Τρίτη 16 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Οπισθοχώρηση της κυβέρνησης μετά τις αντιδράσεις καλλιτεχνών για τη μη στήριξη του κλάδου

Οπισθοχώρηση της κυβέρνησης μετά τις αντιδράσεις καλλιτεχνών για τη μη στήριξη του κλάδου

Μετά τις σφοδρές αντιδράσεις που ακολούθησαν το διάγγελμα του πρωθυπουργού και το ουσιαστικό «άδειασμα» καλλιτεχνών και εργαζόμενων στο χώρο, ο Κυριάκος Μητσοτάκης τοποθετήθηκε με διαφορετικό σκεπτικό στη Βουλή

Διαφορετική στάση στο φλέγον ζήτημα της διεξαγωγής θεαμάτων αλλά και της στήριξης των ανθρώπων που πολιτισμού φαίνεται ότι θα κρατήσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Μετά τις σφοδρές αντιδράσεις που ακολούθησαν το διάγγελμα του πρωθυπουργού και το ουσιαστικό «άδειασμα» καλλιτεχνών και εργαζόμενων στο χώρο, ο Κυριάκος Μητσοτάκης τοποθετήθηκε με διαφορετικό σκεπτικό στη Βουλή.

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στην ομιλία του στο συγκεκριμένο ζήτημα λέγοντας ότι έχει δώσει κατευθύνσεις στο υπουργείο Πολιτισμού για να βρεθούν οι τρόποι με τους οποίους μπορεί να στηριχθεί ο κλάδος.

Χωρίς, ωστόσο, να δηλώνει κάτι συγκεκριμένο ο ίδιος είπε ότι ελπίζει να βρεθεί ένας τρόπος να διεξαχθούν το καλοκαίρι φεστιβάλ και συναυλίες.

Στο ίδιο πλαίσιο θα κινηθεί και τις επόμενες μέρες ο κυβερνητικό σχεδιασμός και όπως αναφέρουν συνεργάτες του πρωθυπουργού ετοιμάζεται να ανακοινώσει συγκεκριμένες προτάσεις για να αποφευχθεί ένα καλοκαίρι χωρίς θεάματα και χιλιάδες οικογένειες στο δρόμο.

Τα τελευταία 24ωρα μεγάλες αντιδράσεις έχει προκαλέσει η στάση του Μητσοτάκη με τους καλλιτέχνες να δηλώνουν αγανακτισμένοι αλλά και προδομένοι από την κυβέρνηση.

Και δεν είναι μόνο εκείνοι που θα πληγούν αφόρητα από μια ουσιαστικά ανεργία δίχως προηγούμενο αλλά και χιλιάδες τεχνικοί, φροντιστές, μουσικοί, παραγωγοί. Συνολικά υπολογίζεται ότι πάνω από 150.000 άτομα απασχολούνται στο χώρο, ενώ είναι αδύνατον να μετρηθούν οι συνέπειες που θα έχει μια τέτοια κίνηση σε ένα ολόκληρο κλάδο που δεν θα καταφέρει ούτε τη χειμερινή σεζόν να ανακάμψει.

Καλλιτέχνες μεγάλου βεληνεκούς καταγγέλλουν μαύρο από την πλευρά του Κυριάκου Μητσοτάκη και σε απάντηση -μέχρι να αποφασίσουν πιο σκληρή στάση- κατεβάζουν ρολά στις προσωπικές τους σελίδες.

Οι ίδιοι τονίζουν ότι ήταν από τους πρώτους που σεβάστηκαν στο ακέραιο τα μέτρα της κυβέρνησης και στήριξαν με τον καλύτερο τρόπο τους πολίτες που βρέθηκαν εγκλωβισμένοι στα σπίτια τους.

Νιώθουν ιδιαίτερα υποτιμημένοι όταν η κυβέρνηση δείχνει ότι δεν τους υπολογίζει καθώς δεν υπάρχει καμία πρόβλεψη οικονομικής ενίσχυσης για αυτούς τους επόμενους μήνες που θα χρειαστούν να μην εργαστούν.

Οι αντιδράσεις αυτές φαίνεται ότι έφεραν στροφή 180 μοιρών στα σχέδια της κυβέρνησης και η -άφαντη μέχρι τώρα- υπουργός Πολιτισμού θα ανακοινώσει άμεσα συγκεκριμένα μέτρα για την διεξαγωγή υπό όρους συναυλιών και θεατρικών παραστάσεων σε ανοιχτούς χώρους, αλλά και τρόπους οικονομικής στήριξης του κλάδου, πιθανώς από κονδύλια που προέρχονται από το ΕΣΠΑ.

Sports in

8 Ιουλίου-15 Απριλίου: τόσο διάστημα περίμενε ο Σλούκας…

Η μετακίνηση του Κώστα Σλούκα στον Παναθηναϊκό και η ανακοίνωση στις 8 Ιουλίου ήταν μια στιγμή που έφερε δονήσεις στο ελληνικό και ευρωπαϊκό μπάσκετ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 16 Απριλίου 2024