Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Το μυστικό για τη θεραπεία κατά του κοροναϊού ίσως κρύβεται στα λάμα

Το μυστικό για τη θεραπεία κατά του κοροναϊού ίσως κρύβεται στα λάμα

Οι ερευνητές ελπίζουν ότι τα αντισώματα των λάμα θα μπορούσαν να βοηθήσουν στην προστασία ανθρώπων που δεν έχουν μολυνθεί από τον κοροναϊό.

Μια νέα έρευνα σχετικά με την αντιμετώπιση της πανδημίας θέλει τα λάμα να παίζουν σημαντικό ρόλο στη θεραπεία για τον κοροναϊό.

Οι ερευνητές ελπίζουν ότι τα αντισώματα των λάμα θα μπορούσαν να βοηθήσουν στην προστασία ανθρώπων που δεν έχουν μολυνθεί από τον κοροναϊό.

Και η λύση για τον κοροναϊό μπορεί να βρίσκεται στο πρόσωπο ενός και μόνο λάμα: της τετράχρονης Γουίντερ που ζει στο Βέλγιο.   Μια μελέτη που δημοσιεύθηκε την περασμένη εβδομάδα στο περιοδικό Cell διαπίστωσε ότι τα αντισώματα στο αίμα των λάμα θα μπορούσαν να προσφέρουν άμυνα ενάντια στον κοροναϊο.

Εκτός από τα μεγαλύτερα αντισώματα όπως και στους ανθρώπους, τα λάμα έχουν μικρά (αντισώματα) που μπορούν να γλιστρήσουν σε χώρους με ιικές πρωτεΐνες, οι οποίες με τη σειρά τους είναι πολύ μικροσκοπικές για τα ανθρώπινα αντισώματα, βοηθώντας τα να αποτρέψουν την απειλή της μόλυνσης.

Η ελπίδα έγκειται στο γεγονός ότι τα αντισώματα των λάμα θα μπορούσαν να βοηθήσουν στην προστασία ανθρώπων που δεν έχουν μολυνθεί.

Διεθνείς ερευνητές οφείλουν τα ευρήματά τους στην Γουίντερ. Τα αντισώματά της έχουν ήδη αποδειχθεί ικανά να καταπολεμήσουν τον Sars και τον Mers, οδηγώντας τους ερευνητές στην υπόθεση ότι θα μπορούσαν να λειτουργήσουν αντίστοιχα και για τον Covid-19.   Όπερ και εγένετο, τουλάχιστον σε ό,τι αφορά στις κυτταρικές καλλιέργειες, όπου τα αποτελέσματα ήταν ικανοποιητικά απέναντι στον ιό. Οι ερευνητές εργάζονται τώρα σε επίπεδο κλινικών δοκιμών.

«Αν αυτό δουλέψει, τότε αξίζει ένα άγαλμα στη Γουίντερ», δήλωσε ο Δρ Xavier Saelens, ιολόγος του Πανεπιστημίου της Γάνδης και συγγραφέας της μελέτης, στους New York Times.   Αυτά τα νέα δεν πρέπει να εκπλήσσουν ωστόσο, καθώς τα λάμα είναι ζώα που έχουν αναπτύξει μία ιδιαίτερη φήμη για την πολύτιμη συμβολή τους στις θεραπείες.   Τα αντισώματά τους είναι το επίκεντρο για την καταπολέμηση νόσων αρκετά χρόνια, με τους ερευνητές να διερευνούν τη δραστικότητα τους κατά διαφόρων ιών μεταξύ των οποίων και του HIV.

Sports in

Σάλος με τον Ρούντιγκερ: Αντιδράσεις για ποστάρισμά του που παραπέμπει σε… ISIS

Ο Αντόνιο Ρούντιγκερ έχει ξεσηκώσει αντιδράσεις με ένα ποστάρισμά του με αφορμή το Ραμαζάνι.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024