Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ένα μανιφέστο ελπίδας από την Li Edelkoort

Ένα μανιφέστο ελπίδας από την Li Edelkoort

Ο κόσμος «δεν επιθυμεί να επιστρέψει» στο πώς ήταν τα πράγματα πριν τον κοροναϊό, υποστηρίζει η Li Edelkoort

Ο κόσμος «δεν επιθυμεί να επιστρέψει» στο πώς ήταν τα πράγματα πριν τον κοροναϊό, υποστηρίζει η Li Edelkoort, η οποία θεωρείται μία από τους με τη μεγαλύτερη επιρροή παγκοσμίως ειδικούς που προβαίνουν σε προβλέψεις τάσεων -διεθνώς, έχει επικρατήσει ο όρος «trend forecaster»-, συμβουλεύοντας οίκους μόδας και εταιρείες καταναλωτικών αγαθών σε όλον τον κόσμο.

Στην εκτίμηση αυτή προέβη σε ένα καινούργιο μανιφέστο ελπίδας, το οποίο έδωσε στη δημοσιότητα το Dezeen, στο πλαίσιο του Virtual Design Festival.

«Μετά το τέλος της πανδημίας, όπως μετά από έναν πόλεμο, μόνον τα κτίριά μας θα μείνουν όρθια και όλα τα άλλα θα έχουν αλλάξει» γράφει, στο μανιφέστο, η Li Edelkoort.

«Η οικονομία της ελπίδας έχει το δυναμικό να μεταμορφώσει την κοινωνία από μέσα» τονίζει, και προτείνει ένα «World Hope Forum» ως αντιστάθμισμα στο World Economic Forum.

«Το Παγκόσμιο Φόρουμ Ελπίδας είναι μια καινούργια συνάθροιση, η οποία θα περιλαμβάνει στην ημερήσια διάταξή της την κλιματική αλλαγή και τη φροντίδα όλων των παραμελημένων που εμπλέκονται στις αλυσίδες παραγωγής και τις υπηρεσίες» γράφει η Edelkoort.

«Υπό τον συντονισμό πρεσβευτών που θα έχουν επιλέξει οι χώρες οι οποίες θα συμμετέχουν, το Παγκόσμιο Φόρουμ Ελπίδας θα φέρνει στο ίδιο τραπέζι ομιλητές και επιλεγμένες περιπτωσιακές μελέτες, καλές πρακτικές, επανεφευρέσεις στον τομέα της λιανικής και καινοτόμες ιδέες που, την άνοιξη της αναβίωσης, θα βλασταίνουν».

«Σε πολιορκία από τον ιό της Covid-19, πολλοί άνθρωποι κατανόησαν ότι θα πρέπει να αλλάξουν τα μοτίβα συμπεριφοράς τους, να μην ταξιδεύουν τόσο πολύ, να μην παράγουν τόσο πολύ, να μην καταναλώνουν τόσο πολύ ή να εξαντλούν τόσο πολλούς πόρους» επισημαίνει.

«Η άνεση του να είσαι στο σπίτι και να εργάζεσαι από το σπίτι, να ξοδεύεις χρόνο αντί για χρήμα έχει απομακρύνει κόσμο από την εξάρτηση σε υλικά αγαθά και τον έχει οδηγήσει σε μια σφαίρα όπου μοιράζονται, φροντίζουν και κάνουν πράγματα» διαπιστώνει.

«Είναι γνωστό ότι οι καταστροφές είναι ισχυρά εργαλεία πυροδότησης για ριζοσπαστικούς τρόπους αλλαγής των επιχειρηματικών πρακτικών» προσθέτει, και προβαίνει στην εκτίμηση ότι η μόδα θα παρατήσει τις «τρελές» πρακτικές της και ότι ο κόσμος θα δει μια αναβίωση μικρής κλίμακας οικιακής παραγωγής.

«Πολλές χώρες θα χρηματοδοτήσουν την επιστροφή της παραγωγής στα δικά τους εδάφη και οι εξωτερικές αναθέσεις από επιχειρήσεις θα γίνουν πιο ποικίλες και λιγότερο υπερβολικές, φροντίζοντας περισσότερο τους εργαζόμενους και το περιβάλλον» τονίζει.

Η Li Edelkoort διατέλεσε, το διάστημα 1998-2008, διευθύντρια της Design Academy Eindhoven στην Ολλανδία και έχει ιδρύσει την εταιρεία προβλέψεων τάσεων Trend Union, με γραφεία σε πολλές πόλεις, της Νέας Υόρκης συμπεριλαμβανομένης.

Sports in

Μπαρτσελόνα – Ολυμπιακός 75-77: ΘΡΥΛΑΡΑ στη Βαρκελώνη – Μυθική εμφάνιση και break για το 1-0!

Μυθικό παιχνίδι για τον Ολυμπιακό, που «έσπασε» την έδρα της Μπαρτσελόνα και έκανε το 1-0 στη σειρά των playoffs της Euroleague.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024