Δύο γάλλοι wingsuit flyers κατάφεραν μέσω υπολογισμών να μπουν στο εσωτερικό αεροπλάνο την ώρα που αυτό πετούσε πάνω από τις Ελβετικές Άλπεις.

Πρόκειται για τους Fred Fugen και Vince Reffet που πήδηξαν από την κορυφή του Jungfrau, ενός από τα υψηλότερα βουνά της Ευρώπης και, όπως φαίνεται στο βίντεο, ολοκλήρωσαν την… πτήση τους μέσα σε ένα αεροσκάφος τύπου Pilatus Porter.

Όπως είπαν οι δυο τους αργότερα σε συνέντευξη, ήθελαν να γιορτάσουν την 20η επέτειο του κατορθώματος του Patrick de Gayardona, ο οποίος το 1997 πήδηξε από αεροσκάφος με wingsuit και ξαναμπήκε στο αεροσκάφος καθώς αυτό πετούσε.

Όσον αφορά την προπόνησή τους, οι ίδιοι είπαν ότι  αρχικά θεωρούσαν ότι θα ήταν πιο εύκολο, στην πορεία όμως συνειδητοποίησαν ότι ήταν δύσκολο και τεχνικά αλλά και πνευματικά.

«Έπρεπε να είμαστε πολύ συγκεντρωμένοι. Κατά τη διάρκεια της πρώτης προπόνησης στην Ισπανία, ο Fred κατάφερε να πετάξει και να μπει στο αεροσκάφος, εγώ όμως απέτυχα και χτύπησα τα πλευρά μου. Ένα μήνα μετά, επανήλθαμε για ένα ακόμα session. Νιώθαμε καλύτερα και τα καταφέραμε. Το ολοκληρώσαμε συνολικά πέντε φορές».

Για την εμπειρία τους οι ίδιοι είπαν: «Είναι φανταστικό αλλά και περίεργο! Έχουμε συνηθίσει να πηδάμε από το αεροσκάφος, αλλά σε αυτήν την περίπτωση έπρεπε να μπούμε στον αέρα. Πέφτεις και ξαφνικά δεν υπάρχει πλέον αέρας. Το συναίσθημα είναι πολύ περίεργο. Όταν είσαι στο αεροσκάφος και βλέπεις τον φίλο σου να πετάει όλο και πιο κοντά είναι πολύ εντυπωσιακό. Είναι πολύ έντονα τα συναισθήματα για εμάς γιατί έχουμε δουλέψει πολύ σκληρά για να τα καταφέρουμε».

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο