Μπορεί όταν ακυρώθηκαν τα καρναβάλια στην Ελλάδα, ως ένα από τα πρώτα μέτρα κατά του κοροναϊού, πολλοί δήμαρχοι και φορείς να «έδειχναν» τον Ιούνιο, ως πιθανή ημερομηνία μετάθεσής των εκδηλώσεων.

Τότε, τον Φεβρουάριο, ο Ιούνιος φαινόταν πολύ μακρινός και η μάχη με τον φονικό ιό να βρισκόταν στην αρχή της, ωστόσο τώρα ενώ βρισκόμαστε προ των πυλών του καλοκαιριού, γίνεται κατανοητό ότι είναι αδύνατο να διεξαχθεί το καρναβάλι.

Έτσι ο αρχικός προγραμματισμός για μεταφορά του Πατρινού Καρναβαλιού του 2020 μέσα στον Ιούνιο δεν προχωράει τελικά.

Έτσι, καμία καρναβαλική εκδήλωση δεν θα πραγματοποιηθεί μέσα στο καλοκαίρι στην Πάτρα, υπάρχει όμως το ενδεχόμενο να γίνει καρναβαλικό φεστιβάλ τον Σεπτέμβριο.

Σύμφωνα, δε, με το thebest.gr, το ενδεχόμενο… καρναβαλικού Σεπτέμβρη θα εξεταστεί σε αυριανή συνεδρίαση τoυ Δ.Σ. του Καρναβαλικού Οργανισμού.

Όπως εξήγησε η Πρόεδρος του Καρναβαλικού Οργανισμού Ήρα Κουρή, η αρχική ανακοίνωση για μεταφορά του Καρναβαλιού τον Ιούνιο, δεν περιελάμβανε καρναβαλική παρέλαση.

Ο στόχος ήταν ένα εβδομαδιαίο Φεστιβάλ με καρναβαλικά δρώμενα, στο πλαίσιο του προγράμματος, κάτι που, κατά τα φαινόμενα, θα πραγματοποιηθεί στις αρχές φθινοπώρου.

Υπενθυμίζεται πως το καρναβάλι της Πάτρας καθώς επίσης και τα υπόλοιπα καρναβάλια σε όλη την επικράτεια είχαν ματαιωθεί με απόφαση του υπουργού Υγείας Β. Κικίλια, καθώς είχαν εντοπιστεί εκείνη την περίοδο τα πρώτα κρούσματα κοροναϊού στη χώρα μας.

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο