουργικότητας και ποιότητας» προκειμένου να αυξηθεί η διάρκεια ζωής των ενδυμάτων και των αξεσουάρ.

Το CFDA και το BFC αναφέρονται στην επιστροφή στις εκδηλώσεις με κοινό, όποτε αυτή συμβεί.

Εφ΄όσον γίνει ασφαλής η πραγματοποίηση όχι εικονικών συγκεντρώσεων, οι δύο οργανισμοί ζητούν από τα brand «να προσπαθήσουν να εμφανιστούν κατά τη διάρκεια του κανονικού ημερολογίου μόδας και σε μία από τις παγκόσμιες πρωτεύουσες μόδας, προκειμένου να αποφευχθεί η πίεση στους αγοραστές και τους δημοσιογράφους που ταξιδεύουν συνεχώς».

Ιδιαίτερη αναφορά κάνουν επίσης στο υψηλό αποτύπωμα άνθρακα που προκύπτει από τα συχνά ταξίδια.

«Είμαστε ενωμένοι στην ακλόνητη πεποίθησή μας ότι το σύστημα της μόδας πρέπει να αλλάξει και ότι πρέπει να συμβεί σε κάθε επίπεδο» υπογραμμίζεται.

«Αυτές οι αλλαγές έχουν καθυστερήσει για λίγο, και η επίπτωση του κορονοϊού μας ανάγκασε όλους να δώσουμε προτεραιότητα στη διαδικασία επανεξέτασης του τρόπου λειτουργίας της βιομηχανίας μας» αναφέρουν το CFDA και το BFC.

πηγή : ΑΠΕ – ΜΠΕ

Sports in

LIVE: Ντόρτμουντ – Ατλέτικο Μαδρίτης

LIVE: Ντόρτμουντ – Ατλέτικο Μαδρίτης. Παρακολουθήστε live την εξέλιξη της αναμέτρησης Ντόρτμουντ – Ατλέτικο Μαδρίτης για τα προημιτελικά του Champions League.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 17 Απριλίου 2024