Τετάρτη 17 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ο Τζον Κυριάκου μιλά για την απόπειρα δολοφονίας από την 17Ν

Ο Τζον Κυριάκου μιλά για την απόπειρα δολοφονίας από την 17Ν

Συγκλονιστικές λεπτομέρειες από τη ζωή του - ανάμεσά τους και την απόπειρα δολοφονίας του από τη 17 Νοέμβρη - περιέγραψε ο Τζον Κυριάκου, πρώην πράκτορας της CIA, στον ηθοποιό Τζάρεντ Λέτο.

Συγκλονιστικές λεπτομέρειες από τη ζωή του – ανάμεσά τους και την απόπειρα δολοφονίας του από τη 17 Νοέμβρη – περιέγραψε ο Τζον Κυριάκου, πρώην πράκτορας της CIA, στον ηθοποιό Τζάρεντ Λέτο.

Ο Λέτο είχε γνωρίσει τον Κυριάκου όταν ήταν μαθητής του στο Γυμνάσιο, λίγο πριν ο τελευταίος αφήσει την έδρα του καθηγητή για να βυθιστεί στον θολό κόσμο της κατασκοπείας.

Ο Κυριάκου περιγράφει τη στρατολόγησή του από τη CIA και την ενασχόλησή του με τη Μέση Ανατολή. Αναφέρεται εκτεταμένα και στα βασανιστήρια και άλλες ανήθικες πρακτικές της CIA.

H αναφορά στη 17 Νοέμβρη

Ο πρώην πράκτορας αναφέρθηκε και στην απόπειρα δολοφονίας του από την 17 Νοέμβρη το καλοκαίρι του 2000.

Ο Τζόν Κυριάκου δούλευε «επίσημα» ως γραμματέας στην αμερικανική πρεσβεία, στην πραγματικότητα όμως βρισκόταν στην Αθήνα επιφορτισμένος με το κυνήγι τρομοκρατών από τις Αραβικές χώρες που περνούσαν από την Αθήνα, τη στρατολόγηση πληροφοριοδοτών και την εξάρθρωση της 17Ν.

Ο ίδιος περιγράφει ότι η τρομοκρατική οργάνωση είχε προσπαθήσει να τον δολοφονήσει στον δρόμο του προς τη δουλειά. Ωστόσο, ο Κυριάκου κουβαλούσε πάντα μαζί του όπλο και οδηγούσε θωρακισμένο αμάξι.

Έτσι, τελικά στο στόχαστρο της 17Ν, βρέθηκε ο γείτονάς του Στίβεν Σόντερ, ο στρατιωτικός ακόλουθος της βρετανικής πρεσβείας.

Το γεγονός ότι οι τρομοκράτες γνώριζαν την ταυτότητά του προβληματίζει τόσο τον ίδιο όσο και τους ανωτέρους του. Έτσι, για λίγο καιρό μετά από αυτήν την απόπειρα δολοφονίας, ο Τζον Κυριάκου μπήκε στον «πάγο» καθώς θεωρείτο ότι είχε «καεί» ως μυστικός πράκτορας, δηλαδή η ταυτότητά του ήταν ευρέως διαδεδομένη.

Μερικά χρόνια αργότερα, βέβαια, ο Κυριάκου απεστάλη στο Ιράκ, όπου έπιασε το Νο3 της Αλ Καϊντα, Αμπού Ζουμπάιντα.

Δείτε το βίντεο:

Sports in

LIVE: Ντόρτμουντ – Ατλέτικο Μαδρίτης

LIVE: Ντόρτμουντ – Ατλέτικο Μαδρίτης. Παρακολουθήστε live την εξέλιξη της αναμέτρησης Ντόρτμουντ – Ατλέτικο Μαδρίτης για τα προημιτελικά του Champions League.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 17 Απριλίου 2024