Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Μόνικα Μπελούτσι : H Μαρία Κάλλας πολεμούσε με την καρδιά της

Μόνικα Μπελούτσι : H Μαρία Κάλλας πολεμούσε με την καρδιά της

Η ιταλίδα ντίβα Μόνικα Μπελούτσι, μιλά για την καραντίνα, την μητρότητα και τον έρωτα, αλλά και για την Μαρία Κάλλας, την οποία υποδύεται στο θέατρο

Στη χώρα των Βάσκων βρίσκεται, σε καραντίνα εν μέσω της πανδημίας του κοροναϊού, η Μόνικα Μπελούτσι μαζί με τις δύο κόρες της, Ντέβα και Λεόνι.

Η ιταλίδα ντίβα, σε πρόσφατη συνέντευξή της μίλησε για το πώς αισθάνεται αυτή την περίοδο, την μητρότητα και τον έρωτα, αλλά και για την ελληνίδα ντίβα Μαρία Κάλλας, την οποία υποδύεται στο θέατρο.

Πώς νιώθετε;

Μία μεγάλη θλίψη. Δεν θα μπορούσα να νιώθω κάτι διαφορετικό μπροστά σε αυτή την πρωτόγνωρη, περίπλοκη, φοβερή κατάσταση. Προφανώς σκέφτομαι την χώρα μου, την Ιταλία, που είναι και η πιο πληγείσα στην Ευρώπη.

Η οικογένειά μου είναι μία χαρά, αλλά η Umbria και η περιοχή Como υποφέρουν, για να μην αναφέρω τους φίλους μου στη Ρώμη.

Αναπόφευκτα, όλοι ζούμε με την φόβο γιατί οι στιγμές είναι κρίσιμες αλλά ταυτόχρονα έχω πλήρη εμπιστοσύνη στους γιατρούς, είμαι σίγουρη ότι θα βρεθεί ένα φάρμακο και στη συνέχεια το εμβόλιο, αλλά για την ώρα είμαστε όλοι σε κατάσταση αναμονής.

Όπως το έθεσε ο Ναπολιτάνος συγγραφέας και ηθοποιός, Eduardo De Filippo, “η νύχτα πρέπει να περάσει”. Αυτή η νύχτα πιθανότατα θα είναι μεγάλη και επίμονη, αλλά υποχρεωτικά θα μάς οδηγήσει σε κάτι νέο.

Πώς περνούν οι μέρες στη χώρα των Βάσκων;

Στους ρυθμούς των παιδιών μου. Οι δύο τους παρακολουθούν τα μαθήματα του σχολείου τους online, κι εγώ τίς επιβλέπω με προσοχή. Είναι σημαντικό να υπάρχει ένα πλαίσιο.

Στον υπόλοιπο, ελεύθερο χρόνο μου -που είναι λίγος- διαβάζω σενάρια και μαθαίνω στα ιταλικά τον ρόλο μου στη θεατρική παράσταση L ettres de la Callas, η οποία έχει προγραμματιστεί να ανέβει και στην Ιταλία. Κατά τ’ άλλα, υπακούμε στις οδηγίες και μένουμε σπίτι.

Θα έλεγες ότι έχεις καταφέρει να επιβάλλεις τους δικούς σου κανόνες;

Όποιος με γνωρίζει ξέρει ότι αυτό ισχύει. Είμαι πολύ συντονισμένη με το ποια είμαι. Κατάφερα να οργανώσω μία σταθερή οικογενειακή ζωή για τις κόρες μου, ένα ζεστό σπίτι.

Πάνω απ’ όλα απολαμβάνω να τις βλέπω να μεγαλώνουν, να τις συνοδεύω όσο ανοίγουν τα φτερά τους μέχρι να πετάξουν.

Σε όλα μου τα ερωτήματα, οι κόρες μου είναι η απάντηση. Μόνο μετά τη γέννησή τους συνειδητοποίησα τον λόγο ύπαρξής μου στον κόσμο.

Ποιο είναι το πιο τρελό πράγμα που έχεις κάνει;

Δεν μπήκα ποτέ σε ένα πλαίσιο, και δεν ανταποκρίθηκα πραγματικά στις επιταγές της κοινωνίας. Έκανα την πρώτη μου κόρη στα 40 μου. Την δεύτερη στα 45. Επιπλέον, πηγαίνω όπου με καλεί η δουλειά μου.

Έχω εργαστεί σε όλο τον κόσμο, έχω κάνει ταινίες, τηλεόραση, θέατρο. Δεν νιώθω μέρος καμίας φυλής.

Είμαι μία Ιταλίδα που ζει στη Γαλλία, περισσότερο ως Ιταλίδα, παρά ως Γαλλίδα. Σε αυτό υπάρχουν πλεονεκτήματα αλλά και μειονεκτήματα.

Βρίσκεις ομοιότητες μεταξύ εσένα και της Μαρίας Κάλλας, που υποδύεσαι στο θέατρο;

Υπάρχουν κοινά στοιχεία. Καταρχάς ήταν μία γυναίκα από την Μεσόγειο όπως κι εγώ. Μετά, είναι ο κοσμοπολιτισμός. Και αυτή η αίσθηση της ευθραυστότητας, που υποκρύπτει μεγάλη δύναμη, όπως συμβαίνει γενικώς με τους ανθρώπους που ανεβαίνουν στη σκηνή.

Αυτό που με αγγίζει περισσότερο, όμως, είναι αυτή η απεριόριστη ευαισθησία της Κάλλας, το στοιχείο που δίνει μία επιπλέον διάσταση στα πάντα.

Ήταν μία γυναίκα που πολεμούσε με την καρδιά της, για την καρδιά της. Τελικά, είχε μια απλή καρδιά και αυτό ίσως την σκότωσε.

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024