Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Υγειονομικοί γυρνούν την πλάτη στην πρωθυπουργό

Υγειονομικοί γυρνούν την πλάτη στην πρωθυπουργό

Διαμαρτυρία εργαζομένων σε νοσοκομείο που επισκέφτηκε η πρωθυπουργός του Βελγίου για την αποτυχημένη διαχείριση της κρίσης του κοροναϊού και τις περικοπές στην Υγεία.

«Ψυχρή» υποδοχή επιφύλαξε το νοσηλευτικό προσωπικό ενός νοσοκομείου στις Βρυξέλλες στην πρωθυπουργό του Βελγίου Σοφί Βιλμές, γυρίζοντας τις πλάτες τους προς τα εκείνη, κατά τη διάρκεια της επίσκεψής της στο μέτωπο της μάχης εναντίον της πανδημίας του νέου κοροναϊού.

Το περιστατικό έλαβε χώρα το Σάββατο. Οι νοσηλευτές παρατάχθηκαν σε μια σειρά στην είσοδο του νοσοκομείου Saint Pierre στις Βρυξέλλες.

Την ώρα που έφτασε η Βιλμές, της γύρισαν επιδεικτικά την πλάτη, μόλις το κυβερνητικό όχημα εμφανίστηκε.

Διαμαρτυρία για τη διαχείριση του κοροναϊού και τις αλλαγές στην Υγεία

Το προσωπικό διαμαρτύρεται για τις ελλείψεις πόρων στα νοσοκομεία και για την έκδοση διαταγμάτων που θα μπορούσαν να τους υποχρεώσουν να εργάζονται, εφόσον το απαιτήσει η κρίση της Covid-19, γράφει ο βελγικός Τύπος.

«Οι πολιτικοί μας γυρίζουν την πλάτη συνεχώς μπροστά στις εκκλήσεις μας για βοήθεια», είπε ένας νοσηλευτής, που δεν θέλησε να κατονομαστεί, στο κρατικό ραδιοτηλεοπτικό δίκτυο RTBF.

«Οι ομάδες είναι υποστελεχωμένες και το ποσοστό της υπερκόπωσης το αποδεικνύει».

Εκπρόσωπος τύπου της Βιλμές επισήμανε ότι η πρωθυπουργός του Βελγίου συνομίλησε 40 λεπτά με τους εκπροσώπους όσων διαμαρτύρονταν κι ότι η ατμόσφαιρα εντός του νοσοκομείου ήταν πιο φιλική.

«Υγειονομική κατάσταση, μέτρα προστασίας, ψυχολογικό βάρος, αναγνώριση της αξίας του επαγγέλματος, χρηματοδότηση των δομών υγείας, όλα τα θέματα συζητήθηκαν» έγραψε σε tweet η επικεφαλής της βελγικής κυβέρνησης.

Το Βέλγιο καταμετρά 55.280 επιβεβαιωμένα κρούσματα Covid-19 και 9.052 θανάτους. Είναι η χώρα με τους περισσότερους κατά κεφαλήν θανάτους από κοροναϊό σε όλον τον κόσμο.

Sports in

Βαθμολογία UEFA: O Ολυμπιακός κρατάει το όνειρο της Ελλάδας ζωντανό

Η ιστορική πρόκριση του Ολυμπιακού στα ημιτελικά δίνει έξτρα βαθμούς στην Ελλάδα και κρατάει το μεγάλο όνειρο της 15ης θέσης ζωντανό.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024