Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Θεοδωρικάκος στην Σχολή Δημόσιας Διοίκησης: Η Ευρώπη είναι το σπίτι μας

Θεοδωρικάκος στην Σχολή Δημόσιας Διοίκησης: Η Ευρώπη είναι το σπίτι μας

Οι τεράστιες συνέπειες της πανδημίας υποχρεώνουν την Ευρώπη να δείξει αλληλεγγύη τόνισε ο Τάκης Θεοδωρικάκος σε παρέμβασή του κατά τη διάρκεια τηλε-διάλεξης του Μαργαρίτη Σχοινά στους φοιτητές της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Διοίκησης

«Οι τεράστιες συνέπειες της πανδημίας σε όλα τα επίπεδα της δημόσιας ζωής υποχρεώνουν την Ευρώπη να αποδείξει ότι ανταποκρίνεται στις γενεσιουργές της ιδέες, με πρώτιστη αυτήν της αλληλεγγύης», τόνισε ο Τάκης Θεοδωρικάκος.

Ευρωπαϊκή ιδέα

Ο υπουργός Εσωτερικών τόνισε ότι πιστεύει στην ευρωπαϊκή ιδέα και αναφέρθηκε στις επιπτώσεις της πανδημίας του κοροναϊού, σε χαιρετισμό του προς τους φοιτητές του Εθνικού Κέντρου Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης (ΕΚΔΔΑ), σε διάλεξη που έγινε μέσω τηλεδιάσκεψης με κεντρικό ομιλητή τον αντιπρόεδρο της Κομισιόν και Επίτροπο της Ελλάδος, Μαργαρίτη Σχοινά.

Ο κ. Θεοδωρικάκος σημείωσε ότι ως Έλληνας που πιστεύει βαθιά στην ευρωπαϊκή ιδέα περίμενε περισσότερα από την Ευρώπη. «Περιμέναμε ένα ισχυρό συνεκτικό σχέδιο με όρους αληθινής αλληλεγγύης», είπε.

Η Ευρώπη είναι το σπίτι μας

Υπογράμμισε με έμφαση όμως ότι «η Ευρώπη είναι το σπίτι μας και όλοι οφείλουμε να προσπαθούμε να κάνουμε καλύτερο το σπίτι και την οικογένειά μας. Γι’ αυτό οι δυσκολίες δεν μας απογοητεύουν, ίσα- ίσα μας ενώνουν και μας χαλυβδώνουν ώστε το αποτέλεσμα να είναι πάρα πολύ θετικό».

Επανέλαβε ότι η Ελλάδα χάρη στις έγκαιρες αποφάσεις του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, αλλά και την επιλογή του να θέσει ως πρώτη αξία την προστασία της ανθρώπινης ζωής, έγινε το φωτεινό παράδειγμα σε όλο τον κόσμο και κέρδισε ένα πλεόνασμα εμπιστοσύνης στις σχέσεις κράτους – πολίτη, που είναι κρίσιμο στοιχείο για να μπορέσουμε να τα καταφέρουμε και την επόμενη πάρα πολύ δύσκολη περίοδο.

Sports in

Συγκλονιστικός Μασούρας: «Για το Ριαθόρ στο 90′, για τη Γιουβέντους, για τη Μέταλιστ, για τη Γουλβς»

Κάτι χρωστούσε στον Ολυμπιακό η τύχη και η μπάλα και του το έδωσε εχθές, σύμφωνα με όσα είπε ο Γιώργος Μασούρας

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024