Τις σκέψεις του για το πλήγμα που δέχθηκε και ο τομέας της γαστρονομίας λόγω των περιοριστικών μέτρων για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κοροναϊού μοιράστηκε με τους διαδικτυακούς του φίλους ο διάσημος σεφ έκτορας Μποτρίνι.

Συγκεκριμένα μέσω ανάρτησής του στο Instagram, ο Έκτορας Μποτρίνι μίλησε για τις δύσκολες μέρες της πανδημίας αλλά και την αισιοδοξία του για την επιστροφή στην κανονικότητα.

Στην πιο πρόσφατη δημοσίευσή του ο Έκτορας Μποτρίνι γράφει:

«Σκέφτομαι πως έγινα μάγειρας πολύ πριν προλάβω να επιλέξω τι ήθελα να γίνω. Πέρασα την περισσότερη ζωή μου σε κουζίνες και μια 35αριά χρόνια περίπου, μαγειρεύοντας στο Etrusco.

Ακόμα και σ’ αυτή την υποχρεωτική περίοδο εγκλεισμού που περιορίσαμε και τα βήματα μας, εγώ εκτίω την καραντίνα μου και προαυλίζομαι από την κουζίνα μέχρι τα κελάρια, φτιάχνοντας ξίδια και ελέγχοντας αν στέγνωσαν σωστά τ’ αλλαντικά μου.

Με πονάει να βλέπω το μαγαζί κλειστό, όχι για τα λεφτά που χάνω, αλλά γιατί νιώθω πως ένα κομμάτι αυτού που θεωρώ ζωή μου έχει παγώσει.

Τέτοια ώρα θα είχα αλλάξει και θα βρισκόμουν ήδη στην κουζίνα, εκεί που συμβαίνουν όλα, εκεί που λειτουργώ, εκεί μου έρχονται οι ιδέες, που γεννιούνται τα καινούργια πιάτα.

Πριν λίγο καιρό εδώ σχεδίαζα το μέλλον και τώρα τριγυρνάω νοσταλγικά στον άδειο χώρο, με το inox γύρω μου να τονίζει την απουσία του θορύβου, της έντασης, της ομάδας μου, της ζωής… και προσπαθώ να βρω κάτι για να απασχολήσω το μυαλό μου, για να μην σκέφτεται το κακό που συμβαίνει γύρω μας.

Δεν είμαι συνηθισμένος να μένω ακίνητος, νιώθω άβολα με αυτή την αναμονή, δεν μου αρκεί να μαγειρεύω, μου λείπει η ανθρώπινη επαφή που δημιουργούμε εμείς οι μάγειρες μεταξύ μας

Σε όλα, βέβαια, υπάρχει και θετική πλευρά: μπόρεσα να αφιερώσω ουσιαστικό χρόνο στη μάνα μου, την οικογένειά μου.

Μου δόθηκε η ευκαιρία να δω πράγματα που δεν προσέξει ποτέ πριν είτε γιατί περνούσαν απαρατήρητα ή γιατί τα νόμιζα ασήμαντα.

Έχω την αίσθηση πως θα επιστρέψουμε στην καθημερινότητα μας, φορτισμένοι με μεγάλη επιθυμία να κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε και πολύ πιο δυνατά από πριν.

Καλή Ανάσταση και καλή λευτεριά!»

Δείτε παρακάτω την ανάρτηση που έκανε ο Έκτορας Μποτρίνι στο Instagram:

View this post on Instagram

Σκέφτομαι πως έγινα μάγειρας πολύ πριν προλάβω να επιλέξω τι ήθελα να γίνω. Πέρασα την περισσότερη ζωή μου σε κουζίνες και μια 35αριά χρόνια περίπου, μαγειρεύοντας στο Etrusco. Ακόμα και σ’ αυτή την υποχρεωτική περίοδο εγκλεισμού που περιορίσαμε και τα βήματα μας, εγώ εκτίω την καραντίνα μου και προαυλίζομαι από την κουζίνα μέχρι τα κελάρια, φτιάχνοντας ξίδια και ελέγχοντας αν στέγνωσαν σωστά τ’ αλλαντικά μου. Με πονάει να βλέπω το μαγαζί κλειστό, όχι για τα λεφτά που χάνω, αλλά γιατί νιώθω πως ένα κομμάτι αυτού που θεωρώ ζωή μου έχει παγώσει. Τέτοια ώρα θα είχα αλλάξει και θα βρισκόμουν ήδη στην κουζίνα, εκεί που συμβαίνουν όλα, εκεί που λειτουργώ, εκεί μου έρχονται οι ιδέες, που γεννιούνται τα καινούργια πιάτα. Πριν λίγο καιρό εδώ σχεδίαζα το μέλλον και τώρα τριγυρνάω νοσταλγικά στον άδειο χώρο, με το inox γύρω μου να τονίζει την απουσία του θορύβου, της έντασης, της ομάδας μου, της ζωής… και προσπαθώ να βρω κάτι για να απασχολήσω το μυαλό μου, για να μην σκέφτεται το κακό που συμβαίνει γύρω μας. Δεν είμαι συνηθισμένος να μένω ακίνητος, νιώθω άβολα με αυτή την αναμονή, δεν μου αρκεί να μαγειρεύω, μου λείπει η ανθρώπινη επαφή που δημιουργούμε εμείς οι μάγειρες μεταξύ μας Σε όλα, βέβαια, υπάρχει και θετική πλευρά: μπόρεσα να αφιερώσω ουσιαστικό χρόνο στη μάνα μου, την οικογένειά μου. Μου δόθηκε η ευκαιρία να δω πράγματα που δεν προσέξει ποτέ πριν είτε γιατί περνούσαν απαρατήρητα ή γιατί τα νόμιζα ασήμαντα. Έχω την αίσθηση πως θα επιστρέψουμε στην καθημερινότητα μας, φορτισμένοι με μεγάλη επιθυμία να κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε και πολύ πιο δυνατά από πριν. Καλή Ανάσταση και καλή λευτεριά!

A post shared by Ettore Botrini (@ektorasbotrini.official) on

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr