Τρίτη 19 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Κοροναϊός : Μέχρι τα μέσα Αυγούστου θα ολοκληρωθούν οι δοκιμές εμβολίου στη Βρετανία

Κοροναϊός : Μέχρι τα μέσα Αυγούστου θα ολοκληρωθούν οι δοκιμές εμβολίου στη Βρετανία

Την Πέμπτη ξεκίνησε να χορηγείται σε ανθρώπους εμβόλιο που δοκιμάζεται από το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης

Μέχρι τα μέσα Αυγούστου θα έχουν ολοκληρωθεί στη Βρετανία οι δοκιμές εμβολίου για τον κοροναϊό, σύμφωνα με βρετανικές κυβερνητικές πηγές.

Παράλληλα σε όλο τον κόσμο πραγματοποιούνται δοκιμές φαρμάκων και θεραπειών, ενώ και Έλληνες επιστήμονες αναπτύσσουν μοριακά τεστ και τεστ αντισωμάτων για τον αποτελεσματικότερο έλεγχο της πανδημίας.

Ο John Bell, μέλος της ειδικής ομάδας που συστάθηκε από τη βρετανική κυβέρνηση για την ανάπτυξη εμβολίου, δήλωσε σε πρόγραμμα του BBC Radio 4, ότι αυτή την εβδομάδα ξεκίνησαν οι κλινικές δοκιμές σε ανθρώπους.

Αβέβαιη παραμένει η αποτελεσματικότητά του

Ωστόσο ο Bell τόνισε ότι το πραγματικό ερώτημα δεν σχετίζεται με το πότε θα είναι διαθέσιμο το εμβόλιο, αλλά με το κατά πόσον θα αποδειχθεί αποτελεσματικό.

“Δεν έχει ελεγχθεί το κατά πόσον είναι ικανό να προστατεύσει τον πληθυσμό και δεν είναι δυνατόν να ελεγχθεί μέχρι να εμβολιαστεί και έπειτα να εκτεθεί στον ιό ένας σημαντικός αριθμός ατόμων, ώστε να μετρηθεί τι ποσοστό αυτών των ατόμων προσβλήθηκε τελικά από τον ιό”, εξηγεί.

“Ωστόσο, αν τα πράγματα κυλήσουν όπως θα θέλαμε και το εμβόλιο αποδειχθεί αποτελεσματικό, πιστεύω ότι είναι εφικτή η ολοκλήρωση της δοκιμής μέχρι τα μέσα Αυγούστου”.

Ο Bell πρόσθεσε ότι ένα υποψήφιο εμβόλιο το οποίο δοκιμάζεται στο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης, χορηγήθηκε σε ανθρώπους για πρώτη φορά την περασμένη Πέμπτη, έπειτα από μεγάλο αριθμό μελετών για την ασφάλειά του.

“Αν δούμε ενδείξεις ισχυρής αντίδρασης του ανοσοποιητικού μέχρι τα μέσα ή τα τέλη Μαΐου, πιστεύω πως θα είμαστε σε καλό δρόμο”, σημείωσε, προσθέτοντας ότι έπειτα το επόμενο βήμα θα ήταν “η επίλυση του τεράστιου προβλήματος της παραγωγής δισεκατομμυρίων δόσεων”.

Sports in

Η Φενέρμπαχτσε σκέφτεται να αποχωρήσει από το πρωτάθλημα Τουρκίας

Η Φενέρμπαχτσε συγκάλεσε έκτακτο διοικητικό συμβούλιο και εξετάζει το ενδεχόμενο αποχώρησης από το πρωτάθλημα, μετά τα επεισόδια στην Τραπεζούντα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Τρίτη 19 Μαρτίου 2024