Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Φρέντι Μπλομ : Έγινε 116 χρονών εν μέσω πανδημίας

Φρέντι Μπλομ : Έγινε 116 χρονών εν μέσω πανδημίας

Ο υπεραιωνόβιος Νοτιοαφρικανός Φρέντι Μπλομ, δεν ανησυχεί για την πανδημία του κοροναϊού. Επέζησε άλλωστε από την ισπανική γρίππη. Αυτό που τον προβληματίζει είναι η απαγόρευση πώλησης προϊόντων καπνού.

Ο κοροναϊός, δεν προκαλεί κάποια ιδιαίτερη ανησυχία στον υπεραιωνόβιο Νοτιοαφρικανό Φρέντι Μπλόμ, που έκλεισε αισίως τα 116 χρόνια.

Άλλωστε, δεν είναι η πρώτη πανδημία που βιώνει. Θυμάται ακόμη καλά την ισπανική γρίπη που στοίχισε τη ζωή σε 50 εκατομμύρια ανθρώπους σε όλον τον πλανήτη. «Το θυμάμαι, το 1918. Έχασα την αδελφή μου», είπε.

«Έζησα τόσο πολύ με τη χάρη του Θεού. Αυτός είναι ο Κύριος, αυτός μας δίνει τα πάντα», είπε ο υπεραιωνόβιος για να εξηγήσει τη μακροβιότητά του.

Ο Φρέντι Μπλομ γεννήθηκε στην Αντελάιντ, στην επαρχία του Ανατολικού Ακρωτηρίου, το 1904, όπως αποδεικνύει το πιστοποιητικό γέννησης που το φυλάει σαν κόρη οφθαλμού. Αυτό το έγγραφο ίσως του χαρίσει τον τίτλο του γηραιότερου εν ζωή ανθρώπου στον κόσμο. Τον περασμένο Μάρτιο το Βιβλίο των Ρεκόρ Γκίνες αναγνώρισε ως γηραιότερο άνθρωπο στον κόσμο τον Βρετανό Μπομπ Γουέιτο, που είναι «μόνο» 112 ετών.

Σε καραντίνα, όπως και τα υπόλοιπα 57 εκατομμύρια των συμπατριωτών του, ο Φρέντι Μπλομ,  δεν φαίνεται ν’ ανησυχεί ιδιαίτερα για την υγειονομική κρίση που μαστίζει τον κόσμο.

Αντίθετα, διαμαρτύρεται, με το τσιγάρο στο χέρι, επειδή ο πρόεδρος της Νότιας Αφρικής Σίριλ Ραμαφόζα απαγόρευσε την πώληση προϊόντων καπνού.

«Δεν ξέρει τι κάνει» μουρμουρίζει, προσθέτοντας ότι το μοναδικό δώρο γενεθλίων που θα ήθελε είναι μερικά πακέτα τσιγάρα.

Ο Φρέντι Μπλομ σταμάτησε να πηγαίνει σε γιατρούς πριν από δύο χρόνια, γιατί βαρέθηκε, όπως είπε, να τον τρυπούν συνεχώς με τις ενέσεις τους.

«Τώρα παίρνει μόνο δύο ασπιρίνες την ημέρα, καμιά φορά που κλέβει τα χάπια μου», τον κατηγορεί η 86χρονη σύζυγός του, η Ζανέτ, με την οποία δεν απέκτησε παιδιά. Ο Φρέντι ήταν αγρότης σε όλη του τη ζωή και τώρα περνάει το χρόνο του βλέποντας τηλεόραση ή σκαλίζοντας στον κήπο του.

Sports in

Ιμπόρα: «Έχουμε καταφέρει κάτι πολύ μεγάλο στην Ευρώπη – Ήρθα στον Ολυμπιακό για να γίνω πρωταθλητής»

Ο Βιθέντε Ιμπόρα μίλησε για το ντέρμπι της Κυριακής με αντίπαλο τον ΠΑΟΚ που θα δώσει στον Ολυμπιακό την ευκαιρία να μειώσει τη διαφορά από την κορυφή.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024