Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Σουφλέρη στο MEGA: Ισορροπία τρόμου η επιστροφή στην κανονικότητα

Σουφλέρη στο MEGA: Ισορροπία τρόμου η επιστροφή στην κανονικότητα

Έναν χρήσιμο και πρακτικό οδηγό με ερωτήσεις και απαντήσεις σε θέματα του κοροναϊού φιλοξενεί το «Βήμα της Κυριακής», σε ειδικό ένθετο του και η Δρ. Ιωάννα Σουφλέρη, αρχισυντάκτρια του «ΒΗΜΑ Science» μίλησε στο κεντρικό δελτίο του MEGA για όσα απασχολούν την επιστημονική κοινότητα

Έναν χρήσιμο και πρακτικό οδηγό με ερωτήσεις και απαντήσεις σε θέματα του κοροναϊού φιλοξενεί το «Βήμα της Κυριακής», σε ειδικό ένθετο του και η Δρ. Ιωάννα Σουφλέρη, αρχισυντάκτρια του «ΒΗΜΑ Science» μίλησε στο κεντρικό δελτίο του MEGA για όσα απασχολούν την επιστημονική κοινότητα.

Πόσο αξιόπιστα είναι τα γρήγορα τεστ είναι κάτι που απασχολεί πλέον τους ειδικούς, όπως τόνισε και η κ. Σουφλέρη, αναφέροντας πως «όλες οι εταιρείες έχουν δουλέψει πολύ σκληρά καθώς είναι και θέμα ανταγωνισμού.

«Η αξιοπιστία όμως μετράει περισσότερο από την ταχύτητα, καθώς ένα ψευδώς αρνητικό τεστ θα είναι καταστροφικό» πρόσθεσε.

Όσον αφορά στην άρση των περιοριστικών μέτρων, η αρχισυντάκτρια του «ΒΗΜΑ Science» σχολίασε πως «οι συνιστώσες είναι πολλές. Πρόκειται για μια ισορροπία τρόμου. Από τη μία είναι τα επιδημιολογικά δεδομένα και από την άλλη πρέπει να λάβουμε υπόψιν πάρα πολλές παραμέτρους οικονομικές, κοινωνικές, πολιτικές. Θα κάνουμε ένα βήμα και θα μετράμε τα αποτελέσματα».

Αναφορικά δε με την ανοσία, υποστήριξε πως «όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοιχτά, ο κ. Τσιόδρας συντάσσεται με την άποψη ότι θα υπάρχει μια ανοσία κάποιου ορισμένου χρόνου. Αυτή την στιγμή δεν υπάρχει ακόμα ανοσία τέτοια που να προστατεύεται ο υπόλοιπος πληθυσμός. Είμαστε στα πρώιμα στάδια, είναι πολλά τα αναπάντητα ερωτήματα».

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024