Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Τασμανία : Πρόβατο επέστρεψε σπίτι έπειτα από επτά χρόνια

Τασμανία : Πρόβατο επέστρεψε σπίτι έπειτα από επτά χρόνια

Η Πρικλς το πρόβατο έβαλε τα γυαλιά σε όλους σε ό,τι αφορά την κοινωνική απομόνωση, αφού επέστρεψε στο αγρόκτημά της επτά χρόνια αφότου είχε χαθεί

Θέμα συζήτησης στην Τασμανία αποτελεί η μυστηριώδης επιστροφή της Πρικλς (Prickles), ενός… προβάτου που θεωρούνταν πως είχε χαθεί στις πυρκαγιές που ξέσπασαν στη χώρα πριν 7 χρόνια.

Εικόνες και βίντεο της Πρικλς κάνουν τον γύρο του διαδικτύου και αποτυπώνουν το τεράστιο πλέον μέγεθος της, καθώς κουβαλά πάνω της μαλλί που δεν έχει κοπεί για πολλά χρόνια.

Πώς χάθηκε η Πρικλς

Όταν μια καταστροφική πυρκαγιά έπληξε την Τασμανία το 2013, οι φλόγες κατέστρεψαν μεγάλο μέρος του αγροκτήματος της οικογένειας Γκρέι με αποτέλεσμα πολλά ζώα να χαθούν. Ανάμεσά τους και η Πρικλς, που τότε ήταν ένα μικρό αρνί.

Στο χάος, αρκετά ζώα που ζούσαν στο αγρόκτημα διέφυγαν για να γλιτώσουν και δεν βρέθηκαν ποτέ. Με χιλιάδες πρόβατα υπό τη φροντίδα τους, οι ιδιοκτήτες της Πρικλς δεν πρόσεξαν αρχικά την απουσία της.

Επέστρεψε με πολύ μαλλί

Ωστόσο, η Prickles έκανε μετά από επτά χρόνια την εμφάνισή της και είναι πελώρια καθώς το μαλλί τη έμεινε ακούρευτο όλα αυτά τα χρόνια.

To βάρος αλλά και η δύναμη της ήταν τέτοια μάλιστα που χρειάστηκαν τουλάχιστον 5 άτομα για να την σηκώσουν και να την βάλουν σε φορτηγάκι, προκειμένου να την μεταφέρουν σε κτηνίατρο για να εξεταστεί και να κουρευτεί.

Κάτοικοι της περιοχής αδυνατούν να εξηγήσουν αφενός το πώς είναι δυνατόν το πρόβατο να κατάφερε να επιβιώσει από τις πυρκαγιές αλλά και αφετέρου πώς παρέμεινε κρυμμένο για τόσα χρόνια.

Sports in

Γιατί δεν παίζουν στην Αγγλία ο Μασούρας και ο Ντόη

Ο Ολυμπιακός θα κοντραριστεί με την Άστον Βίλα στις 2 Μαϊου χωρίς τους δύο ποδοσφαιριστές του.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024