Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Eurovision 2020 : Αντίστροφη μέτρηση για τη μεγάλη μουσική βραδιά

Eurovision 2020 : Αντίστροφη μέτρηση για τη μεγάλη μουσική βραδιά

Μπορεί ή πανδημία του κοροναϊού να έφερε τα πάνω-κάτω στην φετινή διοργάνωση της Eurovision, ωστόσο τα πάντα είναι έτοιμα για η μεγάλη βραδιά της 16ης Μαϊού και το δίωρο σόου «Europe Shine A Light»

Η ΕΒU, μετά την ακύρωση της φετινής διοργάνωσης, για πρώτη φορά στην ιστορία της Εurovison πήρε τελικά την απόφαση να διοργανώσει έναν ιστορικό online «τελικό» με τους καλλιτέχνες να τραγουδούν από το σπίτι τους, χωρίς να βαθμολογούνται.

Μπορεί ή πανδημία του κοροναϊού να έφερε τα πάνω-κάτω στην φετινή διοργάνωση της Eurovision, ωστόσο τα πάντα είναι έτοιμα για η μεγάλη βραδιά της 16ης Μαϊού και το δίωρο σόου «Europe Shine A Light».

Το σόου όπως ανακοινώθηκε μέσα από την σελίδα της Eurovision θα μεταδοθεί από το κανάλι της Eurovision στο YouTube.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνουν γνωστά, στο οnline σόου «Europe Shine A Light» θα παιχτούν βιντεοσκοπημένα και τα 41 τραγούδια (30 δευτερόλεπτα από το καθένα, με τα πιο δυνατά σημεία του τραγουδιού).

Tα τραγούδια που προβλήθηκαν στον Α’ Ημιτελικό του Europe shine a Light

To βράδυ της Τρίτης παρουσιάστηκαν τα τραγούδια που κανονικά θα διαγωνίζονταν στον Α’ Ημιτελικό ο οποίος θα γινόταν στις 12 Μαΐου.

Οι χώρες που θα κονταροχτυπιούνταν για μία θέση στο τελικό, είναι οι εξής:

Λευκορωσία
Λιθουανία
Σουηδία
Σλοβενία
Σκόπια
Αυστραλία
Ιρλανδία
Ρωσία
Νορβηγία
Κύπρος
Κροατία
Αζερμπαϊτζάν
Μάλτα
Ισραήλ
Ουκρανία
Ρουμανία
Βέλγιο

Επιπλέον παρουσιάστηκαν το τραγούδι της διοργανώτριας χώρας, της Ολλανδίας αλλά και δύο από τις Big 5, αυτά της Γερμανίας και της Ιταλίας.

Παίρνοντας τα ηνία από την σέξι Τάμτα η οποία πέρυσι εκπροσώπησε τη χώρα στον ευρωπαϊκό διαγωνισμό τραγουδιού, ο Sandro «κατεβαίνει» στο φετινό σόου με το τραγούδι Running,εκπροσωπώντας την Κύπρο.

Το κομμάτι γράφτηκε από τους Alfie Arcuri, Sebastian Metzner Rickards, Octavian, τον Sandro και τον Teo DK.

Το τραγούδι «μιλάει» για αντιξοότητες και καταιγίδες που αντιμετωπίζουμε στη ζωή.

Για τρίτη φορά στην Eurovision η Ελένη Φουρέιρα

Για ακόμα μια χρονιά και, μάλιστα τρίτη διαδοχική, η Ελένη Φουρέιρα επιστρέφει στην Eurovision, καθώς θα δώσει το «παρών» στο event που θα διεξαχθεί αντί του φετινού διαγωνισμού.

Η «εκρηκτική» performer θα συμμετάσχει στο online μουσικό event «Europe Shine A Light» και, συγκεκριμένα, στην ενότητα «Eurovision Heroes», όπου θα εμφανιστούν καλλιτέχνες που ξεχώρισαν και αγαπήθηκαν από το κοινό, αφήνοντας το «αποτύπωμά» τους στην Eurovision.

Η Ελένη Φουρέιρα κατάφερε να συνδέσει αμέσως το όνομά της με την Eurovision.

Αν και το «Fuego» τερμάτισε στη δεύτερη θέση της Eurovision 2018, πολλοί την χαρακτήρισαν ως ουσιαστική νικήτρια της διοργάνωσης, με το τραγούδι να «σαρώνει» ανά την Ευρώπη και την ίδια να κάνει μια πολύμηνη sold out περιοδεία σε πολλές χώρες.

Το 2019 η Ελένη Φουρέιρα βρέθηκε ξανά στη διοργάνωση, με μια εμφάνιση στον τελικό του Ισραήλ μαζί με θρύλους του διαγωνισμού.

Συγκεκριμένα, μοιράστηκε στη σκηνή με τους Conchita Wurst, Mans Zelmerlow και Verka Serduchka και έκανε την Ευρώπη να της υποκλιθεί ξανά, με μια εντυπωσιακή performance στο τραγούδι «Dancing Lasha Tubai».

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024