Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Κοροναϊός: Πώς συμβάλλει η Τεχνητή Νοημοσύνη στην καταπολέμηση της πανδημίας

Κοροναϊός: Πώς συμβάλλει η Τεχνητή Νοημοσύνη στην καταπολέμηση της πανδημίας

Την εκτίμηση ότι η χρήση των υπερυπολογιστών και της Τεχνητής Νοημοσύνης μπορούν να διαδραματίσουν καταλυτικό ρόλο στην καταπολέμηση της πανδημίας του κοροναϊού, εξέφρασε ο αναπληρωτής εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας, Δημήτρης Χατζηγεωργίου

Την εκτίμηση ότι η χρήση των υπερυπολογιστών και της Τεχνητής Νοημοσύνης μπορούν να διαδραματίσουν καταλυτικό ρόλο στην καταπολέμηση της πανδημίας του κοροναϊού, εξέφρασε ο αναπληρωτής εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας, Δημήτρης Χατζηγεωργίου.

Όπως τόνισε κατά τη διάρκεια της τακτικής ενημέρωσης για την εξέλιξη της νόσου στη χώρα, οι προκλήσεις που έχει δημιουργήσει ο κοροναϊός στην ιατρική κοινότητα απαιτούν τη χρήση υπερυπολογιστών ή τεράστιων υπολογιστικών πόρων στο νέφος (cloud), καθώς οι μεταλλάξεις που υφίστανται οι πρωτεΐνες – στόχοι του Covid-19, καθιστούν δυσκολότερο το μοριακό έλεγχο του ιού.

Για τους υπερυπολογιστές, όπως ο Summit, ο κ. Χατζηγεωργίου τόνισε ότι μπορούν να κάνουν πολύ μεγάλο αριθμό πράξεων που αφορούν το μοριακό έλεγχο του ιού.

Ο ρόλος της Τεχνητής Νοημοσύνης

Παράλληλα, ο ίδιος απέδωσε σημαντικό ρόλο και στην Τεχνητή Νοημοσύνη «καθώς βοηθά στην πρόβλεψη της αλληλεπίδρασης της εκάστοτε θεραπευτικής ουσίας έναντι των ποικίλων μορφών που παρουσιάζουν, λόγω μεταλλάξεων, οι πρωτεΐνες – στόχοι του κοροναϊού».

«Κανένα από τα σύγχρονα μέσα της φαρμακευτικής επιστήμης δεν εγγυάται την επιτυχία για την ανεύρεση ενός αποτελεσματικού φαρμάκου εντός ενός δεδομένου χρονικού πλαισίου δύο, τριών ή έξι μηνών. Όμως, θεωρούμε ότι ένας συνδυασμός ορθολογισμού, επιστημονικής γνώσης και εφευρετικότητας, μαζί με τα πιο ισχυρά διαθέσιμα εργαλεία και κυρίως με τη συνεργασία επιστημόνων από διάφορα πεδία, θα μας δώσουν το καλύτερο αποτέλεσμα» υπογράμμισε χαρακτηριστικά.

Sports in

Γιατί δεν παίζουν στην Αγγλία ο Μασούρας και ο Ντόη

Ο Ολυμπιακός θα κοντραριστεί με την Άστον Βίλα στις 2 Μαϊου χωρίς τους δύο ποδοσφαιριστές του.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024