Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Μπριζίτ Μπαρντό για Μισέλ Πικολί : Είχε ταλέντο και λάτρευε τα οπίσθιά μου

Μπριζίτ Μπαρντό για Μισέλ Πικολί : Είχε ταλέντο και λάτρευε τα οπίσθιά μου

Ειλικρινής και καθόλου σεμνότυφη, η Μπριζίτ Μπαρντό αποχαιρετά τον Μισέλ Πικολί με τον δικό της τρόπο

Η Μπριζίτ Μπαρντό, μιλώντας για τον υπέροχο Μισέλ Πικολί, με τον οποίο έπαιξαν στην θρυλική «Περιφρόνηση» (Le Mépris, 1963) του Ζαν-Λυκ Γοντάρ, δεν ήταν σεμνότυφη αλλά απλώς ειλικρινής.

«Είχε ταλέντο, χιούμορ και του άρεσαν οι γλουτοί μου», ήταν συγκεκριμένα η αντίδραση της διάσημης γαλλίδας ηθοποιού Μπριζίτ Μπαρντό, μετά την ανακοίνωση του θανάτου του ηθοποιού Μισέλ Πικολί, ο οποίος υπήρξε συμπρωταγωνιστής της στην μυθική ταινία του Ζαν -Λικ Γκοντάρ «Le Mépris»(Η Περιφρόνηση).

«Παίξαμε την “Περιφρόνηση” αλλά μοιραζόμασταν μια μεγάλη κι αμοιβαία εκτίμηση», είπε η 85χρονη σήμερα Μπριζίτ Μπαρντό, που προσέθεσε με λυρισμό ότι «το τελευταίο άφρισμα της Nouvelle vague τον πήρε μακριά, αφήνοντάς με μονάχη μου στην εγκαταλελειμμένη παραλία».

Ήταν μια αναφορά στο υπέροχο τραγούδι «La Madrague» που ερμήνευσε η ίδια.

Ο γάλλος ηθοποιός Mισέλ Πικολί, που ναι μεν έφυγε από τη ζωή στις 12 Μαΐου, σε ηλικία 94 ετών, αλλά ο θάνατός του ανακοινώθηκε από την οικογένειά του, λίγες ημέρες μετά γύρισε με την Μπριζίτ Μπαρντό μία από τις πιο εμβληματικές σκηνές του κινηματογράφου.

Κατά το άνοιγμα της «Περιφρόνησης» η Μπαρντό εμφανίζεται γυμνή πάνω σε ένα κρεβάτι, απαριθμώντας ένα προς ένα τα μέρη του σώματός της κάτω από το στοργικό βλέμμα του Πικολί στη διάρκεια ενός αλησμόνητου διαλόγου, με υπόκρουση την υποβλητική μουσική του Ζορζ Ντελερί:

«Βλέπεις τα οπίσθιά μου στον καθρέφτη; – Ναι -Βρίσκεις τους γλουτούς μου όμορφους; – Ναι, πολύ».

Η ταινία, η οποία το 1963 θα αποκαλύψει τον γάλλο ηθοποιό στο ευρύ κοινό, αφηγείται την αποσύνθεση της σχέσης του ζευγαριού κατά τη διάρκεια του γυρίσματος μιας κινηματογραφικής ταινίας στην Ιταλία, στην οποία εργάζεται ο χαρακτήρας που ερμήνευε ο Πικολί, ένας σεναριογράφος.

Ένας θρύλος της γαλλικής σκηνής και του παγκόσμιου κινηματογράφου, ο Μισέλ Πικολί γύρισε περισσότερες από 150 ταινίες στη σταδιοδρομία του, με κάποιους από τους μεγαλύτερους σκηνοθέτες στην ιστορία της μεγάλης οθόνης, όπως τους Χίτσκοκ, Μπουνιουέλ, Γκοντάρ και Μάρκο Φερέρι.

Επί της οθόνης είχε την τύχη να σφίξει στην αγκαλιά του ορισμένες από τις πιο όμορφες ηθοποιούς, από τη Μπριζίτ Μπαρντό και την Κατρίν Ντενέβ, έως την αλησμόνητη Ρόμι Σνάιντερ.

Sports in

Οριστικό: Απορρίφθηκε το αίτημα της Φενέρμπαχτσε πριν τον Ολυμπιακό

Οριστική απόφαση για τον αγώνα Σούπερ Καπ της Φενέρμπαχτσε πριν τα ματς με τον Ολυμπιακό για το Europa Conference League

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024