Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Κοροναϊός - Βρετανία : Υπό διερεύνηση το εάν σκύλοι έχουν την ικανότητα να ανιχνεύουν την Covid-19

Κοροναϊός – Βρετανία : Υπό διερεύνηση το εάν σκύλοι έχουν την ικανότητα να ανιχνεύουν την Covid-19

Βρετανοί ερευνητές θα εξετάσουν αν σκύλοι έχουν την ικανότητα να ανιχνεύσουν αν κάποιος έχει προσβληθεί από την Covid-19, σε μια προσπάθεια να βρεθεί ένα γρήγορο και μη επεμβατικό μέσο εντοπισμού της ασθένειας

Βρετανοί ερευνητές θα εξετάσουν αν σκύλοι έχουν την ικανότητα να ανιχνεύσουν αν κάποιος έχει προσβληθεί από την Covid-19, σε μια προσπάθεια να βρεθεί ένα γρήγορο και μη επεμβατικό μέσο εντοπισμού της ασθένειας.

Η βρετανική κυβέρνηση ανακοίνωσε σήμερα ότι χορήγησε 500.000 στερλίνες (περίπου 559.000 ευρώ) για την έρευνα αυτήν, η οποία θα διεξαχθεί από την London School of Hygiene and Tropical Medicine, το Πανεπιστήμιο του Ντάραμ και μια βρετανική φιλανθρωπική οργάνωση, την Medical Detection Dogs.

«Σκύλοι βιοανίχνευσης εντοπίζουν ήδη κάποιες μορφές καρκίνων, και πιστεύουμε ότι η καινοτομία αυτή μπορεί να προσφέρει γρήγορα αποτελέσματα στο πλαίσιο της ευρύτερης διαγνωστικής μας στρατηγικής» δήλωσε ο υπουργός Καινοτομίας, Τζέιμς Μπέτελ.

Σε έξι σκύλους, ράτσας λαμπραντόρ και κόκερ σπάνιελ, θα δοθούν δείγματα με την οσμή ασθενών της Covid-19 από νοσοκομεία του Λονδίνου και θα εκπαιδευτούν να διακρίνουν την οσμή τους από αυτήν ανθρώπων που δεν έχουν προσβληθεί.

Η οργάνωση Medical Detection Dogs ανακοίνωσε ότι στο παρελθόν έχει εκπαιδεύσει σκύλους για να ανιχνεύουν ορισμένες μορφές καρκίνου, τη νόσο Πάρκινσον και την ελονοσία.

Αν η προσπάθεια αυτή επιτύχει, ένας σκύλος θα μπορεί να «εξετάζει» έως και 250 ανθρώπους την ώρα και να χρησιμοποιείται σε δημόσιους χώρους και στα αεροδρόμια.

Ερευνητές στις ΗΠΑ και τη Γαλλία προσπαθούν επίσης να εκπαιδεύσουν σκύλους να ανιχνεύουν την ασθένεια.

Μικρός αριθμός σκύλων έχει γίνει γνωστό ότι έχει προσβληθεί από το νέο κοροναϊό, τον οποίον πιστεύεται ότι τους τον μετέδωσαν οι ιδιοκτήτες τους, στις ΗΠΑ, την Ολλανδία και το Χονγκ Κονγκ.

(Πηγή πληροφοριών: ΑΠΕ – ΜΠΕ)

Sports in

Ολυμπιακός: Σίνα, Μουζακίτης και Χαράλαμπος Κωστούλας στην καλύτερη 11άδα του Youth League

Τρεις παίκτες του Ολυμπιακού συμπεριλήφθηκαν από την ιστοσελίδα Football talent Scout στην καλύτερη 11άδα της διοργάνωσης.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024