Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Στην Μελίς Μπεσερί και το «Le tiers temps» για τις τελευταίες μέρες του Μπέκετ το βραβείο Goncourt

Στην Μελίς Μπεσερί και το «Le tiers temps» για τις τελευταίες μέρες του Μπέκετ το βραβείο Goncourt

Στο πρωτόλειο μυθιστόρημα της Μελίς Μπεσερί για τις τελευταίες ημέρες του Σάμιουελ Μπέκετ απονεμήθηκε το φετινό βραβείο λογοτεχνίας Goncourt

Το βραβείο Goncourt (Γκονκούρ), η ύψιστη τιμή της γαλλικής λογοτεχνίας, για πρωτόλειο μυθιστόρημα απονεμήθηκε σήμερα στη ραδιοφωνική παραγωγό Μελίς Μπεσερί για το «Le tiers temps» (Το τρίτο ημίχρονο), ένα μυθιστόρημα που φαντάζεται τις τελευταίες μέρες του μεγάλου Ιρλανδού θεατρικού συγγραφέα Σάμιουελ Μπέκετ.

Το Goncourt για την καλύτερη νουβέλα απονεμήθηκε στη συγγραφέα Αν Σερ για το «Au coeur d’un été tout en or» (Στην καρδιά ενός ολόχρυσου καλοκαιριού, εκδόσεις Mercure de France), το Goncourt για βιογραφία στον σκηνοθέτη και σεναριογράφο Tιερί Τομά για το «Hugo Pratt, trait pour trait «(«[ο κομίστας]Ούγκο Πρατ, λέξη προς λέξη», εκδ. Grasset) και το Goncourt της ποίησης στον ποιητή και δοκιμιογράφο Μισέλ Ντεγκί για το σύνολο του έργου του.

Τα μέλη της Ακαδημίας Goncourt, που απονέμουν τα διάσημα βραβεία σε γαλλόφωνους συγγραφείς, επέλεξαν να απονείμουν τα εαρινά τους βραβεία κατά την πρώτη ημέρα της εξόδου από το lockdown «ώστε να είναι ευθυγραμμισμένα με το πολυαναμενόμενο άνοιγμα των βιβλιοπωλείων και για να στηρίξουν επάγγελμα».

Το «Τρίτο Ημίχρονο» (των εκδόσεων Gallimard) κυκλοφόρησε τον Φεβρουάριο και αναφέρεται στις τελευταίες μέρες του Σάμιουελ Μπέκετ σε έναν παρισινό οίκο ευγηρίας, που ονομάζεται «Le Tiers-temps».

Ο διάσημος θεατρικός συγγραφέας περιμένει εκεί το τέλος της ζωής του και αναπολεί τα πάθη, τα βάσανα και τις χαρές που σημάδεψαν την ύπαρξή του. Η αναπόληση τούτη των αναμνήσεών του εναλλάσσεται με την παρατήρηση της καθημερινότητας και των ανθρώπων που τον περιβάλλουν στον οίκο ευγηρίας.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

Σε κίνδυνο οι ισπανικοί σύλλογοι και η Φούρια Ρόχα λόγω της κυβερνητικής κηδεμονίας στην ομοσπονδία

Στελέχη της UEFA θεωρούν πως η κυβερνητική κηδεμονία στην ισπανική ομοσπονδία δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή από τη στιγμή που δεν υπήρξε η ίδια ανοχή και σε άλλες παρόμοιες περιπτώσεις.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024