Τρίτη 23 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Δήμος Φυλής: «Είναι καθαρά θέμα επιβίωσης»

Δήμος Φυλής: «Είναι καθαρά θέμα επιβίωσης»

Ο αναπληρωτής δήμαρχος κοινωνικής πολιτικής του δήμου Φυλής μίλησε στο in.gr

Ο δήμος Φυλής εν μέσω πανδημίας έστρεψε όλο τον μηχανισμό του στην προστασία και εξυπηρέτηση των ευπαθών ομάδων πληθυσμού. Ο αναπληρωτής δήμαρχος κοινωνικής πολιτικής Γιώργος Αντωνόπουλος μας εξηγεί λεπτομερώς τις ενέργειες που έγιναν στο δήμο Φυλής. Η πρωτοβουλία ένταξης προϊόντων όπως το κρέας και τα οπωροκηπευτικά στο κοινωνικό παντοπωλείο του δήμου, εκτός των ωφελούμενών, επίδρασε θετικά και στην δοκιμαζόμενη τοπική επιχειρηματικότητα από όπου και αγοράζονται τα προϊόντα.

Πως ανταποκρίθηκαν οι κοινωνικές υπηρεσίες του δήμου Φυλής στα νέα δεδομένα που προέκυψαν λόγω της πανδημίας αναφορικά με τις δυνατότητες εξυπηρέτησης των δημοτών;

Στα νέα δεδομένα που προέκυψαν λόγω της Πανδημίας η Κοινωνική Υπηρεσία κλήθηκε να ανταποκριθεί άμεσα προκειμένου να παρέχει υπηρεσίες για την προστασία των πολιτών του Δήμου. Η Κοινωνική Υπηρεσία λοιπόν ενισχύθηκε με ανθρώπινο δυναμικό και επανδρώθηκε με επιπλέον οχήματα προκειμένου να μπορέσει να ανταπεξέλθει στις έκτατες ανάγκες που προέκυψαν.  Επίσης επεκτάθηκαν τα ωράρια και ημέρες εργασίας τα οποία διαμορφώθηκαν ανάλογα με τις ανάγκες της κάθε ημέρας ξεχωριστά.

Ποιες θεωρείτε κ. Αντωνόπουλε τις σημαντικότερες ενέργειες που κάνατε προκειμένου να ανταποκριθείτε στις ανάγκες των δημοτών σας;

Από την αρχή της κρίσης η προτεραιότητα μας είναι να προστατέψουμε τους συμπολίτες μας και να σταθούμε δίπλα τους σε οποιαδήποτε ανάγκη προκύπτει.   Στην προσπάθεια μας λοιπόν να προστατεύσουμε τις ευάλωτες ομάδες οι διανομές των  επισιτιστικών προγραμμάτων όπως είναι το ΤΕΒΑ και το Κοινωνικό Παντοπωλείο  πραγματοποιούνται πλέον κατ’ οίκον και για όσο αυτό θεωρηθεί απαραίτητο. Αξίζει να σημειωθεί πως το Κοινωνικό μας Παντοπωλείο ενισχύθηκε σε  προϊόντα όπως κρέας και οπωροκηπευτικά στηρίζοντας συγχρόνως τις μικρές επιχειρήσεις του Δήμου μας, επιλέγοντας ΄τες για την προμήθεια των αναγκαίων προϊόντων. Αντίστοιχα διανομή κατ΄ οίκον γίνεται και στους δικαιούχους του Κοινωνικού Φαρμακείου όπου αυτό θεωρείται αναγκαίο, προσφέροντας δωρεάν φάρμακα και πραγματοποιεί επίσης σε συνεργασία με γιατρούς συνταγογραφήσεις, ενώ παρέχει πληροφορίες για την άυλη συνταγογράφηση, σε άτομα που στερούνται  από οικογενειακό περιβάλλον.

Στην εκτίμηση αναγκών που κάναμε θεωρήσαμε απαραίτητη την ενίσχυση της λειτουργίας της τηλεφωνικής γραμμής βοήθειας, όπου παρέχεται συμβουλευτική και ψυχολογική υποστήριξη και ταυτόχρονα καταγράφονται και συγκεντρώνονται τα αιτήματα των συμπολιτών μας.

Το πρόγραμμα «Βοήθεια στο σπίτι» ενισχύθηκε με εξειδικευμένο προσωπικό καθώς καθημερινά βρίσκεται δίπλα στους συμπολίτες μας που αδυνατούν να εξυπηρετηθούν μόνοι τους.

Για την προστασία των συμπολιτών μας και για την προσπάθεια του περιορισμού του κορωνοϊού μοιράζονται σε όλο τον Δήμο μας πόρτα – πόρτα υγειονομικό υλικό, όπως μάσκες, αντισηπτικά και γάντια. Επίσης υπάρχει εξειδικευμένο προσωπικό, όπου ενημερώνει τόσο τις υπηρεσίες όσο και τους πολίτες γα την πρόληψη και την προστασία της δημόσιας υγείας.

Τέλος να τονίσουμε ότι συνεχίζονται καθημερινά δράσεις απολύμανσης των κτηρίων του δήμου μας, δημόσιων χώρων και διάφορων σημείων εστίας μόλυνσης, συμβάλλοντας με όλες τις δυνάμεις στην προσπάθεια να περιοριστεί η πανδημία.

Σε αυτή την συνεχιζόμενη κατάσταση κ. Αντωνόπουλε, ο σχεδιασμός σας προβλέπει και περαιτέρω δράσεις;

Ήδη κάνουμε ότι  χρειάζεται προκειμένου να καλύψουμε τις ανάγκες των συμπολιτών μας. Οι επιστημονική ομάδα της Υπηρεσίας μας όπου έχουν δεξιότητες στην αξιολόγηση καταστάσεων καταγράφουν τις ανάγκες  και στην συνέχεια σχεδιάζομαι και υλοποιούμε δράσεις οι οποίες διαμορφώνονται καθημερινά ανάλογα με τις ανάγκες που προκύπτουν .

Ως αναπληρωτής δήμαρχος κοινωνικών υπηρεσιών είστε σε άμεση επαφή με τις οικογένειες, τους εργαζομένους και επιχειρηματίες της περιοχής. Ποιες είναι οι μεγαλύτερες ανησυχίες τους;

Οι ανησυχίες που προκύπτουν είναι κοινές σε όλους και αφορούν τη μη εξάπλωση της πανδημίας και τον τρόπο αντιμετώπιση της. Μεγάλη είναι η ανησυχία όλων μας για το πώς θα προφυλάξουμε την υγεία μας, την οικογένεια μας, τους συμπολίτες μας καθώς και τις επιχειρήσεις, αφού τα προβλήματα που δημιουργούνται δεν επηρεάζουν μόνο την υγεία αλλά επηρεάζονται επίσης η οικονομία και η κοινωνία μας γενικότερα.

Είναι καθαρά θέμα επιβίωσης σε όλους τους τομείς .

Ως επικεφαλής εταίρος ο δήμος Φυλής της «Κοινωνικής Σύμπραξης Δήμων Δυτικής Αττικής» πόσους δικαιούχος του ΤΕΒΑ εξυπηρετήσατε και ποιος ο σχετικός σχεδιασμός σας και τα επόμενα βήματα κ. Αντωνόπουλε;

Ο Δήμος  Φυλής ως επικεφαλής της Κοινωνικής Σύμπραξης Δυτικής Αττικής του προγράμματος ΤΕΒΑ, εξυπηρέτησε συνολικά περίπου 11.000 δικαιούχους. Διέθεσε τα απαραίτητα προϊόντα στους εταίρους μας, στα Μέγαρα, στη Μάνδρα, στην Ελευσίνα, στον Ασπρόπυργο και στην Ι.Μ. Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως. Τα επόμενα μας βήματα είναι να πυκνώσουμε και τις διανομές του ΤΕΒΑ και για όσο ισχύουν τα μέτρα κατά της πανδημίας οι διανομές θα συνεχίσουν να γίνονται πόρτα – πόρτα. Άλλωστε είμαστε σε άμεση επαφή με την Διαχειριστική αρχή για οποιεσδήποτε ανάγκες προκύψουν.

Sports in

«Κοκκινίζει» το «Βίλα Παρκ»: Πόσα εισιτήρια θα πάρει ο Ολυμπιακός…

Τα εισιτήρια που θα πάρει ο Ολυμπιακός για τον εκτός έδρας ημιτελικό με την Άστον Βίλα

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 23 Απριλίου 2024