Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
NASA: Δες ποια φωτογραφία «τράβηξε» το Hubble την ημέρα που γεννήθηκες

NASA: Δες ποια φωτογραφία «τράβηξε» το Hubble την ημέρα που γεννήθηκες

Το Hubble «τραβάει» φωτογραφίες πλανητών, αστέρων και γαλαξιών, 24 ώρες το εικοσιτετράωρο, επτά ημέρες την εβδομάδα, από το 1990.

Για τα 30ά γενέθλια του διαστημικού τηλεσκόπιου Hubble, το οποίο εδώ και τρεις δεκαετίες κάνει την περιφορά της Γης, η NASA εγκαινίασε στον ιστότοπό της μια λειτουργία που μας επιτρέπει να δούμε ποια φωτογραφία του απώτερου διαστήματος «τράβηξε» την ημέρα που γεννηθήκαμε.

Το Hubble «τραβάει» φωτογραφίες πλανητών, αστέρων και γαλαξιών, 24 ώρες το εικοσιτετράωρο, επτά ημέρες την εβδομάδα, από το 1990. Η εκτόξευση του Discovery που το έθεσε σε τροχιά έλαβε χώρα στις 25 Απριλίου του 1990. Το διαστημικό τηλεσκόπιο είναι σε ύψος 547 χιλιομέτρων πάνω από την επιφάνεια της Γης και κάνει 15 περιφορές την ημέρα γύρω από τον πλανήτη, περίπου μία κάθε 95 λεπτά (ταξιδεύει με ταχύτητα 8 χιλιομέτρων το δευτερόλεπτο).

Με την καινούργια λειτουργία που προσφέρει η NASA δεν θα δούμε υποχρεωτικά τη φωτογραφία που πήρε το Hubble τη χρονιά που γεννηθήκαμε. Αλλά θα δούμε την πιο ενδιαφέρουσα φωτογραφία που «τράβηξε» το Hubble στην ιστορία του, τη συγκεκριμένη ημέρα και τον συγκεκριμένο μήνα της γέννησής μας (παραδείγματος χάρη, μπορεί να έχουμε γεννηθεί το 1990 και να λάβουμε φωτογραφία του 1995).

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024