Τρίτη 19 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
ΗΠΑ: Πώς μόνο ένα τσιπάκι Bluetooth θα ανιχνεύει τον κοροναϊό στα γραφεία

ΗΠΑ: Πώς μόνο ένα τσιπάκι Bluetooth θα ανιχνεύει τον κοροναϊό στα γραφεία

Μία καινοτόμα εύρεση για τους εργασιακούς χώρους στις ΗΠΑ.

Οι εταιρείες τεχνολογίας αιχμής αναπτύσσουν τα δικά τους συστήματα εντοπισμού επαφών που θα τις διευκολύνουν να αποτρέψουν τη δημιουργία εστιών κοροναϊού στα γραφεία τους, καθώς οι χώρες σε όλον τον κόσμο αρχίζουν να χαλαρώνουν τα περιοριστικά μέτρα και το θέμα της επιστροφής στους χώρους εργασίας βρίσκεται στο προσκήνιο.

Η εταιρεία Juniper Networks Inc στη Σίλικον Βάλεϊ, της Καλιφόρνιας σχεδιάζει να εξοπλίσει περίπου 10.000 υπαλλήλους της με ‘σηματάκια’ αναγνώρισης του χρήστη στον χώρο εργασίας, τα οποία θα διαθέτουν τσιπ Bluetooth το οποίο θα καταγράφει τις κινήσεις και τις επαφές ενός εργαζομένου στο γραφείο, δήλωσε ο αντιπρόεδρος της εταιρείας Τζεφ Άαρον.

Πώς βοηθούν τα Bluetooth στο να εντοπιστεί ο κοροναϊός

Το σύστημα χρησιμοποιεί τους δρομολογητές Wi-Fi και σημεία πρόσβασης από την επιμέρους μονάδα Mist του Juniper Network που θα επικοινωνούν με τα τσιπ Bluetooth στα σηματάκια του χρήστη. Τα δεδομένα που συλλέγονται θα βοηθούν στο να προσδιορισθεί ποιοι από τους υπαλλήλους θα πρέπει να εξετασθούν και να απομονωθούν όταν κάποιος συνάδελφός τους διαγνωσθεί θετικός στον νέο κορονοϊό.

Όλες οι Πολιτείες των ΗΠΑ έχουν χαλαρώσει τους περιορισμούς για την αναχαίτιση του ιού, όμως η εργασία από το σπίτι παραμένει ο κανόνας στον κλάδο τεχνολογίας στην Καλιφόρνια. Η Πολιτεία έχει καταγράψει περισσότερα από 86.000 κρούσματα κορονοϊού και 3.500 θανάτους, που είναι τα χαμηλότερα ποσοστά στις Ηνωμένες Πολιτείες σε σχέση με τον μεγάλο πληθυσμό της.

Η Mist, η οποία είναι ένας μικρός αλλά ταχέως αναπτυσσόμενος κατασκευαστής εξοπλισμού Wi-Fi, πωλεί το νέο του σύστημα σε άλλες επιχειρήσεις μέσω μίας ετήσιας συνδρομής ύψους 150 δολαρίων ανά σημείο πρόσβασης και περίπου 25 πελάτες το δοκιμάζουν ήδη, δήλωσε ο Άαρον.

Ο ίδιος τονίζει πως οι επιχειρήσεις που κατά βάση είναι απρόθυμες να δαπανήσουν για την αντικατάσταση παλαιότερης τεχνολογίας έχουν τονίσει πως διαθέτουν περισσότερα χρήματα για να υπάρχει ανίχνευση επαφών στο χώρο εργασίας.

«Αυτές λένε: Αν αυτός είναι ο λόγος για να καταργήσω το παλιό μου Wi-Fi και να τοποθετήσω μια λύση που θα περιλαμβάνει Wi-Fi συν BLE (Bluetooth Low Energy) και να υποστηρίζω τους εντοπισμούς των επαφών, σίγουρα μπορώ να βρω τον προϋπολογισμό για αυτό» προσθέτει.

Άλλες λειτουργίες που βοηθούν στην τήρηση των μέτρων

Ο Άαρον τονίζει πως οι πελάτες θα μπορούσαν να παραλείψουν το στοιχείο Bluetooth στο σύστημά του, αλλά θα εξακολουθούν να βλέπουν πότε χώροι, όπως αίθουσες συσκέψεων, θα γεμίζουν υπερβολικά παρακολουθώντας τον αριθμό των συσκευών που συνδέονται με Wi-Fi.

Αρκετές άλλες εταιρείες λογισμικού παρουσίασαν κατά τη διάρκεια της πανδημίας εργαλεία για την αυτοματοποίηση της ανίχνευσης επαφών στο χώρο εργασίας που θα βοηθήσουν τους πελάτες τους να αποφύγουν διακοπές στον ρυθμό της παραγωγής.

Μεταξύ των εταιρειών που αναπτύσσουν εργαλεία παρακολούθησης στο χώρο εργασίας, η Symbiosy που εδρεύει στη Σλοβακία ανακοίνωσε ότι το δικό της λογισμικό, που συνδυάζει αισθητήρες από τον τεχνολογικό συνεργάτη της Quuppa, βοήθησαν στον εντοπισμό περίπου 40 εργαζομένων που έπρεπε να εξετασθούν μετά την προσβολή ενός άλλου υπαλλήλου από τον κορονοϊό τον περασμένο μήνα.

«Χειροκίνητα, δεν θα μπορούσαμε καν να φτάσουμε σε αυτήν την ακρίβεια», δήλωσε ο Τόμας Μελίσκο, επικεφαλής της μονάδας της Symbiosy στη μεσιτική εταιρείας HB Reavis. «Και θα χρειαζόμασταν να έχουμε στείλει δύο φορές περισσότερους υπαλλήλους για εξέταση» αν αναλύονταν μόνον τα στοιχεία από το λογισμικό της πρόσβασης ανθρώπων στο κτήριο, πρόσθεσε.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

Ειρωνική ανάρτηση της Τράμπζονσπορ προς τους παίκτες της Φενέρ: «Νομίζαμε ότι είσαστε ποδοσφαιριστές…»

Η… ειρωνική απάντηση της Τραμπζονσπόρ στους παίκτες της Φενέρμπαχτσε.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Τρίτη 19 Μαρτίου 2024