Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Τα ζώδια και η σχέση τους με τον χρόνο

Τα ζώδια και η σχέση τους με τον χρόνο

Κάποια ζώδια ζουν περισσότερο προσανατολισμένα στο παρελθόν, κάποια στο παρόν και άλλα στο μέλλον

Κάποια ζώδια ζουν περισσότερο προσανατολισμένα στο παρελθόν, κάποια στο παρόν και άλλα στο μέλλον. Εσύ;

Εντάξει, δεν λέμε να σβήσεις το παρελθόν με ένα σφουγγάρι ή να πάψεις να ασχολείσαι με το μέλλον σου.

Αλλά το βασικό είναι να βρίσκεις μια ισορροπία ώστε να μη χάνεις την απόλαυση του «τώρα», που είναι και η μόνη πραγματικότητα!

Όλα αυτά είναι ασφαλώς και θέμα χαρακτήρα.

Και… αστρολογικής προσωπικότητας.

ΚΡΙΟΣ

Αν είσαι Κριός, έχεις πιάσει το νόημα της ζωής σαν το βίωμα της στιγμής, του «τώρα». Και όταν απολαμβάνεις τη στιγμή, δεν αφήνεις καμιά ανησυχία για το μέλλον να σου τη χαλάσει. Βέβαια αυτό μερικές φορές σε οδηγεί στο αντίθετο άκρο: στο να φέρεσαι μερικές φορές απερίσκεπτα χωρίς να αναλογίζεσαι τις συνέπειες, σαν να μην υπάρχει αύριο. Αλλά εφόσον υπάρχει, θα δεις τότε τι θα κάνεις… Επιπλέον δεν αφήνεις ούτε τις ιστορίες από το παρελθόν να σε «χαλάνε». Ό,τι έγινε έγινε, και πάμε για άλλα. Άλλωστε δεν ανήκεις τυχαία στο ζώδιο που συνδέεται με τα καινούργια ξεκινήματα.

ΤΑΥΡΟΣ

Αν είσαι Ταύρος, για σένα η υλική και συναισθηματική ασφάλεια έχουν μεγάλη σημασία, και για να τις διαφυλάξεις θέλεις να βλέπεις όσο το δυνατόν πιο μακριά. Πιστεύεις πως προβλέποντας ό,τι θα σου φέρει το μέλλον, θα είσαι προετοιμασμένος για κάθε ενδεχόμενο. Αλλά αν δεν είσαι προικισμένος με χαρίσματα μελλοντολόγου, η μόνη σου δυνατότητα είναι να κάνεις υποθέσεις. Και να αγχώνεσαι, χαλώντας την καθημερινότητά σου. Θα πρέπει όμως να το πάρεις απόφαση ότι πολλά πράγματα, και ιδίως με τις σημερινές «ρευστές» συνθήκες, είναι και θα μείνουν έξω από τον έλεγχό σου. Πάψε λοιπόν να ζεις για το μέλλον και γύρνα στο παρόν!

ΔΙΔΥΜΟΙ

Κανείς δεν μπορεί να χαρακτηρίσει έναν Δίδυμο κολλημένο στο παρόν, το παρελθόν ή το μέλλον. Και αυτό επειδή, αν ανήκεις στο συγκεκριμένο ζώδιο, απλώς μετακινείσαι από το ένα στο άλλο και μετά στο τρίτο με… ταχύτητα φωτός. Ακριβώς όπως είσαι αεικίνητος στον χώρο και αλλάζεις διαρκώς το επίκεντρο της προσοχής σου, έτσι και το μυαλό ή η καρδιά σου δεν μένουν για πολύ σε κάποιο σημείο του χρόνου. Θα σκεφτείς με νοσταλγία κάτι από τα παλιά, αλλά θα επιστρέψεις αμέσως στο τόσο ενδιαφέρον παρόν, μέσα στο οποίο μπορείς να κυοφορήσεις μια ενδιαφέρουσα ιδέα για το μέλλον. Και μακάρι να μπορούσες να τα κάνεις όλα αυτά ταυτόχρονα!

ΚΑΡΚΙΝΟΣ

Ο Καρκίνος λατρεύει το παρελθόν, το οποίο, σε αντίθεση με το μέλλον, είναι οικείο και ασφαλές. Επίσης του προσφέρει τη δυνατότητα να βυθιστεί σε αναμνήσεις είτε νοσταλγικές είτε πονεμένες. Και τα δυο είδη του αρέσουν, καθώς του επιτρέπουν να χαθεί σε ονειροπολήσεις, παραμερίζοντας το πιθανά ενοχλητικό παρόν και το πιθανά ανησυχητικό μέλλον. Αν ανήκεις σε αυτό το ζώδιο, ίσως πολλές φορές να ευχήθηκες να υπάρχει μια χρονομηχανή, που να σε μεταφέρει στον παλιό καλό καιρό. Μια που δεν την έχεις, αρκείσαι στα αμέτρητα ενθύμια από το παρελθόν, που φυλάς με θρησκευτική ευλάβεια, και σε βοηθούν να μεταφερθείς εκεί με την ομολογουμένως πλούσια φαντασία σου.

ΛΕΩΝ

Αν είσαι Λέων, ξέρεις ότι ο θρίαμβος έχει μόνο ένα χρόνο: τον ενεστώτα. Οι δάφνες που έδρεψες στο παρελθόν απλώς επιβεβαιώνουν πόσο μοναδικό πλάσμα είσαι, αλλά δεν κολλάς σε αυτές. Το «εδώ και τώρα» είναι που μετράει. Οποιαδήποτε στιγμή του παρόντος θα την περάσεις μέσα στην αφάνεια, είναι μια χαμένη στιγμή στη ζωή σου και δεν σου αρέσει να χάνεις πουθενά. Έτσι, αντιμετωπίζεις την καθημερινότητα όπως έρχεται, κάνοντας ένα βήμα τη φορά. Ασφαλώς όμως δεν γίνεται να παραβλέψεις και το μέλλον. Θα χρειαστεί να προετοιμάσεις την επόμενη θριαμβευτική σου εμφάνιση, παρόλο που για σένα είναι κάτι πανεύκολο, αφού είσαι γεννημένος για κάτι τέτοια.

ΠΑΡΘΕΝΟΣ

Για έναν Παρθένο, το παρελθόν είναι μια πολύτιμη πηγή πληροφοριών. Πού αλλού θα βρει στοιχεία να επεξεργαστεί με το αναλυτικό και κριτικό μυαλό του, αν όχι στις αποθηκευμένες γνώσεις και στις εμπειρίες του; Όλα αυτά μετά θα τα προβάλει στο μέλλον για να καθορίσει τις επόμενες κινήσεις του. Έτσι, αν ανήκεις σε αυτό το ζώδιο, κάνεις διαρκή άλματα από το «πριν» στο «μετά» και ξανά πίσω. Το κακό βέβαια είναι ότι παραβλέπεις εντελώς το «τώρα», με αποτέλεσμα πολλές φορές να αφήνεις τη ζωή να περνά, χωρίς να τη ζεις πραγματικά. Πρόσεξέ το όμως, γιατί ο καιρός φεύγει πολύ πιο γρήγορα απ’ όσο νομίζεις.

ΖΥΓΟΣ

Αν είσαι Ζυγός, πιθανόν να έχεις την αναβλητικότητα και την αναποφασιστικότητα που χαρακτηρίζουν το ζώδιό σου. Παραπέμπεις λοιπόν τα ενοχλητικά πράγματα σε ένα μέλλον που το θεωρείς πολύ μακρινό. Σχεδόν πιστεύεις ότι δεν θα έρθει ποτέ. Επικεντρώνεσαι στο παρόν, κάνοντας φιλότιμες και συχνά επιτυχημένες προσπάθειες να βγάλεις εντελώς από το μυαλό σου τη στιγμή όπου ό,τι ανέβαλες, θα εμφανιστεί και πάλι μπροστά σου. Αν έρθει αυτή η ώρα, πάλι κάποιο τρόπο θα βρεις να ξαναπετάξεις την… καυτή πατάτα πιο μακριά στο μέλλον. Προτιμάς να ασχοληθείς με το παρόν, στο οποίο κλείνεσαι σαν σε ένα ασφαλές κουκούλι, κάνοντάς το όσο πιο ευχάριστο γίνεται.

ΣΚΟΡΠΙΟΣ

Αν είσαι Σκορπιός, για σένα το παρελθόν είναι ένα συναρπαστικό πεδίο εξερεύνησης. Όπως και το παρόν, σε κάποιο βαθμό. Το μέλλον δεν σε απασχολεί ιδιαίτερα. Δεν σε ανησυχεί και πάρα πολύ, γιατί συνήθως έχεις εμπιστοσύνη στις ικανότητές σου να τα βγάλεις πέρα με οτιδήποτε προκύψει. Και στο μέλλον …δεν υπάρχει τίποτα. Μόνο πιθανότητες και εικασίες. Ενώ στο παρελθόν, είναι κρυμμένα όλα τα μυστικά ανθρώπων, οικογενειών, κοινωνιών, όλες οι συνομωσίες που δεν αποκαλύφθηκαν, όλα όσα είναι συναρπαστικά διαφορετικά απ’ όσο δείχνουν. Όσο για το παρόν, εδώ βρίσκονται οι τελευταίοι κρίκοι της αλυσίδας, κι εσύ ακολουθώντας τους θα βρεις την αρχή της.

ΤΟΞΟΤΗΣ

Ο Τοξότης αφήνει πίσω του τα παλιά και δεν κοιτάζει πίσω. Το παρελθόν τού φαίνεται περιοριστικό, γιατί είναι πληκτικά αναλλοίωτο και παγιωμένο. Σαν ταινία που την έχει ξαναδεί. Αλλά το παρόν και το μέλλον είναι γεμάτα προοπτικές. Αν ανήκεις σε αυτό το ζώδιο, καθώς είσαι από τη φύση σου ευπροσάρμοστος και αισιόδοξος, έχεις τη βεβαιότητα πως ό,τι συμβεί θα είναι συναρπαστικό και θα γίνει για καλό. Το χειρότερο που μπορεί να σου προκύψει είναι μια προβλέψιμη κατάσταση. Αλλά ευτυχώς για σένα, πάντα η ζωή επιφυλάσσει εκπλήξεις και είσαι έτοιμος να τις καλοδεχτείς σαν να είναι ένα δώρο.

ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ

Αν είσαι Αιγόκερως, πιθανόν έχεις καταστρώσει συγκεκριμένα πλάνα για τη ζωή σου. Αυτό σημαίνει ότι επιδιώκεις, στο πλαίσιο του δυνατού, να οργανώσεις το μέλλον σου όσο πιο διεξοδικά γίνεται. Το παρελθόν απλώς σου δίνει τα θεμέλια που πάνω τους χτίζεις τη ζωή που ονειρεύεσαι. Με τη διαφορά ότι δυσκολεύεσαι να δεχτείς το γεγονός ότι τα πράγματα πολύ συχνά δεν έρχονται όπως τα περιμένουμε και να συμφιλιωθείς με τις ανατροπές της ζωής. Θα πρέπει όμως να προσπαθήσεις να βγάλεις τη σκέψη σου από τα «κουτάκια» μέσα στα οποία την έχεις τακτοποιήσει και να αφήσεις χώρο για το απρόοπτο, που πολλές φορές μπορεί να σου βγει σε καλό.

ΥΔΡΟΧΟΟΣ

Ο Υδροχόος είναι το ζώδιο που κοιτάζει πάντα προς τα εμπρός και αν ανήκεις σε αυτό, η σκέψη σου είναι περισσότερο προσανατολισμένη προς εκείνα που γίνονται ή που θα γίνουν. Το παρελθόν σού είναι μάλλον αδιάφορο, γιατί ξέρεις ότι είναι ένα πεδίο όπου δεν μπορείς να επέμβεις και να αλλάξεις κάτι. Αλλά το παρόν και τα μέλλον σε περιμένουν να τα διαμορφώσεις με το πρωτοποριακό πνεύμα και τη φαντασία σου. Να δημιουργήσεις εκεί τη ζωή που ονειρεύεσαι. Θέλεις πάντα να έχεις μπροστά σου ένα όραμα και μια προοπτική. Αυτό είναι που σου δίνει ένα σκοπό ύπαρξης, ακόμα κι αν μερικές φορές παρασύρεσαι στην ουτοπία.

ΙΧΘΕΙΣ

Αν είσαι Ιχθύς, λατρεύεις το παρελθόν και το επισκέπτεσαι πολύ συχνά στις αναπολήσεις σου. Επίσης ασκείς επάνω του τη δημιουργική σου φαντασία, διαμορφώνοντάς το όπως θέλεις. Κοινώς, πολλά πράγματα τα θυμάσαι όχι όπως έγιναν, αλλά όπως θα επιθυμούσες να είχαν συμβεί. Ή όπως θα σε συνέφερε… Αλλά αυτό δεν είναι άξιο απορίας, αφού γενικά έχεις τάση να βλέπεις την πραγματικότητα με έναν δικό σου τρόπο. Συχνά όμως αφήνεις τα παλιά να γίνονται τροχοπέδη στο παρόν σου, καθώς εγκλωβίζεσαι σε φαντασιώσεις του είδους «τι ωραία που θα ήταν η ζωή μου, αν τότε είχε συμβεί αυτό αντί για το άλλο». Έχει νόημα να το σκέφτεσαι;

Sports in

Σάλος με τον Ρούντιγκερ: Αντιδράσεις για ποστάρισμά του που παραπέμπει σε… ISIS

Ο Αντόνιο Ρούντιγκερ έχει ξεσηκώσει αντιδράσεις με ένα ποστάρισμά του με αφορμή το Ραμαζάνι.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024