Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Γαλλία : Σε λειτουργία «έξυπνος» τηλεφωνικός βοηθός για πιθανούς ασθενείς με Covid-19

Γαλλία : Σε λειτουργία «έξυπνος» τηλεφωνικός βοηθός για πιθανούς ασθενείς με Covid-19

Γάλλοι ερευνητές έθεσαν σε λειτουργία ένα φωνητικό προσωπικό ψηφιακό βοηθό, που χάρη στην ενσωματωμένη τεχνητή νοημοσύνη του μπορεί να βοηθήσει όσους καλούν μια τηλεφωνική γραμμή και αναφέρουν πιθανά συμπτώματα Covid-19

Γάλλοι ερευνητές έθεσαν σε λειτουργία ένα φωνητικό προσωπικό ψηφιακό βοηθό, που χάρη στην ενσωματωμένη τεχνητή νοημοσύνη του μπορεί να βοηθήσει όσους καλούν μια τηλεφωνική γραμμή και αναφέρουν πιθανά συμπτώματα Covid-19.

Ο «έξυπνος» βοηθός με τη γυναικεία φωνή, ανάλογα με τη σοβαρότητα των συμπτωμάτων που ακούει και αξιολογεί αμέσως, καθώς και τα πιθανά υποκείμενα νοσήματα, κατευθύνει τους καλούντες είτε στα επείγοντα είτε σε κάποιο ειδικό γιατρό.

Η υπηρεσία AlloCovid αναπτύχθηκε από το ιατρικό γαλλικό ερευνητικό ινστιτούτο INSERM, το Πανεπιστήμιο του Παρισιού και τη γαλλική σιδηροδρομική εταιρεία SNCF, σύμφωνα με το πρακτορείο Ρόιτερς.

Όταν κάποιος καλεί τη νέα υπηρεσία, ακούει μια φωνή να του λέει: «Καλημέρα, είμαι η προσωπική βοηθός σας AlloCovid. Είστε έτοιμος να αρχίσετε το ερωτηματολόγιο;»

Όσοι καλούν δίνουν τον ταχυδρομικό κωδικό τους για να προσδιοριστεί περίπου πού μένουν, αλλά δεν αποκαλύπτουν το όνομά τους λόγω προστασίας της ανωνυμίας τους.

Οι πληροφορίες των καλούντων στέλνονται ανώνυμα στις υγειονομικές Αρχές και διατηρούνται επί επτά ημέρες, πριν διαγραφούν.

Το νέο σύστημα μπορεί να χειριστεί ταυτόχρονα έως 1.000 κλήσεις.

Οι δημιουργοί του AlloCovid ελπίζουν ότι ο «έξυπνος» τηλεφωνικός βοηθός, που θεωρείται προτιμότερος για τους ηλικιωμένους απ’ ό,τι οι εφαρμογές κινητών τηλεφώνων, θα βοηθήσει τις γαλλικές Αρχές να εντοπίζουν γρήγορα νέες εστίες κρουσμάτων του κοροναϊού, καθώς η χώρα ετοιμάζεται να βγει από το lockdown στις 11 Μαΐου.

«Απ’ όσο γνωρίζουμε, είναι η πρώτη φορά που η τεχνητή νοημοσύνη χρησιμοποιείται για να εξυπηρετήσει τη δημόσια υγεία» δήλωσε στην εφημερίδα «Λε Μοντ» ο επικεφαλής του συστήματος, καθηγητής Ξαβιέ Ζουβέν.

Πέρα από την υπηρεσία AlloCovid, η γαλλική κυβέρνηση ετοιμάζεται να χρησιμοποιήσει την εφαρμογή StopCovid, που επιτρέπει την ψηφιακή ιχνηλάτηση των κρουσμάτων και την προειδοποίηση των χρηστών μέσω του κινητού τηλεφώνου τους ότι πρόσφατα ήλθαν σε επαφή με επιβεβαιωμένο φορέα του κοροναϊού.

(Πηγή πληροφοριών: ΑΠΕ – ΜΠΕ)

Sports in

Ολυμπιακός: Σίνα, Μουζακίτης και Χαράλαμπος Κωστούλας στην καλύτερη 11άδα του Youth League

Τρεις παίκτες του Ολυμπιακού συμπεριλήφθηκαν από την ιστοσελίδα Football talent Scout στην καλύτερη 11άδα της διοργάνωσης.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024