Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Η Παγκόσμια Ημέρα της Τζαζ φέτος διαδικτυακά

Η Παγκόσμια Ημέρα της Τζαζ φέτος διαδικτυακά

Μεγάλη συναυλία σήμερα στις 22:00 ζωντανά από Νέα Υόρκη, Παρίσι, Μόσχα και Τόκυο

Με μηνύματα ελπίδας και αλληλεγγύης φέτος η Παγκόσμια Ημέρα της Τζαζ καλεί τους απανταχού φίλους της Τζαζ να συντονιστούν στον παλμό της (ώρα Ελλάδος 22:00) στον επίσημο διαδικτυακό τόπο της Jazz Day jazzday.com ή στο youtube στη διεύθυνση www.youtube.com/watch?v=C54ape_UfwY.

Μουσικοί από όλο τον κόσμο, όπως Marcus Miller, Lang Lang, Charlie Puth, Cecile McLorin Salvant Music, John McLaughlin, Dianne Reeves Music, Dee Dee Bridgewater, Sibongile Khumalo, Alune Wade, John Beasley, Ben Williams, Lizz Wright, John Scofield, Igor Butman, Evgeny Pobozhiy, Youn Sun Nah, A Bu, Jane Monheit, και Joey DeFrancesco, παίζουν LIVE από Νέα Υόρκη, Παρίσι, Μόσχα και Τόκυο.

Ταυτόχρονα κορυφαίοι μουσικοί της Τζαζ θα προσφέρουν δωρεάν διαδραστικά masterclasses, δραστηριότητες για παιδιά, συζητήσεις σε πάνελ. Στο jazzday.com θα υπάρχουν επίσης τα βίντεο που έστειλαν μουσικοί από όλο τον κόσμο, ανάμεσα στα οποία ξεχωρίζουμε και μια ελληνική συμμετοχή, του μουσικού και διοργανωτή Jazz Day στην Αθήνα, Αλέκου Βρέτου.

Ο Αμερικανός τζαζίστας και πρέσβης καλής θελήσεως της Unesco, Herbie Hancock, προβάλλει τη φετινή Jazz Day ως ευκαιρία για την επανασύνδεση όλης της ανθρωπότητας: «Μαζί με την UNESCO, τον οργανισμό που θέσπισε την Ημέρα της Jazz, και τη γενική διευθύντρια της UNESCO Audrey Azoulay, θα ήθελα να προσκαλέσω τον καθένα να αγκαλιάσει τις αξίες και τα μηνύματα που πρεσβεύει η Ημέρα της Jazz. Ελευθερία έκφρασης. Ειρήνη. Διάλογος. Ανθρώπινη αξιοπρέπεια. Κρατήστε αυτές τις αξίες ζωντανές ενώ παίζετε τη μουσική σας μέσα στο σπίτι ή έξω στο μπαλκόνι σας».

Από τη Θεσσαλονίκη, η διοργανώτρια της Jazz Day Αλεξάνδρα Καλέτσαρη συμπληρώνοντας το παγκόσμιο μήνυμα του Hancock, στέλνει το δικό της μήνυμα «Κανένας κοροναϊός, κανένα Covid-19, δε θα μπορέσει ποτέ να φυλακίσει τις ψυχές μας, που γεννήθηκαν να είναι λεύτερες, να εκφράζονται ελεύθερα, να ονειρεύονται, να επικοινωνούν η μία με την άλλη. Ας μείνουμε ασφαλείς και υγιείς, για να μπορούμε να γιορτάζουμε αυτή τη μέρα με την ελευθερία που μας αξίζει τα χρόνια που έρχονται».

Η Παγκόσμια Ημέρα Τζαζ θεσπίστηκε από την Unesco στο Παρίσι το 2011 με στόχο την ευαισθητοποίηση για τη μουσική, την ανάγκη για διαπολιτισμικό διάλογο, την αμοιβαία κατανόηση μεταξύ των λαών, την ενίσχυση της διεθνούς συνεργασίας και επικοινωνίας.

Με πρωτοβουλία του Αμερικανού τζαζίστα και πρέσβη καλής θελήσεως της Unesco, Herbie Hancock, που χαρακτηρίζει την Τζαζ «φωνή της ελευθερίας», και με τη σύμπραξη του Thelonious Monk Institute of Jazz, κάθε χρόνο στις 30 Απριλίου η Παγκόσμια Ημέρα της Jazz συγκεντρώνει κοινότητες, σχολεία, καλλιτέχνες και λάτρεις της jazz μουσικής από όλο τον κόσμο σε μια γιορτή ώστε να μάθουν τις ρίζες, την ιστορία της, πώς επηρέασε όλα τα μεταγενέστερα είδη της μουσικής, ενώ ταυτόχρονα υπερασπίζεται την ειρήνη και το σεβασμό για τα ανθρώπινα δικαιώματα και την ανθρώπινη αξιοπρέπεια, εναντιώνεται σε κάθε διάκριση και προάγει την ελευθερία της έκφρασης.

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024